pany, dostalem starego siekacza, ale spieszy sie niemilosiernie (kilka sekund na minute); jeszcze go nie otwieralem - da sie to wyregulowac na mechanizmie?
czytalem kiedys ze mozna walnac z liscia i pomaga, bo sprezyna balansu (? lajkonik jestem w temacie mechanizmow...) mogla sie zawiesic - prawda to?
Odpowiedz do tematu
: 7s26 i +5s na minute
beceen | ***** ***
:
Możesz delikatnie dać mu z plaskacza, ale włos nie koniecznie musi być zawieszony, może być także sklejony i bez "sekcji zwłok" moim zdaniem raczej się nie obędzie... no i w jakim położeniu jest regulator, czy aby nie w skrajnej pozycji na +
:
Svedos, walic teraz, czy trzeba poczekac az przestanie chodzic?
nie wiem wlasnie jak z regulatorem, otworze dopiero w domu...
nie wiem wlasnie jak z regulatorem, otworze dopiero w domu...
beceen | ***** ***
:
...barbarzyńcy... otwórz go najpierw i przylukaj na początek... a nie od razu z łapami
:
bo alkohol zneutralizuje i rozpuści smar/olej/brud
ALAMO napisał/a: |
Włosy rozklejamy dmuchem naszym nobliwym, ale dopiero powyżej 1.0 promila |
bo alkohol zneutralizuje i rozpuści smar/olej/brud
:
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2012-10-12, 13:03, w całości zmieniany 1 raz
5s /1h to nie klejony włos Panowie. Przy włosie jest minimum 1m/1h.
Edit:Teraz doczytałem że 5s/1m, no tak to może być włos . Dmuchanie to tylko efekt chwilowy bo przy najbliższym mocniejszym potrzęsieniu włos się ponownie sklei. Najprościej to jest ściągnąć balans i wykąpać w IPA a następnie nasmarować czopy onego i założyć całość do zegarka.
Edit:Teraz doczytałem że 5s/1m, no tak to może być włos . Dmuchanie to tylko efekt chwilowy bo przy najbliższym mocniejszym potrzęsieniu włos się ponownie sklei. Najprościej to jest ściągnąć balans i wykąpać w IPA a następnie nasmarować czopy onego i założyć całość do zegarka.
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2012-10-12, 13:03, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
:
...a co to jest IPA
:
Handlowa nazwa izopropanolu. Dość pospolity rozpuszczalnik z dziedziny alkoholi.
Gb.
Gb.
:
izopropanol czy tam alkohol izopropylowy ?
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
BTW jak siem osoba zamelduje z jakim piwem, to mogę odlać z literka - dwa
Gboo.
Gboo.
:
W wersji modelarskiej (drogiej) Tamiya produkuje go jako rozpuszczalnik do swoich farb celulozowych pod tajemniczym kryptonimem X-20.
Pozdrawiam
Eryk
Pozdrawiam
Eryk
:
...tak myślałem że to jakiś rozpuszczalnik... a nie wpływa to na przerzutnik pytam bo raz moczyłem kotwicę wychwytu w spirytusie 95%... marynował się tak kilka dni i mi palety wypadły ... po prostu klej się rozpuścił... a w tych moich ruskich to te palce przerzutnika to często są na jakimś kleju osadzone... nie raz miałem przypadek że palec się cofa... balans ładnie chodzi a nie ma impulsu na kotwicy... palec się wysuwa... ja to osobiście lakierem do paznokci zabezpieczam... a taki rozpuszczalnik to jak rozpuszcza to wszystko co oleiste
:
no i otworzylem, regulator byl na +, ale nie jakos bardzo.
rozumiem, ze przestawiac musze na niechodzacym mechanizmie? czy mozna od razu?
rozumiem, ze przestawiac musze na niechodzacym mechanizmie? czy mozna od razu?
beceen | ***** ***
:
Odpowiedz do tematu
...dawaj od razu... ale takiego dużego pośpiechu raczej tak nie wyregulujesz