Mity,mity,mity i jeszcze raz mity....
Odpowiedz do tematu

:
Czekałem kiedy mu się przeleje: "Pan taki technicznie uzdolniony, pan mi zabije karpia..." :mrgreen: :mrgreen:

Gb.

:
Fazi napisał/a:
Marcin - przerazila mnie informacja jaka umiesciles w stopce :shock: :shock: :shock:

Sorry, ale znudziło mi się ciągłe odpisywanie w stylu" Przepraszam, ale nie zajmę sie pańskim zegarkiem czy zegarkami ponieważ ...i tu nie mam zamiaru sie tłumaczyć"Od napraw zegarków są ZEGARMISTRZOWIE i basta!

Pozdro!!!
:
Marcin, a co się dziwisz. Talent w łapie to wszyscy chcą wykorzystać :wink: Tak to już jest... W sumie racja, walcz lepiej z projektami Gerlachów :twisted:

:
No przecie walczy mężnie, choć na wpół zakopany żywcem :twisted:

:
Jacku, ale jaki talent, przeciez ja nie robie jakiś nie stworzonych rzeczy.Wytoczenie ośki balansowej,zrobienie klucza czy remontuarowego czy do kluczykowaca, zrobienie /przerobienie koperty pod werk, zrobienie wychwytu to sa rzeczy które to sie na pierwszym i drugim roku w ZSZ robiło*.

* do pierszej połowy lat 50-tych.

Takie rzeczy (pomijajac zwykłe wymieniastwo części i podstawowe pierduty jak czysczenie i smarowanie) to powinien średnioogarniety macherpo szkole serwisowej* robić tylko że jak bardziej oplaca sie wymieniać baterie i paski to efekt jest jaki jest.

* nowoczesny proradziecki program nauczania praktycznego ZSZ po pierwszej połowie lat 50-tych XXw .

[ Dodano: 2012-07-07, 17:35 ]
Pan z pracy napisał/a:
No przecie walczy mężnie, choć na wpół zakopany żywcem :twisted:

Oj tam zakopany, to tylko 100 werków jest :D

Pozdro!!!
:
Zaraz dostaniesz następną setkę, to inaczej zaśpiewasz :twisted:

kaido2 napisał/a:
* nowoczesny proradziecki program nauczania praktycznego ZSZ po pierwszej połowie lat 50-tych XXw .

Bo do nich, wbrew temu co niektórzy uważają, też docierało że we wdrożonym zautomatyzowaym procesie technologicznym wyprodukowanie gotowej części kosztuje 100x mniej, niż jej dorobienie.

:
ALAMO napisał/a:
Zaraz dostaniesz następną setkę, to inaczej zaśpiewasz :twisted:

koko koko, spoko spoko, przaziłem się wysoko,,,,,,,,,,
ąż zarzuciło mnie na pancerz,
gdzie furgam nóżkami, niczym wysokopoprzeczkowy tancerz*.

* taki tancerz co popierdziela połamany taniec i mu wysokie kłody rzucajom pod nogi.

[ Dodano: 2012-07-07, 18:14 ]
Cytat:
Bo do nich, wbrew temu co niektórzy uważają, też docierało że we wdrożonym zautomatyzowaym procesie technologicznym wyprodukowanie gotowej części kosztuje 100x mniej, niż jej dorobienie.

Dokładnie, po co sie ścierać jak i tak maszyna napierdziela non toper, a wyłaczenie jej też kosztuje i to drożej jak kombinacje w dorabiacje i składania z proszku w podzespół.Jak dodać jeszcze edukacje to to są napewno wieksze koszta jak produkcja sewisantówskładaczywymieniaczy:D

[ Dodano: 2012-07-07, 18:15 ]
Tylko ja durny się w takie choce kloce dorabiane bawie. czas zmienic styl życia i zalożyć hawajska koszule z malowanym krawatem.

Pozdro!!!
:
I ukulele bys sobie mógł kupić ... do zestawu :P

:
Krzychu , chyba masz racje, to urzadzenie:

Mogło by mocno przyspieszyc przerabianie werków gdzie po każdym przemontowanym i przeglądnietym oddawane by było x dmuchnięć w to magiczne urzadzenie celem rozładowania złych mocy.Jak narazie radze sobioe wten sposób że po przemaglowanym werku wchłaniam x złotego trunku na procentach gdzie przy 20 tu robionych werkach schodzi min skrzynka no i moga trafiac sie niedoróby :D takżepoproszenafirmę takowe urzadzenie bo wyjdzie ekonomiczniej a i mniej zniszczeń w mieniu zakladowym będzie :)

[ Dodano: 2012-07-07, 19:01 ]
Acha, obrazek wziełem z tej aukcji:

http://allegro.pl/wuwuzel...2444042472.html

Pozdro!!!
:
Dostaniesz paczkomatem :twisted:

:
ALAMO napisał/a:
Dostaniesz paczkomatem :twisted:

:boje się:

Co innego dostać z czapki a co innego z paczkomata.

Pozdro!!!
:
Fakt, że paczkomat maly nie jest ...

:
ALAMO napisał/a:
Fakt, że paczkomat maly nie jest ...

To jest akurat pojecie wzgledne ale tak czy siak napewno na dłużej zostaje w pamięci bo:

1) Jest bardziej kanciasty i bardziej boli, bo zamierzone jest zawsze bicie by bolało jak najmocniej czyli bicie z roga.

2) Nietypowo jest dostać z paczkomata .

3) Satysfakcja gwarantowana ,bo nie każdy może z niego tak od sobie dostać.

Pozdro!!!
:
kaido2 napisał/a:
Fazi napisał/a:
Marcin - przerazila mnie informacja jaka umiesciles w stopce :shock: :shock: :shock:

Sorry, ale znudziło mi się ciągłe odpisywanie w stylu" Przepraszam, ale nie zajmę sie pańskim zegarkiem czy zegarkami ponieważ ...i tu nie mam zamiaru sie tłumaczyć"Od napraw zegarków są ZEGARMISTRZOWIE i basta!

No ale to prawo chyba nie dziala wstecz :?: :idea: :roll:

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

1) Jest bardziej kanciasty i bardziej boli, bo zamierzone jest zawsze bicie by bolało jak najmocniej czyli bicie z roga.

2) Nietypowo jest dostać z paczkomata .

3) Satysfakcja gwarantowana ,bo nie każdy może z niego tak od sobie dostać.

No i widzi ...
Same plusy!!

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum