Przymierzam się do reluminacji Maryny
Na samą myśl o zdejmowaniu i osadzaniu wskazówek trzęsą się mi łapy
Ale ale - właśnie wskazówek dotyczy pytanie - drodzy kumotrzy - jak pozbywacie się z nich starej lumy? Wytarcie papierem ściernym od spodu czy może wykruszenie igiełką "na wylot"?
Najbardziej obawiam się o sekundowe delikatne maleństwo
A może któryś z kumotrów ze stolicy wykonuję kompleksowe reluminacje w zamian za gratyfikacje?
Odpowiedz do tematu
: Operacja reluminacja
Ostatnio zmieniony przez aniol 2012-10-14, 21:27, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez aniol 2012-10-14, 21:27, w całości zmieniany 1 raz
:
Najprościej wrzucić do rozpuszczalnika.
W tym przypadku prawie na pewno zejdzie również farba.
Druga metoda to ścieranie wacikiem nasączonym rozpuszczalnikiem lub wodą.
Jest zabawa bo lumina wcale nie chce łatwo się poddać i dobre usunięcie wszystkiego wymaga sporo cierpliwości i dobrej lupy.
W tym przypadku prawie na pewno zejdzie również farba.
Druga metoda to ścieranie wacikiem nasączonym rozpuszczalnikiem lub wodą.
Jest zabawa bo lumina wcale nie chce łatwo się poddać i dobre usunięcie wszystkiego wymaga sporo cierpliwości i dobrej lupy.
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
: Re: Operacja reluminacja
Podłącze się pod temat aby nowego nie zakładać.
Co prawda to nie Maryna tylko Tao ale to bez różnicy. Chyba
Tylko u nie też tarcza by wchodziła w grę
Wiem, że są tacy. Może ktoś się zgłosi?
Co prawda to nie Maryna tylko Tao ale to bez różnicy. Chyba
Tylko u nie też tarcza by wchodziła w grę
aniol napisał/a: |
...A może któryś z kumotrów ... wykonuję kompleksowe reluminacje w zamian za gratyfikacje? |
Wiem, że są tacy. Może ktoś się zgłosi?
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Starą lumę zdejmiesz spirytusem - pól minuty kąpieli i potem delikatnie od spodu zetrzeć wykałaczką albo wacikiem do uszu. Nie naruszy to farby na wskazówce.
Reluminacja opisana TU
Z góry odpowiadam na pytanie, które może paść - nie mam czasu, nie znam się, zarobiony jestem, nie interesuje mnie, Szczęśćboshe i na zdrowie.
Reluminacja opisana TU
Z góry odpowiadam na pytanie, które może paść - nie mam czasu, nie znam się, zarobiony jestem, nie interesuje mnie, Szczęśćboshe i na zdrowie.
Foch und Ch.
:
Może ktoś inny by pomógł
Znając moje "zgrabne" paluszki na pewno to skopią
kubama napisał/a: |
...Z góry odpowiadam na pytanie, które może paść - nie mam czasu, nie znam się, zarobiony jestem, nie interesuje mnie, Szczęśćboshe i na zdrowie. |
Może ktoś inny by pomógł
Znając moje "zgrabne" paluszki na pewno to skopią
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Odpowiedz do tematu
Nie wiem jak tarczach kanapkach, ale ze wskazówek lume mozna śmiało wykruszyć. Co prawda rzadko zdarza mi sie reluminować :
to jak już mi się zdarzy to niestety nie mogę pozwolić sobie na moczenie tarcz w chemiii bo o ile nie zależy mi na starej już wykruszonej, często położonej koślawo starej czarnej lumie, to na oryginalnej farbie na tarczy jak najbardziej mi zależy:
Jeżeli już moczyć to w IPA pod warunkiem że farba jest dobrej jakości.
to jak już mi się zdarzy to niestety nie mogę pozwolić sobie na moczenie tarcz w chemiii bo o ile nie zależy mi na starej już wykruszonej, często położonej koślawo starej czarnej lumie, to na oryginalnej farbie na tarczy jak najbardziej mi zależy:
Jeżeli już moczyć to w IPA pod warunkiem że farba jest dobrej jakości.
Pozdro!!!