Niektórzy ze starych forumowiczów posiadają Parniaki od prawie 3-4 lat(a może i dłużej), jest to już wystarczający okres użytkowania na głęboką i szczerą refleksję nad tą firmą-nie firmą, ocena produktów, głębsze wnioski nad posiadanymi modelami, ocena rozwoju tych maszyn od początku do chwili obecnej-czy jest postęp, czy też ten sam poziom niezmienny, jest gorzej -lepiej, itd. itp.
Czyli wielki REASUM! oczywiście możecie rzec: patrz temat Parnis i tyle tego,że wystarczy. Ale mi brakuje głębszych wniosków po długim nieprzerwanym użytkowaniu
Odpowiedz do tematu
: Niech się Stara Załoga wypowie...
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2012-07-10, 06:27, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2012-07-10, 06:27, w całości zmieniany 1 raz
:
Coz powiedziec. Zegarki nosza sie i nic sie z nimi zlego nie dzieje - porzadna konstrukcja w koncu.
Jak sa jakies problemy to na samym poczatku - ns niechlujnosci w montazu, slabej kontroli jakosci czy tez uszkodzen podczas transportu.
Jak sa jakies problemy to na samym poczatku - ns niechlujnosci w montazu, slabej kontroli jakosci czy tez uszkodzen podczas transportu.
:
Maras68, Ale o co Tobie chodzi?
O mechanizm, paski, koperty?
Paski wiadomo - raczej słabe.
Koperty - normalna stal - większość zapewne 316 - nie znam się, ale to dokładnie to samo co na całym świecie się stosuje do robienia kopert.
Te które ja mam - są wykonane dobrze lub bardzo dobrze.
Mechanizmy - najczęściej ST25 lub anitasy.
Te pierwsze zaczynają być używane przez wiele firm - bo to bardzo dobre mechanizmy.
A te drugie, to nawet Miszcz Eneasz wybrał po wielu ciężkich testach do swojego torcika - to chyba o czymś świadczy, c'nie?
O mechanizm, paski, koperty?
Paski wiadomo - raczej słabe.
Koperty - normalna stal - większość zapewne 316 - nie znam się, ale to dokładnie to samo co na całym świecie się stosuje do robienia kopert.
Te które ja mam - są wykonane dobrze lub bardzo dobrze.
Mechanizmy - najczęściej ST25 lub anitasy.
Te pierwsze zaczynają być używane przez wiele firm - bo to bardzo dobre mechanizmy.
A te drugie, to nawet Miszcz Eneasz wybrał po wielu ciężkich testach do swojego torcika - to chyba o czymś świadczy, c'nie?
:
Oczywiście o mechanizm, trwałość podczas użytkowania, przygody itp. Już z pierwszych wypowiedzi wynika, że na pewno warto mieć parę Parnisów w kolekcji... Ponieważ mam tylko jednego suba parniaka, a chcę zakupić kilka sztuk różnych parniaków jeszcze, stąd prośba o refleksje i już widzę, że na plus z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi w temacie od długoletnich użytkowników...
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-07-10, 10:02, w całości zmieniany 1 raz
Santino napisał/a: |
Maras68, Ale o co Tobie chodzi? |
Oczywiście o mechanizm, trwałość podczas użytkowania, przygody itp. Już z pierwszych wypowiedzi wynika, że na pewno warto mieć parę Parnisów w kolekcji... Ponieważ mam tylko jednego suba parniaka, a chcę zakupić kilka sztuk różnych parniaków jeszcze, stąd prośba o refleksje i już widzę, że na plus z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi w temacie od długoletnich użytkowników...
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-07-10, 10:02, w całości zmieniany 1 raz
:
Mam jeden egzemplarz, ma ok. 3 lat i do dziś chodzi dokładnie a wygląda jak nówka. W środku Anitasik. Kupiony w USA.
upload photo
upload picture
Jedyna usterka, jaka mu się przydarzyła, to przy nakręcaniu wałek z koronką został mi w ręku. Wystarczyło włożyć na miejsce i dokręcić śrubkę. I to nie była wina Chińczyków a rednecka, który składał ten zegarek.
upload photo
upload picture
Jedyna usterka, jaka mu się przydarzyła, to przy nakręcaniu wałek z koronką został mi w ręku. Wystarczyło włożyć na miejsce i dokręcić śrubkę. I to nie była wina Chińczyków a rednecka, który składał ten zegarek.
:
Jakiego masz tego Parnisa?
Maras68 napisał/a: |
mam tylko jednego suba parniaka |
Jakiego masz tego Parnisa?
:
Parnis submariner ze zwykłym bezelem nówka 2 tygodnie na nadgarstku, zakup u Rudolfa
tam foto
http://www.chinawatches.p...t=8212&start=30
czyli to nie parnis? tylko pod szyldem?
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2012-07-10, 11:15, w całości zmieniany 3 razy
Santino napisał/a: | ||
Jakiego masz tego Parnisa? |
Parnis submariner ze zwykłym bezelem nówka 2 tygodnie na nadgarstku, zakup u Rudolfa
tam foto
http://www.chinawatches.p...t=8212&start=30
czyli to nie parnis? tylko pod szyldem?
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2012-07-10, 11:15, w całości zmieniany 3 razy
:
Ano właśnie - to moim zdaniem nie jest Parnis.
:
dam sobie spokój, to nóweczka żal grzebać póki co.Zakładam zatem, że nie mam typowego parnisa, zatem czas na zakupy niebawem, model upatrzony: militarny pilot
Podsumowań większych widzę brak, za taką kasę pewnie brać i nie marudzić...
Dzięki wszystkim za uwagi i komentarze
[ Dodano: 2012-07-11, 07:29 ]
[quote="Tomek"]Mam jeden egzemplarz, ma ok. 3 lat i do dziś chodzi dokładnie a wygląda jak nówka. W środku Anitasik. Kupiony w USA.
świetna tarcza, pogratulował
[ Dodano: 2012-07-11, 09:11 ]
czy to ktoś od nas z forum:
http://allegro.pl/zegarek...2475351296.html
przy dobrym wietrze można za 270 go trafić...
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2012-07-11, 06:29, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
ALAMO napisał/a: |
Prosty sposób - trzeba zobaczyć jaki werk. Jak nie SeaGull, to nie Parnis. |
dam sobie spokój, to nóweczka żal grzebać póki co.Zakładam zatem, że nie mam typowego parnisa, zatem czas na zakupy niebawem, model upatrzony: militarny pilot
Podsumowań większych widzę brak, za taką kasę pewnie brać i nie marudzić...
Dzięki wszystkim za uwagi i komentarze
[ Dodano: 2012-07-11, 07:29 ]
[quote="Tomek"]Mam jeden egzemplarz, ma ok. 3 lat i do dziś chodzi dokładnie a wygląda jak nówka. W środku Anitasik. Kupiony w USA.
świetna tarcza, pogratulował
[ Dodano: 2012-07-11, 09:11 ]
czy to ktoś od nas z forum:
http://allegro.pl/zegarek...2475351296.html
przy dobrym wietrze można za 270 go trafić...
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2012-07-11, 06:29, w całości zmieniany 1 raz