Niestety filmy zostały usunięte i nie wrócą. Dlaczego? W skrócie:
1. Pewnego dnia dostałem wiadomość na YT od osoby, która podawała się za pełnomocnika Leszka Możdżera, że filmy prezentują produkt handlowy i dlatego prosi o zaprzestanie korzystania z muzyki Leszka Możdżera w tych filmach.
2. Opowiedziałem, że muzyka została dodana przez funkcję AudioSwap YT z biblioteki YT. Jest to w pełni darmowa funkcja i mogę z niej w dowolny sposób korzystać - tak jest podane na stronach pomocy YT. YT posiada licencję, która umożliwia wykorzystywanie muzyki z biblioteki poprzez funkcję AudioSwap. Dodałem również, że muzykę usunę po oficjalnym stanowisku YT w tej sprawie.
3. Po kilku dniach filmy zostały usunięte ze względu na wniesione roszczenie przez tego użytkownika. Nie mam możliwości ich edycji i przywrócenia.
4. Napisałem wiadomość na facebooku na oficjalne konto Leszka Możdżera. Opisałem w skrócie sytuację i poprosiłem o rozwiązanie tego nieporozumienia i cofnięcie roszczeń.
5. W odpowiedzi dostałem, że Pan Leszek Możdżer stara się unikać łączenia jego twórczości z wyrobami konkretnych marek i dlatego roszczenie zostało wniesione.
6. Odpowiedziałem, że rozumiem i szanuję jego wolę i jednocześnie poprosiłem o cofnięcie roszczenia, abym filmy wróciły i żebym mógł usunąć muzykę. Wyjaśniłem również, że filmy absolutnie nie miały charakteru komercyjnego i zostały stworzone dla społeczności hobbystów zegarkowych.
7. Spotkałem się z odmową, gdyż niechętnie chciałem usunąć na samym początku muzykę Pana Leszka Możdżera.
Suma sumarum, AudioSwap YT jest do bani, sam YT jest do bani, a resztę przemilczę.
Więcej tego błędu nie popełnię i nie wrzucę nic YT - następnym razem skorzystam z Vimeo.