taki poljocik zreanimował się..
koledzy wypatrzyli koronkę nieoryginalną...,może komuś zalega odpowiednia w archiwum...?
i ogólnie jakieś info na temat tego modelu,werku ,jeśli łaska..byłbym zobowiązany..pzdr
Odpowiedz do tematu
: poljot pytanie...
:
Świetny Poljot Swego czasu widziałem takie tylko srebrnego na allegro.
:
Świetny jest, gratulacje
:
Bardzo ładny zegarek.Ja tam bym nawet się tej koronki nie czepiał 88% procent ludzi na forach uzna taka koronkę za dopuszczalną
:
Oznaczenie werku 2616.H
Koronka może i zmieniona , ale jak była zużyta to wypadało wymienić.
Egzemplarz coś z lat 80.
Wzorcowo zachowany!
Pozdrawiam
Koronka może i zmieniona , ale jak była zużyta to wypadało wymienić.
Egzemplarz coś z lat 80.
Wzorcowo zachowany!
Pozdrawiam
:
no wiem,że może być ,ale jeśli może być 100% oryginał to warto zapytać..:)
no wiem,że może być ,ale jeśli może być 100% oryginał to warto zapytać..:)
:
dosypię ..
nie spodziewałem się barwionych śrubek..
nie spodziewałem się barwionych śrubek..
:
No wiesz - dwie są barwione
To był/jest bardzo dobry mechanizm, a i zegarki były dość drogie. Rózne patenty nauka radziecka w nich stosowałą
Andree, one miały takie same gwinty jak wałki do 2614?
To był/jest bardzo dobry mechanizm, a i zegarki były dość drogie. Rózne patenty nauka radziecka w nich stosowałą
Andree, one miały takie same gwinty jak wałki do 2614?
:
Werk, poezja, ale te niebieskie śrubki to już chyba współcześnie dokładne, towarzysze radzieccy nie stosowali niebieskich kapitalistycznych śrubek
:
W tym mechanizmie 3 śrubki mocujące mechanizm automatu były oryginalnie barwione - te śrubki w rzeczywistości są czarne.
svedos napisał/a: |
Werk, poezja, ale te niebieskie śrubki to już chyba współcześnie dokładne, towarzysze radzieccy nie stosowali niebieskich kapitalistycznych śrubek |
W tym mechanizmie 3 śrubki mocujące mechanizm automatu były oryginalnie barwione - te śrubki w rzeczywistości są czarne.
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Karol ma rację ..tak naprawdę 3 śrubki są czarne tylko tak odbiły światło..:)
wskazówka sekundnika też wygląda na niebieską ..ale głowy bym za to nie dał..czy to nie ten sam efekt.
wskazówka sekundnika też wygląda na niebieską ..ale głowy bym za to nie dał..czy to nie ten sam efekt.
:
Odpowiedz do tematu
Patrzyłem gdzie by się podwiesić z zapytaniem i tak mi podpasowało - w końcu też poljot...
Co to za cudo? Ktoś może zaglądał do środka? Wypełnienie to plastik (nie lubię...), czy jakiś inny system? Sam werk maleńki, ale co wart - tak mechanicznie? Fajnie dotownik wkomponowali w tarczę- ktoś pomyślał...
http://www.watchtime24.si.../2014A_1003.jpg
Co to za cudo? Ktoś może zaglądał do środka? Wypełnienie to plastik (nie lubię...), czy jakiś inny system? Sam werk maleńki, ale co wart - tak mechanicznie? Fajnie dotownik wkomponowali w tarczę- ktoś pomyślał...
http://www.watchtime24.si.../2014A_1003.jpg
Bodziejeszcze ludziom tak dobrze jak tu?