citizen vs orient
Odpowiedz do tematu

: citizen vs orient
zastanawiam się, który z nich wybrać BM to oklepany i sprawdzony sikor, a citek to nowość, którą niemcy chwalą

różnica w cenie jest niewielka i nie ma większego znaczenia

który wybrać? :głową w mur:

Citizen - NJ00155L

Orient BigMako

i jeszcze nadgarstkowe citka

zyj terazniejszoscia
:
Bierz Mako, ten Citizen siakiś taki brzydal :P

:
Ja pier... spać nie możecie? Dyskusja o 5 nad ranem...
Z obu - brałbym Mako, ale citka nie widziałem na żywo .

:
Wczoraj Citka macałem w salonie i jaj nie urywa.
Bierz Mako.

:
Mako trochę mi się opatrzyło - ja bym łyknął Citka :-)

:
Mako - założysz go do wszystkiego, ten citek już nie jest tak uniwersalny. Poza tym, mako na żywca naprawdę urywa dupsko :P

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Mako na żywo mi nic nie urwało. Nie rozumiem zachwytów albo nie dojrzałem do tego zegara.

Citek ciekawszy.

:
Panowie,

mam już 3 BM, tylko w innych kolorach (biały, pomarańczowy, czarny) :))
Do kolekcji brakuje mi właśnie niebieskiego BM.

Ale zobaczyłem tego citka, i muszę powiedzieć, że zastanawiam się czy na razie nie odłożyć dopełnienia kolekcji BM.
W citku nie podoba mi się tylko jedna rzecz - bezel, jest niedopracowany i spieprzony :wkurzony:
Poza tym bardzo mi się podoba prostota designu oraz bransoleta - sprawia wrażenie sprzetu, który można nosić na każdą okazję, z BM już tak nie jest (przynajmniej takie ja mam doświadczenia).

zyj terazniejszoscia
:
Big Mac ;) :) Citek mu do pięt nie dorasta .. To inna liga.

:
Ja chyba zaryzykowałbym Citka.... Pewnie dlatego, że Big Mako długo za mną chodziło - i mi przeszło :)) Citka chętnie zobaczyłbym na żywo.

:
Ale akurat się z Tomkiem tutaj zgodzę - Mako jest zrobiony BARDZO dobrze. Zresztą, Orient nadal ma swoje linie w Japonii. Citizen przeniósł lwią część produkcji do Chin, a co gorsze - to jest teraz największy producent na świecie. O ile topowe linie trzymają poziom, o tyle te popularne, są taki sobie. Ekonomia skali jest dla nich kluczem do podejmowania decyzji.

:
ALAMO napisał/a:
Ale akurat się z Tomkiem tutaj zgodzę - Mako jest zrobiony BARDZO dobrze. Zresztą, Orient nadal ma swoje linie w Japonii. Citizen przeniósł lwią część produkcji do Chin, a co gorsze - to jest teraz największy producent na świecie. O ile topowe linie trzymają poziom, o tyle te popularne, są taki sobie. Ekonomia skali jest dla nich kluczem do podejmowania decyzji.

to jest mocny argument na korzyść Orienta :))

zyj terazniejszoscia
:
Ja bym brał Big Mako, zjada tego Citka na śniadanie

:
no to mnie przekonaliście, żeby nie ryzykować z citkiem

pulled the trigger :złośliwiec:

wybrałem Big Mako, w ten sposób domknę kolekcję :)) :)) :))

zyj terazniejszoscia
:
Tomek napisał/a:
Big Mac ;) :) Citek mu do pięt nie dorasta .. To inna liga.

To zdjęcie co Tomek pokazuje - imo najlepsza fota BM w sieci..Każdego przekonuje.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum