Odpowiedz do tematu
:
Pierwsze się spotykam ze złamanym zębem tiretu, no ale jak widać da się Podejrzewam ze tiret musiałbyc fabrikfeler ;- No co tez się da.
Pozdro!!!
:
kaido2, da sie to zastapic czyms wg Ciebie?
beceen | ***** ***
:
Da się tiretem z 6309 lub innym z rodziny 6xxx o ile nie zmieniono remontuaru.
Pozdro!!!
:
...może poszukać coś podobnego w zarysie i wincie i dopiłować... ale przy takich maleństwach to jest mordęga
:
Prawde pisząć to taki tiret mozna sobie wypiłować z kawałka dobrej blachy,nagwintować i zahartować. Trochę machania jakby nie było no ale jak zawsze warto.
Pozdro!!!
:
...ta... o ile z piłowaniem to jakoś można dać sobie radę ale z gwintowaniem to już gorzej... zdzieraki to w domu czy garażu każdy jakieś ma... a o takie precyzyjniejsze gwintowniki czy narzynki to już nieco trudniej...
:
Jest, tu:
DICTIONNAIRE HORLOGER - TERMINOLOGIE NUMEROTATION
Obrazkowy słownik wielojęzyczny
http://dl.dropbox.com/u/5...D1%88%D0%B0.pdf
hulelam napisał/a: |
... gdzie można znaleźć słownik terminów zegarmistrzowskich? J... Jest w sieci jakiś slownik z rozrysowanym mechanizmem?
|
Jest, tu:
DICTIONNAIRE HORLOGER - TERMINOLOGIE NUMEROTATION
Obrazkowy słownik wielojęzyczny
http://dl.dropbox.com/u/5...D1%88%D0%B0.pdf
:
Oprócz tego na tajnym forumowym ftp masz podręcniki. W "Mechanizmach" i "Montażu, konserwacji i naprawie" Bartnika i Podwapińskiego znajdziesz rysunki wszystkich zasadniczych zespołów z polskimi nazwami części.
Gb.
hulelam napisał/a: |
Przepraszam, że tak się wtrącam w wątek ale... kaido2, gdzie można znaleźć słownik terminów zegarmistrzowskich? Ja, jako laik, nawet nie wiem co to jest tiret i remontuar... Jest w sieci jakiś slownik z rozrysowanym mechanizmem?
zdrawki |
Oprócz tego na tajnym forumowym ftp masz podręcniki. W "Mechanizmach" i "Montażu, konserwacji i naprawie" Bartnika i Podwapińskiego znajdziesz rysunki wszystkich zasadniczych zespołów z polskimi nazwami części.
Gb.
:
Gwinty pod tirety zazwyczaj są standardowe prawoskretne 0,8 wiec problemu nie powinno być, no przynajmniej ja nie mam
Spam napisał/a: |
...ta... o ile z piłowaniem to jakoś można dać sobie radę ale z gwintowaniem to już gorzej... zdzieraki to w domu czy garażu każdy jakieś ma... a o takie precyzyjniejsze gwintowniki czy narzynki to już nieco trudniej... |
Gwinty pod tirety zazwyczaj są standardowe prawoskretne 0,8 wiec problemu nie powinno być, no przynajmniej ja nie mam
Pozdro!!!
:
no i majster dorobil czesc, wiec mam nadzieje, ze zegar bedzie chodzil.
dzieki za pomoc
dzieki za pomoc
beceen | ***** ***
:
Dziś jest dobry dzień dla tiretów
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
Z niezdrowej ciekawości spytam: ile wziął, o ile nie tajemnica?
pozdrawiam
Narfas
beceen napisał/a: |
dzieki za pomoc |
Z niezdrowej ciekawości spytam: ile wziął, o ile nie tajemnica?
pozdrawiam
Narfas
:
Nie łudź się kitem który Ci wcisnął. Dorobił, srata tataaaa.....Dobrał coś z seikacza,a skasował jak za dorobiony
beceen napisał/a: |
dzieki za pomoc |
Nie łudź się kitem który Ci wcisnął. Dorobił, srata tataaaa.....Dobrał coś z seikacza,a skasował jak za dorobiony
Pozdro!!!
:
Mnie warszawski majster chciał naciągnąć na 1k PLN a wystarczyło dokręcić śrubki.
Wirtualne dorabianie części. Może otworzyć taką działalność gospodarczą ?
Wirtualne dorabianie części. Może otworzyć taką działalność gospodarczą ?
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
:
Niestety żyjemy w epoce warzywek którego grono z roku na rok się powiększa toteż nie dziwne się okaże za niedługo iż ktoś ten pomysł wprowadzi w życie na dużo, dużo większa skalę(organizacje paraumysłowe). Eustachy,patentuj póki jeszcze nikt tego typu ekstremalnego sportu w tej dziedzinie nie ćwiczy.
Odpowiedz do tematu
Cytat: |
Wirtualne dorabianie części. Może otworzyć taką działalność gospodarczą ? |
Niestety żyjemy w epoce warzywek którego grono z roku na rok się powiększa toteż nie dziwne się okaże za niedługo iż ktoś ten pomysł wprowadzi w życie na dużo, dużo większa skalę(organizacje paraumysłowe). Eustachy,patentuj póki jeszcze nikt tego typu ekstremalnego sportu w tej dziedzinie nie ćwiczy.
Pozdro!!!