Dziwny stalowy Wostok.
Odpowiedz do tematu

: Dziwny stalowy Wostok.
Jakiś czas temu kupiłem takiego stalowego Wostoka,ale wylądował w szufladzie z częściami jako składak.Dopiero dzisiaj z nudów zacząłem go oglądać z bliska i pełne zaskoczenie,to nie są takie same koperty.Koperta jest cieńsza i ma inną lunetę.Może faktycznie zegarek w tej formie opuścił fabrykę?Nawiasem mówiąc jest bardzo ładny,o niebo ładniejszy od oryginała.

Ostatnio zmieniony przez buran 2012-12-02, 13:59, w całości zmieniany 1 raz
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Drobne różnice w koopertach sovieckich zegarków widywałem tu i tam. Np ze zdziwieniem stwierdziłem, ze koperta Wostoka Prezyzyjnego z 1959 roku nieco się różni w kilku detalach (ale ewidentnie) od koperty Wołny z 1960 roku. Ot takie tam - za dobrze widzimy jeszcze :)

:
Niestety jest spora wyrwa w katalogach miedzy 60 a 70.Tego zwykłego mam w jeszcze jednym egzemplarzu i jest w identycznej kopercie,ten z miodową tarczą wydaje się wcześniejszy.

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Bywa.
Kama miała 3 typy kopert, co najmniej. W tym jedna nie była zamienna - dekiel nie pasował

:
Przeglądając katalog Hansa trafiłem na taki zegarek,chyba dla leworęcznych

to by tłumaczyło skąd się wziął ten mój bubel,na prawą tarcze nadrukowali lewy napis

:
znaczit wtoroj sort

"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
:
Dla druzjej iz Polszy :złośliwiec:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum