Siemka.
Dostałem takie Seiko 5 do przeczyszczenia. Pomóżcie jaki to model mechanizmu ? Nie wiem czy Seiko tak mają, ale ten wahnik jest jakiś niepełny
Pozdrawiam
Odpowiedz do tematu
: Seiko pomoc w identyfikacji
Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
:
...Seiko 7009A, wahnik faktycznie niepełny, powinien mieć jeszcze dociążenie (że się tak określę)
:
Maxio, dzięki ! A ja kur...de głupi odczytywałem to jako 700SA i nic nie mogłem na ten temat znaleźć. Chyba czas do okulisty
:
...ale on (ten mechanizm) jakiś dziwny jest (ten z Twojego zdjęcia), albo ja mam dzisiaj coś z oczami
:
Nie, no teraz jak wrzuciłeś to zdjęcie wzorcowe to jak dla mnie się zgadza. Dziwny jest bo nie chodzi a to chyba rzadkie w Seiko ?
Jeszcze takie pytanie czy ten mechanizm można dokręcać ? Jeszcze go nie rozbierałem, ale kręcąc koronką nie czuje żadnego oporu i nie nakręca sprężyny. Tak ma być ?
Jeszcze takie pytanie czy ten mechanizm można dokręcać ? Jeszcze go nie rozbierałem, ale kręcąc koronką nie czuje żadnego oporu i nie nakręca sprężyny. Tak ma być ?
:
...nie można...
kaer napisał/a: |
Jeszcze takie pytanie czy ten mechanizm można dokręcać ? |
...nie można...
:
Odpowiedz do tematu
No to wszystko jasne. Generalnie widzę, że wszystko jest ok bo po zakręceniu samej sprężyny chodzi bez problemu, czyli trzeba by zdobyć taki wahnik.
I widzę, że jest problem ze wskazaniem datownika dnia bo widoczny jest tylko fragment napisu. Czy to spotykany problem ?
I widzę, że jest problem ze wskazaniem datownika dnia bo widoczny jest tylko fragment napisu. Czy to spotykany problem ?