Spece watch, czyli "Ruskie w Kosmosie II"
Tym razem kolejny Buran w kopercie o bardzo nietypowym kształcie z masywnymi przyciskami chronografu m I specyficzną osłoną koronki. Z „Felgę chromowaną” zamiast dekla, to jeden z nielicznych Buranów z pełnym deklem, i powiem wam jeszcze jedno jak wchodził na rynek kilka lat temu, to był przedstawiany w konwencji kosmicznej że niby dla kosmonautów jest przeznaczony, zapomniałem tylko jak się to nazywało, zdaje się że to było "space...." coś tam
Mechanizm Poljot 31679 , naciąg manualny, 25 jewels
Koperta stalowa, polerowana, bezel stalowy szczotkowany
Dekiel stalowy
Szkło szafirowe
Tarcza czarna , tarczki srebrne giloszowane, wskazówki godzinowa i minutowa srebrne, chrono i 24h czarne, indeksy białe wypełnione luminovą
Kalendarz na pomiędzy godz 4 i 5
3 atm water resistant
Pasek Hirsch z logo Buran 20 mm
Wymiary 42 mm x14 mm
Limitacja 500 szt
Odpowiedz do tematu
: Spece watch, czyli "Ruskie w Kosmosie II"
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-02-12, 10:18, w całości zmieniany 3 razy
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-02-12, 10:18, w całości zmieniany 3 razy
:
Ładny jest, ładny Taki "grahamowski". A powiedz- ile to to ma średnicy bez i z koronką
:
Bez koronki 42 mm z koronką, a raczej jej osłoną 45 mm
:
Uuuu, to kawał żelastwa Ciężki jest? Takie sprawia wrażenie. A to dobrze- lubię coś czuć na nadgarstku
:
Tak na serio i bez podśmiewujek o bling-bling, to jest to jeden z ładniejszych "dizajnerskich" chronografów jakie widziałem. Oczywiście do Striełki nie ma startu - ale daje radę. Dodatkowo bardzo duży plus za ładny dekiel - gdyby można było dokupić przeszklony i ten byłby zamienny - to po prostu miód-malina!
:
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-02-12, 10:18, w całości zmieniany 1 raz
Wbrew pozorom nie jest taki ciężki ani nie wydaje się być duży, koperta ma dosyć specyficzny kształt i patrząc na niego wydaje się być mniejszy niż w rzeczywistości.
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-02-12, 10:18, w całości zmieniany 1 raz
:
Alamo , masz jak zawsze rację, Striełka jest nie do pokonania, ale Striełka to klasyk, a to urządzenie to designerska maszyna i muszę wam powiedzieć że u "oglądaczy" zawsze wzbudza zainteresowanie. Z tego co wiem to pojawiły się podobne modele w takiej kopercie i tam były już dostępne przeszklone dekle.
:
Mi marzyłby się dekielek tłoczony w kształt obracającego się smigła...nie mogę sobie przypomnieć w jakim zegarku, ale już taki widziałem.
:
No Sszwedo bardzo ładny tak jak wszystkie twoje chrono. Ja wolę te klasyczne stare ale takim też bym się cieszył
:
Przez takie "okolice koronki" nalezy do grupy zegarków które ja nazywam 'oczojebnymi" - to i nie dziwne że uwagę zwraca.
czy ja dobrze widze na zdjęciu uszu że są jakoś wycięte pod teleskopy ?! Czy to się coś odbija (ale symetrycznie na obu?)...?
czy ja dobrze widze na zdjęciu uszu że są jakoś wycięte pod teleskopy ?! Czy to się coś odbija (ale symetrycznie na obu?)...?
:
Skor omówimy na serio... to ja się nie wypowiem...
Pzdr
Spinner
Pzdr
Spinner
:
Alamo , to takie odbicie
:
koronka to rodem z diver 'ków , jak znam życie zegarek lepiej prezentuje sie na żywo.
:
Słusznie prawisz, na żywo wygląda lepiej niż na fotkach, tym bardziej że ja fotki komórką robię.
hotwax napisał: |
koronka to rodem z diver 'ków , jak znam życie zegarek lepiej prezentuje sie na żywo. |
Słusznie prawisz, na żywo wygląda lepiej niż na fotkach, tym bardziej że ja fotki komórką robię.
:
Odpowiedz do tematu
Ach ta osłonięta koronka....