Omega Speedmaster with Gemini IV dial
Odpowiedz do tematu

: Omega Speedmaster with Gemini IV dial
Poniżej kilka zdjęć mojego składaka. Jak widać, Omegę też da się modować ;p

Bazą była Omega Speedmaster 3570.50, czyli klasyczny Moonwatch. Od samego początku moim celem było zgromadzenie potrzebnych części i przerobienie go odrobinkę :oops:

Zakupiłem tarcze z limitowanego modelu Gemini IV. Wersja ta w oryginale, podobała mi się znacznie mniej od efektu jaki miałem osiągnąć. Dodatkowo kupione zostały: stalowy bezel oraz wskazówki z Planet Ocean.

Na koniec zostało złożenie wszystkiego do kupy, czego dokonał jeden z warszawskich zegarmistrzów.

Tak oto powstał, nazywany tak na WUS, SmurfMaster :twisted:

:
FOK JU!! :evil: :evil:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Kurcze, nie wiedziałem, że to mod - moim zdaniem wszystko do siebie pasuje :) Wal się tym bardziej po trzykroć :!:

Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
odważnie,ale nieźle..jeśli dziś nie jest Prima Aprilis,to pełen szacun za odwagę..

fajnie to wygląda..

:
Nooo, Karol....
Z przykrością muszę stwierdzić, że ładne cacko :oops:
Trudno, niech się nosi :roll:
Naprawdę miły dla oka wskazywacz czasu, gratuluję szczerze :grin:

:
Fajny ten Smerf, wygląda tak jak by w takim stanie opuścił fabrykę.

:
Cezar, Twoje słowa cieszą najbardziej :D

A na poważnie, to oczywiście wszystkie podzespoły Moonwatch`a są bezpiecznie schowane i czekają na ewentualną podmiankę. Jasna sprawa, że się na to nie zanosi :razz:

:
Karolewskiej, eee tam...
Z trudem mnie to przechodzi przez klawiaturę, ale naprawdę świetnie to wyszło :oops:

:
Zaczęliśmy modować Omegi. Benhakker powiedziałby "international level" :cool:
Fajne cacko wyszło, gratulacje.

hrg.pl
:
No ale nie powiem robi robotę :twisted:

:
Ja już Ci mówiłem, ale co tam, powtórzę: WAL SIĘ!
I jeszcze: FOK JU!

No i cieszę się, że się udało, bo efekt jest super - wiesz, jak lubię niebieskie chrono ;-)

:
Też Karol nie wiedziałem, że to mod. Świetny efekt! No i nawet się podoba :wink:

:
Naprawdę świetnie wyszło. Graty!

I FOK JUUUUU! :twisted:

Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
Karol świetnie wyszło, GRATY

PA. bym zapomniał o emotku :facepalm:

Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Karol świetny projekt. Stalowy bazel z tarczą Gemini świetnie wyglada, lepiej niż w oryginale. Jak pewnie wiekszość, największy dylemat mam ze wskazówkami. Ale może to kwestia opatrzenia.
Swoją drogą masz jaja! Rozbebeszyć moonwatcha... dla wielu to po prostu nie do pomyślenia. :mrgreen:
Graty niech cieszy Cię jak najdłużej.

Kuba
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum