jak zdjac grube teleskopy Seiko?!
Odpowiedz do tematu

:
Dominik napisał/a:
Cezar napisał/a:
Może podważyć cienkim wkrętakiem, wygiąć/złamać teleskop ?

Toć mówię, że i tak tym się skończy :))

a co to za pasek tam siedzi i w jakim stanie?
Może lepiej poświęcić pasek i uratować grubaski - stosując jakiś olej jak prawi Kaido lub odrdzewiaczo-penetrator w stylu wd-40?

:
Nie wiem jak u Beceena - u mnie w obu siedziały firmowe, oryginalne gumy Seiko i było mi ich szkoda. Znacznie mniej mi było szkoda teleskopów...
Nic nie pomóg i mnie olej, ani WD 40, ani nic innego. Poza śrubokrętem. Choć miałem obawy, czy ucha nie złamię przy okazji... Niemniej byłem już tak wk... że mi to wisiało.

hrg.pl
:
Tylko weź owin ten śrubokręt jakimś szmaciskiem - bo możesz poharatać kopertę.

:
u mnie siedzi firmowa guma seiko - na pewno nie bede jej nosil, ale chcialem ktoremus z kumotrow moze oddac, wiec szkoda jej niszczyc, tymbardziej, ze jest nowa.

dzisiaj sie wyposaze w narzedzia z piwnicy (dremel i szlifierka) i utne temu seiku ten pie%^&*$! teleskop przy jajach :wkurzony:

ma ktos moze z Was takie grube teleskopy 22mm? tylko takie normalne, z kolnierzem.

[ Dodano: 21 Wrzesień 2012, 08:21 ]
Dominik, nic sie nie stalo z koperta podczas tego wyłamywania?

beceen | ***** ***
:
Nic. Tak jak pisze Alamo, założyłem cienką szmatkę, żeby nie porysować koperty i delikatnie podważałem, aż teleskop się wygiął i w końcu któraś z końcówek pękła. W sumie cztery razy tak zrobiłem. Niemniej wiesz - to Twój zegarek jest ;)

hrg.pl
:
Nie wiem jak tam Seiko, ale ja na grube teleskopy bezkołnierzowe mam 2 sposoby:

1) twarda pęseta z ostrą końcówką - odciągnąć pasek jak się da, chwycić pęsetę palcami jak najbliżej końca, pęsetą chwycić teleskop tuż przy uchu i próbować odciągnąć drania (przyznaję, że przy tej operacji pogiąłem kiedyś całkiem dobrą pęsetę)
2) śrubokręt precyzyjny/zegarmistrzowski (może być też ostry nożyk) - wcisnąć między końcówkę teleskopu a ucho, docisnąć, ciągnąć do siebie aż teleskop wyskoczy

Obie operacje lepiej przeprowadzać przy użyciu lupki, żeby nie narobić szkód. No i, tak w razie niemca, można by owinąć czymś ucho, gdyby narzędzie albo teleskop za bardzo odskoczyło.

pozdrawiam
Narfas

:
Co tam teleskopy w Seiko, ja wczoraj połamałem dwa narzedzia do zmiany teleskopów na zwykłej pasówce..kuffa... :mad:

..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Ewamilewski
[Usunięty]
:
Monter napisał/a:
Co tam teleskopy w Seiko, ja wczoraj połamałem dwa narzedzia do zmiany teleskopów na zwykłej pasówce..kuffa... :mad:

Kurcze ja połamałem nóżki moich maleństw zanim zrozumiałem że teleskop to mój wróg.
Czasami lepiej poświęcić pasek i przekroić teleskop niż stracić dużo więcej.

:
Cytat:
Kurcze ja połamałem nóżki moich maleństw

Napisałbym uszy.

Cytat:
Czasami lepiej poświęcić pasek i przekroić teleskop niż stracić dużo więcej.

Zwłaszcza że ten kosztuje 10 gr?

Tak propoz o ile sie moge wtrącić to żeś sobie chłopie bigosu narobił :)

Pozdro!!!
Ewamilewski
[Usunięty]
:
Bo to jest tak jak robotnik budowlany bierze się za zegarek. Jak chwyciłem za te uszka to po prostu same odpadły. :)) :D
Nauczkę dostałem i bigosu narobiłem. Żal mi tego malutkiego tissocika bo kopertę ma z brązu i to pierworodny.

Teraz muszę kupić jakiś rozsądny przyrząd do tego typu prac.

Spam
[Usunięty]
:
Ewamilewski napisał/a:
Bo to jest tak jak robotnik budowlany bierze się za zegarek

...mądre głowy mawiają, iż należy uczyć się na cudzych sukcesach a nie porażkach... tak czy owak, zdobyte doświadczenie jest bezcenne...

:
Kurcze, szkoda tego Laco trochę ...
Się nie pcha jak nie umi :!: plask ;-)
Ja sobie sam już karnego wuja wręczyłem po ostatnich akcjach na stalowych de luxach :głową w mur:

Ewamilewski
[Usunięty]
:
ALAMO napisał/a:
Kurcze, szkoda tego Laco trochę ...

Laco pojedzie pod młotek jak tylko znajdę trochę czasu.

Poszukałem w temacie i znalazłem takie urządzenie za 15 zł. Co o nim sądzicie?

:
Ewamilewski, to chyba to samo co na ebayu po 99 centow sprzedaja...
chlopaki mowili, ze to niewiele warte, bo z szajsmetalu zrobione. Trza szukac czegos z porzadnymi koncowkami.

beceen | ***** ***
:
Przydaje się. Po prawdzie, to w tym za 15 zeta końcówka do teleskopów jest zrobiona z gównianej blaszki, ale kilka teleskopów wytrzyma. Lepsze są Bergeony, ale kosztują.

Gb.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum