Ja po prostu tego imperatywu nie czuję. Epatowanie polskimi symbolami i wklejanie ich na siłę, bo bez nich to nie będzie polski zegarek, prowadzi do kalki rosyjskiego zegarka forumowego z kizi.

Blaz napisał/a: |
... tarczę dałbym w maleńkie kwadraciki biało-czerwone (im więcej kwadracików tym lepiej), ... |
Yakovlev napisał/a: | ||
A czy przypadkiem pieron nie wspominał, że tarcza właśnie będzie papierowa ? (Albo mnie się wątki popierniczyły ![]() |
Blaz napisał/a: |
Kolego Pieron, a czy zegarek musi służyć do podkreślania polskości? Znaczy on ma slużyć do tego, żeby w towarzystwie pokazywać go i mówić: jestem Polakiem i to nie jest moje ostatnie słowo? To w takimże imperatywie dałbym u góry napis "Teraz Polska", tarczę dałbym w maleńkie kwadraciki biało-czerwone (im więcej kwadracików tym lepiej), po prawej wkleiłbym wóz Drzymały, po lewej Konopnicką, pośrodku byłoby miejsce na coś od Sienkiewicza. O! Wołodyjowski był mały to się powinien zmieścić. Na deklu pośrodku walnąłbym wielki napis "Tu jest POLSKA", a na otoku "To jest nasz POLSKI zegarek. W POLSCE zrobiony. POLSKA to jest myśl. POLSKIE wykonanie." Pasek oczywiście biało-czerwony, pofalowany a'la flaga. |
pieron napisał/a: |
Prócz szachownicy nie widzę w moim projekcie żadnego innego, charakterystycznego symbolu nawiązującego do polskości. Nie wiem, może dla Ciebie nosić jakiś akcent narodowy na tarczy to ujma. Dla mnie to po prostu urozmaicenie i nadanie projektowi pewnych, indywidualnych cech, nic więcej |
Nie wiem, może dla Ciebie nosić jakiś akcent narodowy na tarczy to ujma. |
atakujesz mnie przez to, że jestem "świerzak"i wyskoczyłem z jakimś śmiesznym i głupim wg Ciebie projektem cepelii. Ale mogę się mylić...
|
Cytat: |
Jeśli kogoś z Was uraziłem, to bardzo przepraszam. Absolutnie nie miałem takiego zamiaru ![]() |
... Chciałem zrobić projekt tarczy, a narobiłem sobie tylko wrogów...
|
Yakovlev napisał/a: |
Na to, to trzeba sobie lepiej zasłużyć Tak, że nie przejmuj się, zrób w końcu tę tarczę pokaż ją i... dopiero wtedy narobisz sobie wrogów |
Czy zlikwidować któryś z celowników na tarczy? |