Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-06-04, 15:32, w całości zmieniany 1 raz
Zodiac to dla mnie tylko hi beat. Komu to przeszkadzało...
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-06-04, 15:32, w całości zmieniany 1 raz
:
Tylko który, bo SST36000 było kilka.
Zegar świetny, werk Schilda (pierwotnie skonstruowany na 21600 okr/h) uważano za zbyt wyzyłowany, ale one chodziły latami bez nadmiernych kłopotów.
Gboo.
[ Dodano: 2012-06-04, 16:22 ]
Cóż, einheitswerk. Jak wszystko "einheits-" masówka i bylejakość.
BTW właśnie się doczytałem, że zodiakowski automatyczny naciąg do Schildów to było wspólne opracowanie Doxy, Eberharda, Favre-Leuba, Girard-Perregaux i Zodiaca.
Gboo
Blaz napisał/a: |
Zodiac to dla mnie tylko hi beat. Komu to przeszkadzało... |
Tylko który, bo SST36000 było kilka.
Zegar świetny, werk Schilda (pierwotnie skonstruowany na 21600 okr/h) uważano za zbyt wyzyłowany, ale one chodziły latami bez nadmiernych kłopotów.
Gboo.
[ Dodano: 2012-06-04, 16:22 ]
Tomek napisał/a: |
Ale reedycja była na Ecie 2824-2, dlatego napisałem "niestety" |
Cóż, einheitswerk. Jak wszystko "einheits-" masówka i bylejakość.
BTW właśnie się doczytałem, że zodiakowski automatyczny naciąg do Schildów to było wspólne opracowanie Doxy, Eberharda, Favre-Leuba, Girard-Perregaux i Zodiaca.
Gboo
:
Od dawna na niego poluję. Tyle, że w dobrej cenie trafić, to trzeba dłuuuuuuugo polować.
Jacek. napisał/a: |
Astrographic SST Mystery Dial |
Od dawna na niego poluję. Tyle, że w dobrej cenie trafić, to trzeba dłuuuuuuugo polować.
:
To chyba doszedł drugi polujący do stawki myśliwych.
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
A tak z czystej ciekawości - ile taki zodiac astralny w dobrym stanie może kosztować? Inne podobne modele to tak koło 1 - 1,5 k PLN, a ten?
:
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-06-04, 18:56, w całości zmieniany 1 raz
Zupelnym przypadkiem zaposiadywuje takiego:
A werk jest taki, jak Jacek. pisze:
http://www.ranfft.de/cgi-...uswk&Zodiac_88D
z tym, ze to wersja D, ze specjalnymi mocowaniami pod tarcze wskazowek.
A werk jest taki, jak Jacek. pisze:
http://www.ranfft.de/cgi-...uswk&Zodiac_88D
z tym, ze to wersja D, ze specjalnymi mocowaniami pod tarcze wskazowek.
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-06-04, 18:56, w całości zmieniany 1 raz
:
Przypadkiem Ładnie powiedziane. Cudny jest
Witajcie na Forum chinawatches.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
:
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-06-04, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
zbyszke czujesz że twoje powieki ciążą, jesteś zmęczony, gdy usłyszysz pstryknięcie palcami zaśniesz ale nie na tyle, żeby nie pójść na pocztę żeby wysłać Zodiaka do Zabrza.
Pstryk
Pstryk
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-06-04, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-06-04, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
YouTube Zodiac Astrographic SST Mystery Dial
A specjalnie dla Jacka:
image host
upload images
free picture hosting
image host
A specjalnie dla Jacka:
image host
upload images
free picture hosting
image host
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-06-04, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
:
To nie mój , kiedyś mało brakowało, ale się nie udało ..
Svedos napisał/a: |
....i Tomka też |
To nie mój , kiedyś mało brakowało, ale się nie udało ..
:
No dobra, jesli tak to już Tomka lubimy. Ale zbyszke, to dobrze, że za morzem mieszka
Witajcie na Forum chinawatches.
:
Dla honoru Ojczyzny ratowania rzucim się przez morze ... i odbierzem Zodiaka.
:
Niech tylko przyjdzie ostra zima i Bałtyk zamarznie, wtedy ruszymy na nomen omen Szweda
xylog napisał/a: |
No dobra, jesli tak to już Tomka lubimy. Ale zbyszke, to dobrze, że za morzem mieszka |
Niech tylko przyjdzie ostra zima i Bałtyk zamarznie, wtedy ruszymy na nomen omen Szweda
:
Odpowiedz do tematu
Kiedyś czytałem że podczas małego zlodowacenia jak określano to co było w XVI i XVII w. gdy zamarzał Bałtyk to w połowie drogi stawiali jakieś przenośne czy tymczasowe karczmy - ichniejsze budy z kebabami więc niech się Szwed nie ciska Zodiacami i dzieci nam nie germani.