Mity,mity,mity i jeszcze raz mity....
Odpowiedz do tematu

:
Jacek. napisał/a:
Fazi ma dogodne akwarium, ale z kwaterunkowymi - trza będzie mocniejszy zasilacz dać... :twisted:

Gbxx.

Nie ma zgody, nie ma zgody :razz: :razz:

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

A nawet da sie samym pilnikiem w imadle.

[ Dodano: 2012-07-03, 17:11 ]
Fazi napisał/a:
No, no - tylko nie imadelko - to :evil: szlachetny :evil: mechanizm ST-19 :razz:

Do szlachetnych to mam żabkę.

Tzn jakieś specjalne imadełko, czy nie załapałem żartu? :wink:

:
Klasyczna żabcia wygląda tak:

G.

:
Jacek., a gdzie ręczna regulacja siły nacisku?

:
W ręku Mistrza :smile:

Gb.

[ Dodano: 2012-07-04, 00:36 ]
Teraz żaba leży w stronę zakręcania - im mocniej ciągniesz, tym mocniej się zaciska. Poza tym żabka ma dość ostre zęby, czego na fotce nie widać.

[ Dodano: 2012-07-04, 00:52 ]
ALAMO napisał/a:
Jacek. napisał/a:
Tak żebyś wiedział, czego ta twoja podrupka dostąpi :mrgreen:

Misterium Panie Wójcie, mis-ter-ium :P

Pes - sar - ium jakie, panie Krzysztofie, tam musi siedzieć, że nie idzie tych umysłów płomieniem Mechaniki zapłodnić.

Gburkometeusz.

:
Możemy psioczyć, że nie ma zegarmistrzów, ale o tym tak na prawdę zadecydował rynek. Ostatnio gadałem z moim majstrem to stwierdził, że żeby nie wypaść z rynku musi mieć niskie ceny, bo jak podwyższy to ludzie przestaną do niego przychodzić i taka jest prawda. Ilu tak na prawdę jest entuzjastów, którzy docenią pracę zegarmistrza i są gotowi adekwatnie za nią zapłacić? Zegarmistrz w dużej mierze żyje z "normalnych" ludzi, którzy przyniosą mu zegarek do naprawy, a jak cena będzie za wysoka to go nie naprawią bo w sumie po co im zegarek mechaniczny jak mogą kupić kwarca załóżmy za 30 zł. Czyli zegarmistrz, żeby zarobić musi się nieźle narobić w niełatwej robocie i mało komu się chce i się opłaca.

:
I to jest chyba sedno tarczy. Producentom nie opłaca się robić rzeczy trwałych (drogich) więc klepią "tanie plastiki" których nie opłaca się naprawiać. I tak jest ze wszystkim - był ktoś ostatnio u szewca?

"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
:
nie dalej jak w piątek mierzyłem buty u takiego jednego :mrgreen:

pozdrawiam

w.
---
„przestań pierdolić – żyj złudzeniami” MM
:
slamacek napisał/a:
nie dalej jak w piątek mierzyłem buty u takiego jednego :mrgreen:

A kupiłeś? ;) Bo z mierzenia czynszu nie zapłaci ;)

:
jeszcze ich nie skończył, na razie jesteśmy po drugiej przymiarce, dopłata do zaliczki po wykonaniu pracy przez mistrza :mrgreen:

ale następne buty już wyjdą spod mojej ręki, w końcu czas najwyższy zrobić jakieś dla siebie, a nie tylko dla znajomych przedstawicielek płci odmiennej od mojej :mrgreen:

pozdrawiam

w.
---
„przestań pierdolić – żyj złudzeniami” MM
:
slamacek napisał/a:
Kumotry, a ja tak sobie dumam, że ominęliśmy kluczową frazę w wypowiedzi Marcina:

„po starzeniu i barwieniu”

nie żebym zaraz dawał głowę, ale moim zdaniem klucz jest z plastiku :mrgreen: :mrgreen:

Masz racje, bo czernienie na mosiężnym uchu już mi zlazło po drastycznych testach. Takto jest jak sie robi g... a z Chin.

:
Jacek. napisał/a:
Klasyczna żabcia wygląda tak:
G.

Ni ni ni ... klasyczna jest taka, o ! :

:)

It's better to burn out than to fade away ...

G. Gerlach - polskie zegarki
:
A gdzie tam. To kleszcze dźwigniowe, zwane rakiem (nie mylić z rakiem kasiarskim).
Dzisiaj ludziska wszystkie kleszcze nazywają żabką, nawet francuza (czyli klucz szwedzki). Nazwa żabki pochodzi od charakterystycznego swobodbegoi skakania górnej szczęki na nowe miejsce przy luzowaniu chwytu na rurze.

Gb.

Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2012-07-06, 15:09, w całości zmieniany 1 raz
:
Cytat:
Dzisiaj ludziska wszystkie kleszcze nazywają żabką, nawet francuza (czyli klucz szwedzki).

Skąd ja to znam? :)

Pozdro!!!
:
Marcin - przerazila mnie informacja jaka umiesciles w stopce :shock: :shock: :shock:

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

Pełna wersja forum