Orbita 29j
Odpowiedz do tematu

: Orbita 29j
ОРБИТА
Szukałem jej odkąd znam ten zegarek...
Od zaledwie 3 lat w domciu leży pozłacana koperta z zaciskanym deklem w stanie bliskim nos i czeka na "wnętrzności", a tu proszę się trafiła w stali :)) Korci mnie na przekładkę do złota, ale puki co chwalę się taką jaka jest :))

Tyle gderania, oto...

Orbita

:
Jeśli ta Orbita fabrycznie była stalowa, to przekładanie jej do innej koperty zakrawa na świętokradztwo ;) !

Ну, погоди! :wkurzony:
Spam
[Usunięty]
: Re: Orbita 29j
voli napisał/a:
Tyle gderania, oto...

...prawda... szału nie ma :D

...a co na temat tych złotych i stalowych orbit katalogi prawią :?:

:
katalogi milczą...
Większość z tych które widziałem jest w najstarszej wersji koperty pozłacanej, czyli z zaciskanym deklem:
http://www.netgrafik.ch/automatic-20.htm
http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=1273
stąd też mając okazję, kupiłem taką kopertę w bdb stanie - na wymianę w wypadku gdyby orbita trafiła się w zmasakrowanej, jako składak lub jako wrak bez koperty. Teraz mam zagwozdkę... orbita bardziej podoba mi się w złocie, zgodna z orygnałem będzie napewno, bo wiekszość jest w "zaciskanym" złocie.. podumam i zdecyduję, kumotrzy mogą oczywiście śmiało wrzucać swoje 3 grosze i opinie :)

Ostatnio zmieniony przez voli 2012-12-16, 15:54, w całości zmieniany 2 razy
:
Jak koronka stalowa to może faktycznie był taki zestaw?Z drugiej strony ten zaciskany dekiel ma moc cool

Ostatnio zmieniony przez buran 2012-12-16, 16:01, w całości zmieniany 3 razy
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Ja bym wymienił na złotą.

:
Owszem, ja też, gdybym wiedział, ze stalowa jest nieoryginalna. Jeśli oryginalnie ta Orbita wyszła w stali, to po co ta przekładka? Koperta nie jest poważnie uszkodzona, żeby miała wymagać wymiany... A złoconych Orbit jest więcej. Jeśi ta Orbita faktycznie była taka fabrycznie, to jest rzadsza od złoconej/.

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Ja też uważam, że to bez sensu rozbrajać zegarek taki jaki wyszedł z fabryki, po to, aby przełożyć go do innej koperty. Niech ta koperta nadal sobie czeka - w końcu chodzi o to, aby gonić króliczka c`nie ;)

A tak poza tym, to gratulacje! pifko

Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
pmwas napisał/a:
Owszem, ja też, gdybym wiedział, ze stalowa jest nieoryginalna. Jeśli oryginalnie ta Orbita wyszła w stali, to po co ta przekładka? Koperta nie jest poważnie uszkodzona, żeby miała wymagać wymiany... A złoconych Orbit jest więcej. Jeśi ta Orbita faktycznie była taka fabrycznie, to jest rzadsza od złoconej/.

+100000 jeżeli nie ma totalnego destrukta to imo nie przekładamy, tyle czekało to i poczeka na sposobniejszą okazję do kupienia samego werku.

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
No właśnie wydaje mi się, że powinna być w kopercie pozłacanej, a ta co jest jest dobrana - fakt, że z poljota 29j, ale jednak dobrana. Natomiast koperta pozłacana, którą mam na 100% wystepowała w orbicie więc chyba skończy sie na pozłacanej, a do stalowej koperty poszukam (już szukam) tarczy 29j w cyrylicy i stylistyce właściwej dla stalówek.

Ostatnio zmieniony przez voli 2012-12-16, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
:
Fajny zegarek...wiem bo mam. :))

:
Popieram Svedos-a bo tez mam :)

Wrzuce jednak kamyk do podwórka w kwestii koperty do tej Orbity. Zastanawiam sie czy z kopertami nie powinno byc tak jak w przypadku innych zegarków : indeksy na tarczy żółte, wskazówki żółte to i koperta powinna byc żółta. Indeksy srebrne, wskazówki srebrne to i koperta srebrna czy tez raczej w kolorze srebrnym ?
Tak jest np. w przypadku niektórych Poljotów, Rakiet gdzie są wersje tarcz i wskazówek dla kopert złoconych i kopert chromowanych bądz stalowych.

Sam miałem ten sam dylemat co Voli bo moja Orbita tez była zapakowana w koperte stalową.

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
:
Moja też jest w stalowej kopercie.

:
Coś dużo (za dużo) tych stalówek... może jednak tak było fabrycznie ?

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum