ADRIATICA NEWS - prezentacje.
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

:
kajot04 napisał:

I koniec, dobiły mnie dwa nowe wielkie piloty "nie-wiadomo-dla-kogo" oraz wersja tego mojego 1087 GOLD. jak macie wyobraźnie - to sobie to wyobraźcie - taki kawał zegara w opcji full-gold - no pijany ten designer był jak nic...

Pamiętaj też o tym, że my jesteśmy zboki :wink: - i to kompletnie niereprezentatywne dla całości rynku ... To nie do nas jest skierowaa oferta, po prostu. Ja za diabła a przykład nie kumam tej mody, że zegarek MUSI mieć co najmniej 40 mm, a najlepiej jakby miał >45 mm ... No i co? Ano nic - rynek to łyka.

:
Co do tych kieszonek to bardzo podobne molnie (jeżeli chodzi o tarczę) można w świetnym stanie kupić za 100 zł, często mniej... Ale co kto lubi :)

Sam mam JVD od Pana Mirka i nadal jest ono na stanie :) Ba nawet lubię je założyć od czasu do czasu :) Ale kupione było wtedy, gdy wydawało mi się, że kupno automata czy mechanika za mniej niż 5 stów jest niemożliwe.

Pozdrawiam

:
Ze zlotej kieszonki by mogla byc fajna pasowka z przeszklonym deklem

Blaz
[Usunięty]
:
Mnie zaskoczył pewien model Adriatiki. Na zdjęciu była taka trochę nijaka. Zobaczyłem ją na żywca i naprawdę podobała mi się. :wink: Jak sobie przypomnę to napiszę co to był za model.

:
ADRIATICA 1109 All Steel & Sapphire Multifunction 5 Atm

Nowa ADRIATICA 1109 Multifunction . Stalowa konstrukcja koperty i bransolety, szkło szafirowe. Porządne wykonanie całości czyni dobre wrażenie. :D
Troszkę danych:Szkło: szafirowe, płaskie
Cyferblat: jasno/srebrny, lekko tłoczony Indeksy i cyfry chrom, wskazówki stalowe
Koperta: stalowa, satyna i polerowana. Średnica 43 mm, grubość 8 mm
Mechanizmt: kwarcowy TT7536 SWISS MADE Multifunction
Dekiel: stalowy, wkręcany z uszczelką gumową
Bransoleta: stalowa. Obwód 20 cm. Bezpieczna, podwójna zapinka.
WR: 5 Atm Funkcje: godzina, minuta ,sekunda, pełny kalendarz

Ostatnio zmieniony przez Miro Rawinski 2010-03-17, 09:26, w całości zmieniany 4 razy
anduril
[Usunięty]
:
ALAMO napisał:
A ja się przychylam do zdania chłopoaków, że to kwestia zdjęć - na przykład ten model który mnie się podoba, zakładam się ze wygląda na żywo DUŻO lepiej.
Ręczę za to. Przeżyłem szok (in plus) kiedy otworzyłem pudełko ze swoją 1096 :D

:
mi sie większość podoba, bo lubię klasyczne klimaty, zwłaszcza w automatach tarcze są naprawdę fajne. Na kwarcach irytuje mnie napis "quartz", to takie subiektywne odczucie

: Re: ADRIATICA NEWS - prezentacje.
Witam Wszystkich

mam pewne kłopoty z "nowym forum" i zanim się wszystko ułoży może być przerwa w prezentacji dalszych zegarków. :(

Blaz
[Usunięty]
:
A dlaczego? Pisz mi na PW, coś poradzimy. :wink:

:
Blaz napisał/a:
A dlaczego? Pisz mi na PW, coś poradzimy. :wink:

Chodziło o logowanie ale już sobie z tym poradziłem, jest dobrze.

Dziś kilka nowości ceramicznych. Adriatica weszła w nowy dla niej obszar zegarków dość barwnych. Na dokładkę trochę ceramiki i karbonowe tarcze a zegarki prezentują się bardzo inaczej. Mimo wielkości dobrze układa się na ręce. Szkoda, że szczelność tylko 5 Atm bo wydawało mi się , ze 10 Atm to był w tej firmie już standart a tu masz...:D Czy się to będzie podobało (sprzedawało) czas pokaże.

ADRIATICA 8206 CERAMIC & SAPPHIRE 5 Atm

Szkło: szafirowe, płaskie
Dial: ciemny karbonowany . Indeksy, wskazówki stalowe. Wypełnienie luminova. Sekundnik czerwony
Case: stainless steel, lekka satyna (albo oksydowana) proporcje wymiarowe 42 x 45 mm, grubość 11 mm. Logo na koronce.
Mechanizm: kwarcowy RONDA 517 SWISS MADE
Deck: stalowy wkręcany z uszczelką gumową
Bransoleta: stalowa, ogniwa łączące ceramika. Satyna albo oksydowana. Regulowana wielkość z podwójną zapinką. Logo Adriatica.

Funkcje: godzina, minuta, sekunda, data i dni tygodnia
WR: 5 Atm

Ostatnio zmieniony przez Miro Rawinski 2010-03-17, 09:27, w całości zmieniany 2 razy
:
W tej samej kopercie umieszczono wariant uproszczony bez chronografu i dużego datownika. Cena sugerowana 444 PLN ale kupujący potrafią wynegocjować na.. sporo mniej. Wymiary takie jak w poprzednim modelu.

ADRIATICA 8206 CERAMIC & CARBON 5 Atm

Ostatnio zmieniony przez Miro Rawinski 2010-03-13, 16:29, w całości zmieniany 1 raz
:
Już tęskniłem, nareszcie z powrotem z nami :D . Jak pisałem wcześniej - podoba mi się nowy design Adriatici. tylko te napisy quartz mogliby przemyśleć :(

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-03-13, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
:
Te chrono nawet nawet! Tarcza trochę mi nie podchodzi, ale koperta jest w pytę! Wiela to stoi ?
I masz rację - WR50 w czymś takim to lekko mało :evil:

:
WR 50 w przypadku tych zegarków to jakieś nieporozumienie, ich wygląd zachęca do zanurzenia ich w wodzie. Jak dla mnie najbardziej do gustu przypadł ten najprostszy bez chrono.

:
ech... gdyby nie te karbonowe tarcze...
nie wiem czemu ale mi nie leżą :(

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Skocz do:  

Pełna wersja forum