Panowie, czy ktoś na sali dorabia wskazówki?
Odpowiedz do tematu

Spam
[Usunięty]
:
xylog napisał/a:
No przecie kaido napisał: furkadło :mrgreen:

dopiero sprawdziłem w google... myślałem że nie ma takiego słowa :mrgreen:

:
http://www.games-workshop...dId=prod1095460

zaraz poszukam na polskich stronkach
Edit
http://www.bard.pl/30,100...-tool-drill.htm
http://www.bard.pl/30,393...hobby-drill.htm

jutro poszukam w innych sklepach, chociaz znaczącej różnicy cen nie spodziewałbym się :cry:

Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-06-20, 20:39, w całości zmieniany 2 razy
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Spam
[Usunięty]
:
ciniol dzięki... ceny nie są jakieś tragiczne... to w końcu coś co ma pomóc w pracy :twisted:

:
Te są za krótkie - nadają się do plastyku, no i ciężki toto utrzymać po osi. I w ogóle to nie furkadła, tylko pokręcajki jakieś. Furkadło ma furkać - jest napędzane przesuwaniem nakrętki po gwincie o dużym skoku :smile:
Furkadło zegarmistrzowskie wygląda tak:

Jest w Tiimepolu, kryje się pod nazwą wiertarka zegarmistrzowska.

Wiertła do elektroniki będą za grube - typowo używa się 0,6mm. Patrz za kompletami od 0,3mm, takimi po kilka sztuk z każdego rozmiaru - pewnie na początek połamiesz kilka.

Marcin pewnie zaraz mnie objedzie, że zawodowiec używa wierteł łopatkowych, które sam sporządza :wink:

Gbu.

Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2012-06-20, 21:30, w całości zmieniany 3 razy
Spam
[Usunięty]
:
...ja jeden otwór w kopercie rozpłaszczoną na końcu igłą wierciłem... ale to mosiądz i szło jak w masło

:
Czyli zrobiłeś wiertło łopatkowe :smile:
BTW mosiądze różne są - czasem można sie zdziwić.

Gb.

Spam
[Usunięty]
:
Jacek. napisał/a:
Czyli zrobiłeś wiertło łopatkowe :smile:
BTW mosiądze różne są - czasem można sie zdziwić.

Gb.

to był ruski mosiądz więc wszystko jasne, a otwór nieco mi nie wyszedł :cry: ... ale bajka tam...

Ostatnio zmieniony przez Spam 2012-06-20, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
:
Jacek. napisał/a:
Te są za krótkie - nadają się do plastyku, no i ciężki toto utrzymać po osi.

We wszelkiej maści blachach fototrawionych dawało radę, a utrzymanie po osi to kwetia wprawy.

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
I znów zmachałem fotomontaż który to sobie mogę teraz ładnie oglądać na kompiku.Niewem które dzieło wybrać na tapetkę, pozatym mam dylemat, bo program w którym to robiłem dodatkowo wstawia z automatu szkiełko ze skazą. Jak myślicie czy to wina tego iż mam starego już niuniusia, co to nie jest w stanie przetworzyć dobrze wszystkich bajtów? Pliss,pomóżcie w wyborze które to tymczasowo nie dać na tapetkę póki nie zdobędę lepszego sprzęta, pliss:

P.S Tak jak teraz patrze na forum to już nie wiem która wskazówkę domalowywałem w tym programie ze skazą szkiełka.

Ostatnio zmieniony przez kaido2 2012-09-28, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
:
Myślę, że to przez Androida - jakbys fotomoncił Applem, to by było profesjonalnie. cool

:
Ale ja najprofesjonalnie z Windowsa tylko.

Pozdro!!!
Ewamilewski
[Usunięty]
:
Kaido wskazówki można odlać ?

:
Odlać? Szybciej jest wyciąć.

Pozdro!!!
:
Można - tylko to bez sensu.
Nie tylko szybciej wyciąć. Taniej wyciąć.
Nakład sił i środków czyni całą zabawę nieopłacalną.
Od jakiegoś czasu odlewa się wtryskowo nawet stal nierdzewną -ale pomijając cenę urządzeń, sama energia do stopienia porcji materiału jest olbrzymia.

:
Nie zawsze szybciej i taniej znaczy lepiej :P
Niektóre kłality robią odlewane wskazówki i indeksy...

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum