Szperając po Taobao znalazłem nowy model Sea Gulla oznaczony symbolem M299s opisany jako klasyczne dzieło sztuki zegarmistrzowskiej z oryginalnym mechanizmem ETA2892 opakowane w ultra cienką kopertę wykonaną ze stali szlachetnej 316L w stylu Jaeger-LeCoultre, szkło szafirowe, pasek ze skóry jaszczurki, wymiary 37mm X9mm . Na koniec cena , która nie jest mała 5998.00Y to jest około 2500PLN
Link; http://item.taobao.com/au....jhtml?cm_cat=0
Odpowiedz do tematu
:
Zegarek jest piękny.
Chociaż pakowanie tam ETA uważam za profanację
Cena też jest taka że uch, uch ...
Trzeba poczekać aż ktoś sobie takie brandowane zamówi ...
Chociaż pakowanie tam ETA uważam za profanację
Cena też jest taka że uch, uch ...
Trzeba poczekać aż ktoś sobie takie brandowane zamówi ...
:
Sęk w tym że to pewnie oni zrobili ten werk.Tyle że przelotnie Szwajcarię odwiedził i nabrał koszernosci
:
Mówiąc szczerze jest ładny , ale szału nie ma, przeglądając Taobao w oczy rzuciła mi się niewiarygodnie wysoka cena, i to mnie zaintrygowało. Wracając do dizajnu do i owszem może się podobać i z pewnością się podoba, ale Pekiny Retro z innego tematu mają zbliżony dizajn, a może są nawet ładniejsze. No i nie do pominięcia jest fakt że kosztują ponad 10 krotonie taniej.
:
Sylwek co by nie mówić ta tarcza to arcydzieło Zegarek jako całość? Mały
:
Nie wiem jak was, ale mnie uderza ostatnio bardzo mocno gigantyczna rozpiętość cen produktów Sea Gulla. Ona sięga 500-600% czasami za zegarki generalnie podobnej klasy.
Wystarczy przywołać M185/186/187 - to są obecnie jedne z najtańszych w ich ofercie, z cenami rzędu 500 juanów. Jednocześnie ten sam mechanizm jest montowany w innych modelach, często kosztujacych 2500 juanów! Optycznie - nie widać specjalnych róznic. No chyba że pierścień mają metalowy - wtedy szacun !
Wystarczy przywołać M185/186/187 - to są obecnie jedne z najtańszych w ich ofercie, z cenami rzędu 500 juanów. Jednocześnie ten sam mechanizm jest montowany w innych modelach, często kosztujacych 2500 juanów! Optycznie - nie widać specjalnych róznic. No chyba że pierścień mają metalowy - wtedy szacun !
:
Tak wygląda werk ETA 2892, jak na niego patrzę to zawsze w pierwszej chwili myślę ST25, dlaczego tego sam nie wiem, pewnie przez wahnik.
:
Zgadzam się w 100%
svedos napisał/a: |
..., ale Pekiny Retro z innego tematu mają zbliżony dizajn, a może są nawet ładniejsze. No i nie do pominięcia jest fakt że kosztują ponad 10 krotonie taniej. |
Zgadzam się w 100%
:
Zegarek śliczny nie ma to tamto
No ale cena..., cóż jedynie można się poślinić patrząc na fotki
No ale cena..., cóż jedynie można się poślinić patrząc na fotki
:
Za tą cene mozna wybierać i przebierać...
Wolałbym np. Hamiltona Slim, który mi mocno na psychęsiadł ostatnio...
Wolałbym np. Hamiltona Slim, który mi mocno na psychęsiadł ostatnio...
:
Spinnerosie Hamilton jest taki "plebejski" a ja wyraźnie napisałem że ten Sea Gull to " klasyczne dzieło sztuki zegarmistrzowskiej ". , i jak się ma ów Hamilton do Eterny.
A tak bez żartów, jak się ogląda na Taobao salony niektórych licencjonowanych sprzedawców Sea Gulla, to po tych salonach widać że to nie jest marka dla przeciętnego zjadacza ryżu.
A tak bez żartów, jak się ogląda na Taobao salony niektórych licencjonowanych sprzedawców Sea Gulla, to po tych salonach widać że to nie jest marka dla przeciętnego zjadacza ryżu.
:
Ma sporo wspólnego z "moją Eterną imho Svedosku:
więcej na:
http://www.takaramonoya.c...ch229/index.php
więcej na:
http://www.takaramonoya.c...ch229/index.php
:
Hamilton klasa, nie ma dwóch zdań. No i ta historia ... Tylko napis za duży ...
Spinner napisał/a: |
Ma sporo wspólnego z "moją Eterną imho Svedosku:
więcej na: http://www.takaramonoya.c...ch229/index.php |
Hamilton klasa, nie ma dwóch zdań. No i ta historia ... Tylko napis za duży ...
:
Odpowiedz do tematu
...Sea-Gull jest w pyte - gdyby nie wskazówki, ale to nie pierwszy przypadek, w którym wskazówki wydają się za małe jak dla mnie
...a Hamilton - taki jakiś srebrny, ale zajebioszczy jest - na pasku jakimś rzecz jasna, a nie na tym łańcuszku
...a Hamilton - taki jakiś srebrny, ale zajebioszczy jest - na pasku jakimś rzecz jasna, a nie na tym łańcuszku