Ja mam takie dwa werki w Delmie
ALAMO jeśli masz damską zarię w automacie to się piszę!!!
Odpowiedz do tematu
:
:
Naprawdę ładna. Ciekawe jak wyglądałaby na pasku...
:
To nieomal zagadnienie z cyklu: co bylo pierwsze, jajko, czy kura - w koncu co poniektore ETA (np. 2824) to wytwory Eterny. zegarek bardzo fajny - wcale nie tak latwo dostac damski automat Vintage.
ALAMO napisał: |
Mam podobną Zarię ...
Werk to widzę ETA z wahnikiem zmienionym ? |
To nieomal zagadnienie z cyklu: co bylo pierwsze, jajko, czy kura - w koncu co poniektore ETA (np. 2824) to wytwory Eterny. zegarek bardzo fajny - wcale nie tak latwo dostac damski automat Vintage.
:
Zwłąszcza w takim stanie, bo jest nie ukrwajmy superaśny.
Sam nie wiem czemu damskie zegarki tracą cenę duuużo szybciej niż męskie. Może mi to ktoś sensownie wytłumaczy ?!
Sam nie wiem czemu damskie zegarki tracą cenę duuużo szybciej niż męskie. Może mi to ktoś sensownie wytłumaczy ?!
:
Kolekcjonowanie zegarkow to raczej meska domena , oraz to ze zegrki to taka meska bizuteria.
Kupujemy uzywamy zbieramy , kobitki nie maja do tego smykalki. To powoduje ze meskie zegarki na rynku wtornym a takze kolekcjonerskim nie traca tak na wartosci , a nawet nabywaja wartosc sntymentalna lub dodana
Kupujemy uzywamy zbieramy , kobitki nie maja do tego smykalki. To powoduje ze meskie zegarki na rynku wtornym a takze kolekcjonerskim nie traca tak na wartosci , a nawet nabywaja wartosc sntymentalna lub dodana
:
Choliwka, nie moge nic znalezc na temat tego zegarka. Model, rok produkcji, mechanizm ... ... wbijałem w googla ten numer z dekla i nic. Co robić? Chciałbym poznać historię. Może nosiła to Xsieżna Diana ... albo jakaś kurtyzana? )
:
Kubama - kupiłeś dla żony czy bedziesz się przebierać jak Piesiewicz ?
Spokojnie żartowałem
Wkleję pewne zdjęcie - myślę że bedziesz zaskoczony podobieństwem.
Pozdrawiam.
Spokojnie żartowałem
Wkleję pewne zdjęcie - myślę że bedziesz zaskoczony podobieństwem.
Pozdrawiam.
:
Musiałbym się przebrać w długą suknię żeby swetra nie było widać. To dla moje Pani na urodziny ... ale zobaczy ją dopiero w kwietniu
Ciekawe spostrzeżenie - jest to zdecydowanie najszybszy zegarek w mojej kolekcji - 3 godziny do przodu na 24h. Sklejony włos pewnikiem.Nic to . Tak czy siak idzie na pełen przegląd bo nie może być zasadzek
Ciekawe spostrzeżenie - jest to zdecydowanie najszybszy zegarek w mojej kolekcji - 3 godziny do przodu na 24h. Sklejony włos pewnikiem.Nic to . Tak czy siak idzie na pełen przegląd bo nie może być zasadzek
:
Ostatnio zmieniony przez tewie 2010-02-11, 18:53, w całości zmieniany 1 raz
Wychodzi na to że to kaliber 1267 - z lat 1970-80 czy jakoś tak.
Tak sobie tylko strzelam bo się dopiero uczę
Co o tym myslisz ?
A to jest zdjęcie o którym wspominałem w poprzednim wejściu.
Zadziwiające podobieństwo , zdjęcie jest kiepskie ale tarcza ma też ten sam kolor i taki podłużny szlif. Jedyną różnicę widać w datowniku ; ten jest z dniem tygodnia.
Pozdrawiam.
Tak sobie tylko strzelam bo się dopiero uczę
Co o tym myslisz ?
A to jest zdjęcie o którym wspominałem w poprzednim wejściu.
Zadziwiające podobieństwo , zdjęcie jest kiepskie ale tarcza ma też ten sam kolor i taki podłużny szlif. Jedyną różnicę widać w datowniku ; ten jest z dniem tygodnia.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez tewie 2010-02-11, 18:53, w całości zmieniany 1 raz
:
Zgadza się! Znalazłem ten numer pod kołem balansowym
Dzięki!
Dzięki!
:
kurcze pikna jest! Widze że nie tylko ja myśle o kupnie jakiegos mechanika mojej Lepszej Połowie?
:
Odpowiedz do tematu
A ja na swoją (nieswoją) czekam, więc tylko cicho westchnę.