Proszę tylko bez nadmiernych hejtów bo mam świadomość że to cepelia, wisórstwo itd.
Myślałem że mi przejdzie ale nie dlatego może jesteście wskazać zegarek o podobnym wyglądzie? Chodzi głównie o ten szlif na tarczy, krój wskazówek i złoty kolor wszystkiego.
Odpowiedz do tematu
: Wieś spiewa i tańczy, cepelia itd. ale co poradzę
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ciniol chodzi Ci autentyczny Vintage tego pokroju, czy jakaś nówka stylizowana w ten deseń
:
Może delbana jakaś?
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
obojętnie - chodzi o jak najwierniejszą zgodność z przedstawionym oryginałem
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Dlaczego? Takie tam melepecenie, że złoty zegarek to wiocha - nieprawdą jest, jakoby.
Natomiast ja złotego raczej nie kupię, bo myślę, że nie bardzo mi pasuje po prostu.
Ciniol napisał/a: |
cepelia, wisórstwo |
Dlaczego? Takie tam melepecenie, że złoty zegarek to wiocha - nieprawdą jest, jakoby.
Natomiast ja złotego raczej nie kupię, bo myślę, że nie bardzo mi pasuje po prostu.
Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
Może klasyczny Worldmaster? Występuje we wszelkich kombinacjach kolorystycznych i ma swój urok. Natomiast jak dla mnie mistrzostwem jest Seiko SARB066 Coctail Time. BTW też mi się podoba dyskretny urok złota
:
ze złotym też nie mam problemu bo mam ulissesa vintage - z tym że on bardzo ascetyczny na tarczy jest.
:
ale co w tym wsiowego, ta adriatica jest bardzo fajna, macalem wersje stalowa pare razy.
to ma byc zegar bardziej do gajera, czy taki edec?
to ma byc zegar bardziej do gajera, czy taki edec?
beceen | ***** ***
:
No to jak złoto nie przeszkadza, to tym bardziej ta tarcza nie jest wsiurska
No ale - dlaczego podobny, a nie właśnie ta Adriatica? Spoko jest.
No ale - dlaczego podobny, a nie właśnie ta Adriatica? Spoko jest.
:
wlasnie, czemu nie ta adriatica?
beceen | ***** ***
:
Złoto ma dzisiaj branie, jest już drugi bardzo podobny temat.
:
Krój czcionki Adriatica mi nie do końca pasi i psuje odbiór zegara. Ten wewnętrzny cienki ring jakoś mnie bardzo urzeka.
:
Są dwie opcje
1. Forum się dorabia
2. Forum się starzeje
1. Forum się dorabia
2. Forum się starzeje
:
przeca to stare logo Adriatici, wg mnie pasuje do klasycznego zegara...
Ciniol napisał/a: |
Krój czcionki Adriatica |
przeca to stare logo Adriatici, wg mnie pasuje do klasycznego zegara...
beceen | ***** ***
:
Odpowiedz do tematu
Jest jeszcze trzecia opcja - sentyment.
Ja jako bajtel miałem Zarię ( tę już odkupiłem w stanie almost NOS ) i Slavę mikrokratkę nie w cyrylicy ( kupiony trupek żeby wiedzieć co szukać ), a w tym samym czasie kolega miał taką podobną o ile pamiętam Adriatice lub Atlantica. I bardzo takiego zegarka chciałem jak on.
[ Dodano: 2012-11-02, 11:52 ]
W Lorusie jest na tarczy plecionka a w modelu wzorcowym rozchodzące się z centrum promienie.
Ja jako bajtel miałem Zarię ( tę już odkupiłem w stanie almost NOS ) i Slavę mikrokratkę nie w cyrylicy ( kupiony trupek żeby wiedzieć co szukać ), a w tym samym czasie kolega miał taką podobną o ile pamiętam Adriatice lub Atlantica. I bardzo takiego zegarka chciałem jak on.
[ Dodano: 2012-11-02, 11:52 ]
W Lorusie jest na tarczy plecionka a w modelu wzorcowym rozchodzące się z centrum promienie.