Odpowiedz do tematu
: tarcza monstera do fff
Podejdzie tarcza z monstera do snzh ? wiem ze do skxa wchodzi, te zegarki maja ten sam mechanizm? jesli tak to wskazowki dedykowane poeinny podejsc?
:
Na 99% tak. Wskazówki na 100%.
Skate or die!
:
mysle nad popelnieniem takiego czegos w kopercie fff, chyba ze znacie jakis model seika z klasyczna koperta diverowa z oslonka na koronke i wielkoscia minimum 42mm bo ta od skx srednio mi lezy.
mysle nad popelnieniem takiego czegos w kopercie fff, chyba ze znacie jakis model seika z klasyczna koperta diverowa z oslonka na koronke i wielkoscia minimum 42mm bo ta od skx srednio mi lezy.
:
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-10-24, 22:22, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz skx009 bo ta z fff to się średnio nadaje przez vintydżowy bezel.
Edit
Sorry skx007
Jeszcze raz źle... Skx 031, nie wiem czemu mi się tak pierdzieli. Bylempewien, że 009 ma koronkę na 3...
Edit
Sorry skx007
Jeszcze raz źle... Skx 031, nie wiem czemu mi się tak pierdzieli. Bylempewien, że 009 ma koronkę na 3...
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-10-24, 22:22, w całości zmieniany 2 razy
Skate or die!
:
capt66, co to za mod na zdjęciu?
Kuba
:
Poszukaj w necie seiko planet monster na wusie jest wszystko.
da sie caly bezel zmienic tak zeby mial tylko jedna warstwe tych bocznych wypuklosci jak np. seamaster? bo w sumie ta boczna koronka ma jakis urok tylko ten bezel mi nie lezy.
da sie caly bezel zmienic tak zeby mial tylko jedna warstwe tych bocznych wypuklosci jak np. seamaster? bo w sumie ta boczna koronka ma jakis urok tylko ten bezel mi nie lezy.
: Re: tarcza monstera do fff
I tak i nie.
Monster/skx mają koronkę na 4, a snzh na 3. Werk niby ten sam, ale inne umiejscowienie nóżek pod tarczą.
Można ewentualnie odciąć nóżki i przykleić tarczę do werku na taśmę dwustronną, ale to mało eleganckie rozwiązanie.
Wskazówki będą pasowały, seiko to seiko.
Aha, mówimy oczywiście o "starym" mosterze na 7s, a nie 4r? Nie grzebałem jeszcze przy 4r, więc nie jestem pewny tego werku.
pozdrawiam
Narfas
Ostatnio zmieniony przez Narfas 2012-10-25, 04:41, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
capt66 napisał/a: |
Podejdzie tarcza z monstera do snzh ? wiem ze do skxa wchodzi, te zegarki maja ten sam mechanizm? jesli tak to wskazowki dedykowane poeinny podejsc? |
I tak i nie.
Monster/skx mają koronkę na 4, a snzh na 3. Werk niby ten sam, ale inne umiejscowienie nóżek pod tarczą.
Można ewentualnie odciąć nóżki i przykleić tarczę do werku na taśmę dwustronną, ale to mało eleganckie rozwiązanie.
Wskazówki będą pasowały, seiko to seiko.
Aha, mówimy oczywiście o "starym" mosterze na 7s, a nie 4r? Nie grzebałem jeszcze przy 4r, więc nie jestem pewny tego werku.
pozdrawiam
Narfas
Ostatnio zmieniony przez Narfas 2012-10-25, 04:41, w całości zmieniany 1 raz