Odpowiedz do tematu
:
missed555, Zapomniałbym GRATY Junga
Pozdrawiam
Waldek
Waldek
:
Dzięki gzubek71
gzubek71 napisał/a: |
missed555, Zapomniałbym GRATY Junga |
Dzięki gzubek71
:
Panowie a jest sens kupowac jakiesgos Eco-drive gdy wiemy z gory ze bedzie uzywany np 5 dni w miesiacu abo i mniej?
Ostatnio szukalem jakiegos kwarca ale wszystko co mi sie podobalo to Solar albo Eco, niczego na zwyklej bakteryjce nie znalazlem dla siebe (modele na wskazowkach)
Ostatnio szukalem jakiegos kwarca ale wszystko co mi sie podobalo to Solar albo Eco, niczego na zwyklej bakteryjce nie znalazlem dla siebe (modele na wskazowkach)
:
No pewnie...
Mając solara, leży sobie i się ładuje.
A mając baterię, leży sobie i się zużywa...
Ptaku napisał/a: |
bedzie uzywany np 5 dni w miesiacu abo i mniej |
No pewnie...
Mając solara, leży sobie i się ładuje.
A mając baterię, leży sobie i się zużywa...
:
ale w pudlku sie nie naladuje, dlatego po mojemu zwykla bateria lepsza, co jakis czas sie ja wymieni malym kosztem i wszytko bangla.....a teraz to wymyslaja jakies wynalazki
To jak to z tymi wynalazkami przy takim trybie uzytkowania aku chyba szybko szlag trafi, dobrze mysle?
To jak to z tymi wynalazkami przy takim trybie uzytkowania aku chyba szybko szlag trafi, dobrze mysle?
:
Chyba, że nie masz możliwości, aby był co jakiś czas bez pudełka...np. sejf.
To wtedy bateria
w pudlku sie nie naladuje |
Chyba, że nie masz możliwości, aby był co jakiś czas bez pudełka...np. sejf.
To wtedy bateria
:
Tylko że w pudełku bateria nadal pracuje, a akumulator daje sobie na luz. I wyciągasz po dwóch latach z pudełka kwarca bateryjnego i on po prostu kaput dokumentne robi. A akumulator dostanie trochę światła i ożyje. A wystarczy naprawdę tylko trochę tego światła. Pół godziny na dziennym Słońcu i masz na rok spokój.
Z tego, co czytałem w Casio to akumulator przy Tough Mvt wystarczy na około 30 lat przy codziennym użytkowaniu.
ale w pudlku sie nie naladuje, dlatego po mojemu zwykla bateria lepsza, co jakis czas sie ja wymieni malym kosztem i wszytko bangla.....a teraz to wymyslaja jakies wynalazki
To jak to z tymi wynalazkami przy takim trybie uzytkowania aku chyba szybko szlag trafi, dobrze mysle? |
Tylko że w pudełku bateria nadal pracuje, a akumulator daje sobie na luz. I wyciągasz po dwóch latach z pudełka kwarca bateryjnego i on po prostu kaput dokumentne robi. A akumulator dostanie trochę światła i ożyje. A wystarczy naprawdę tylko trochę tego światła. Pół godziny na dziennym Słońcu i masz na rok spokój.
Z tego, co czytałem w Casio to akumulator przy Tough Mvt wystarczy na około 30 lat przy codziennym użytkowaniu.
:
Ostatnio zmieniony przez machlo 2012-11-09, 09:34, w całości zmieniany 1 raz
Blaz, jeśli rzeczywiście akumulatory wytrzymują te 30 lat, to jest to więcej niż potrzeba.
Ostatnio zmieniony przez machlo 2012-11-09, 09:34, w całości zmieniany 1 raz
:
Ale tak jak pisałem - przy normalnym cyklu ładowania i rozładowania, ale to rozumie każdy, kto miał do czynienia z akumulatorem. I z Tough Mvt, bo do tego dodają już nowszą generację.
:
Moje Citki stare Eco-drive leżą w pudełku, ale z dostępem do światła.
Natomiast Brightzy i Oceanus co jakiś czas wyprowadzam na słońce
Jeśli chodzi o kilkunastoletnie Citizeny to nawet wymieniając im te aku za 170 pln to i tak się opłaca. Bo stan koperty, szkła i całego zegarka jest powiedzmy 9/10.
Natomiast Brightzy i Oceanus co jakiś czas wyprowadzam na słońce
Jeśli chodzi o kilkunastoletnie Citizeny to nawet wymieniając im te aku za 170 pln to i tak się opłaca. Bo stan koperty, szkła i całego zegarka jest powiedzmy 9/10.
World Wide Watches
:
Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2012-11-09, 11:43, w całości zmieniany 1 raz
ok a jak taki zegarek lezy sobie w pudle bez swiatla, wyciagam dostaje swiatelko ozywa, ale musze go ustawic zgadza sie? Mylse o tym modelu Citizen Men ECO-DRIVE Analog Sport AW1041-53B
Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2012-11-09, 11:43, w całości zmieniany 1 raz
:
Ptaku na linku brak zdjęcia ale znalazłem gdzie indziej i umieszczam
Cena dobra w Polandii kosztuje ponad 600 zł
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-13, 16:51, w całości zmieniany 1 raz
Mylse o tym modelu Citizen Men ECO-DRIVE Analog Sport AW1041-53B |
Ptaku na linku brak zdjęcia ale znalazłem gdzie indziej i umieszczam
Cena dobra w Polandii kosztuje ponad 600 zł
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-13, 16:51, w całości zmieniany 1 raz
:
Rano jeszcze w linku byly fotki, a teraz to w ogole jakas padlina na tej stronie juz nie pokazuje zadnego eco
:
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-13, 16:56, w całości zmieniany 3 razy
Co prawda nie solar nie eco-drive ale kinetic
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-13, 16:56, w całości zmieniany 3 razy
:
A do tego kłalitnie
Odpowiedz do tematu
missed555 napisał/a: |
ale kinetic |
A do tego kłalitnie