Odpowiedz do tematu
: Niezakręcająca się koronka w Helsonie
Koledzy, nie wdając się w aspekty gwarancyjne i okołozakupowe, da się coś z tym zrobić?? Koronka po prostu przestała się zakręcać, gwint nie łapie kompletnie, więc pewnie się to wyrobiło po prostu - zegarek ma ponad 2 lata. Jest jakiś sposób na powtórne nagwintowanie tego? Drugą koronkę w tym rozmiarze chyba raczej ciężko będzie dobrać
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2012-09-09, 15:06, w całości zmieniany 1 raz
Przylaczam się do prośby o pomoc. Co ciekawe to zegarek wygląda na raczej mało eksploatowany, więc może to zegarek się da zrobić jakoś?
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2012-09-09, 15:06, w całości zmieniany 1 raz
:
jaki to helson? tytanowa koperta? w jednym citizenie tytanowym byl taki problem ze sie gwint rypal seryjnie...
tutaj podobny problem
http://forums.watchuseek....ver-687850.html
tutaj podobny problem
http://forums.watchuseek....ver-687850.html
:
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2012-09-09, 16:27, w całości zmieniany 1 raz
Z tego na szczęście wynika, że nie powinno to być nic poważnego. Podejrzewam, że taniej będzie to zrobić lokalnie niż płacić za przesyłki. Pytanie kto to może zrobić lokalnie
Edytka: To jest tortuga.
Edytka: To jest tortuga.
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2012-09-09, 16:27, w całości zmieniany 1 raz
:
a jak to sprawdzić ?? wizualnie po prostu??
ALAMO napisał/a: |
Sprawdźcie skąd "zjechał" gwint - z tubusa czy z koronki ? |
a jak to sprawdzić ?? wizualnie po prostu??
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Tak.
Jeśli jeden z gwintów został cały - to można go naprawić jakimś 'płynnym metalem' - ja tak ostatnio robiłem. Wprawdzie tylko wklejałem tubus kory urwałem kombinerkami , ale konsultowałem to z kaido i on mowi że w ten sam sposób szłoby też zrobic nowy gwint - napychasz, wkręcasz, odczekujesz żeby trochę stwardnialo, wykręcasz, smarujesz gwint tłuszczem żeby nie kleił się, skręcasz znów, i czekasz aż wyschnie.
Jeśli jeden z gwintów został cały - to można go naprawić jakimś 'płynnym metalem' - ja tak ostatnio robiłem. Wprawdzie tylko wklejałem tubus kory urwałem kombinerkami , ale konsultowałem to z kaido i on mowi że w ten sam sposób szłoby też zrobic nowy gwint - napychasz, wkręcasz, odczekujesz żeby trochę stwardnialo, wykręcasz, smarujesz gwint tłuszczem żeby nie kleił się, skręcasz znów, i czekasz aż wyschnie.
:
Po wizualnych oględzinach na tubusie jakiś gwint został, do koronki nie zajrzę niestety...Nie wiem czy to co zostało na tubusie wystarczy, czy oryginalnie od nowości nie było np. grubsze Generalnie nie wiem czy ta informacja będzie przydatna, ale to od początku dziwnie łapało, tak jakby na jeden, góra dwa zwoje, nie było czuć tego efektu "zakręcania" jak w innych nurasach które miałem...
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
A z czego wogole tam jest ten tubus ?
Pomaranczowa Alpha będzie u mnie za moment 3 rok... Co z nią robiłem - to sami wiecie gwint w niej jest krótki, ale łapie bez najmniejszego problemu na calej powierzchni.
W zasadzie jedyny problem z gwintami to miałem w używanych Amfibiach, gdzie tubus jest mosiężny, i w JEDNYM klonie Suba co go kupiłem używanego, już z ta wadą - łapie tylko 1.5 zwoju z 4-5 będących na tubusie.
To naprawdę cięzko zepsuć.
Po raz enty powtarzam : dbajcie o zakręcane koronki. Maja być czyste,i naoliwione. Syf na tym działa jak papier ścierny - nie ma bata, wykończy KAŻDY zegarek.
Pomaranczowa Alpha będzie u mnie za moment 3 rok... Co z nią robiłem - to sami wiecie gwint w niej jest krótki, ale łapie bez najmniejszego problemu na calej powierzchni.
W zasadzie jedyny problem z gwintami to miałem w używanych Amfibiach, gdzie tubus jest mosiężny, i w JEDNYM klonie Suba co go kupiłem używanego, już z ta wadą - łapie tylko 1.5 zwoju z 4-5 będących na tubusie.
To naprawdę cięzko zepsuć.
Po raz enty powtarzam : dbajcie o zakręcane koronki. Maja być czyste,i naoliwione. Syf na tym działa jak papier ścierny - nie ma bata, wykończy KAŻDY zegarek.
:
No tak, ale ja ten zegarek mam od tygodnia, przez ręce Karola tylko przemknął Co z nim wyprawiał poprzedni właściciel, ciężko powiedzieć
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2012-09-09, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
Iksu, wyślij mi go, a ja mu zdejmę koronkę i porobię fotki, żeby nam kumoterstwo pomogło
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2012-09-09, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
:
Zakładając że Helson to nie jakaś popierdółka tylko rasowy nuras to każde z proponowanych rozwiązań jest doraźne, najlepiej zwróć się z problemem do producenta, opisz sytuacje i czekaj na odpowiedź, bo żeby zachować szczelność zegarka jedynym wyjściem może być wymiana koronki lub koronki i tubusa.
:
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ajajajaj i to wystarczyło
No tak, ale Karol teraz w kłalitach siedzi
Na takich budżetowych może się nie znać
Odpowiedz do tematu
Iks napisał/a: |
przez ręce Karola tylko przemknął |
Ajajajaj i to wystarczyło
No tak, ale Karol teraz w kłalitach siedzi
Na takich budżetowych może się nie znać