Stalowy "badziewiak" czyli Poljot de luxe w STALI
Odpowiedz do tematu

:
Buran - gratuluje nowego nabytku.
Możesz pokazać dekiel ?

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
:
Nie,bo nieoryginalny :wkurzony: Pewno łatwiej znaleźć zegarek niż dekielek,jak by co mam z wostoka stalowego na wymianę ;)

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Ja tez mam kilka stalówek ale nie we wszystkich mam sygnowany dekiel.
Ciekawe jak wychodziły w oryginale?

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
:
Tak http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=1416 Piękny zegar!

Ostatnio zmieniony przez buran 2012-11-24, 15:35, w całości zmieniany 1 raz
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
A proszę ;)

"Elvis Has Left the Building"
:
ALAMO napisał/a:
Tja. To to samo. Występowały w kopertach chromowanych też - trzeba uważać jak się kupuje. Ja się raz naciąlem ;-)

Na "zaprzyjaźnionym" forum znalazłem prosty i skuteczny sposób na rozwianie wątpliwości czy koperta jest na pewno stalowa,malutki magnesik.Działa!Rozwiałem tym samym wątpliwości co do mojego Poljota,jest stalowy.

:
Wympel Deluxe w stali już niedługo (podobny jak pmwas, ale z oryginalnym niskim szklem). Poljoty na "pobiedzie" w stali też są ciekawe. Ostatnio zdobyty ten z lewej na 17 kamieniach z antishock'iem (ten z prawej na 16).

no i mechanizm otoczony zgrabną (32mm) kopertą

Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2013-01-06, 12:38, w całości zmieniany 2 razy
:
Mzeg poljoty w stali świetne :shock: :wkurzony:

:
Mzeg, niezłe sztuki.

:
Świetne są.

:
jeszcze takich pabied nie widziałem :) Są przepiękne.

:
Mzeg, kapitalne sztuki! Kiedyś sam się zasadzałem, ale nie zdążyłem żadnego zdobyc przed zakończeniem ich zbierania :( . Takze nawet nie pomacałem. Złocone też są prześliczne :)

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Mzeg, GRATY !

The future will start tomorrow, not today.

G. Gerlach - polskie zegarki
:
Super sztuki!Tak gwoli ścisłości to nie jest czasem werk od sportowca?.Najciekawsze że są identyczne,pomijając mechanizm ofkoz,ze stalowymi Ruhlami.Poczynając od koperty poprzez wskazówki,koronkę i elementy tarczy tego z lewej.Tak się zastanawiam czy czasem Ruhla nie sprzedała całej linii produkcyjnej,bo w tym samym czasie kończą produkcję porządnych zegarków.
ps
Czy ten sekundnik po lewej jest wypełniony?

:
Przybliż go sobie - wygląda na wypełniony. I chyba zresztą był, o ile pamiętam. Z tymi kopertami - albo obie fabryki miały taką samą linię produkcyjną (licencja???), albo jedna kupowała części od drugiej, albo faktycznie linię przeniesiono. A mechanizm jest "od sportowca", czyli ściślej, ten mechanizm w różnych modyfikacjach stosowany był w wielu zeagrkach z trzech fabryk. Spotyka się go w pabiedach, szturmańskich, zimach, leningradach, sportiwnych, antarktydach i takich poljotach właśnie. Jeśli o czymś zapomniałem - dopiszcie proszę :)

Ну, погоди! :wkurzony:
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum