Odpowiedz do tematu
:
Korba - trafiłeś w sedno - nic dodać nic ująć.
: 40mmPanowie mam
Panowie ma ktoś maryne w rozmiarze 40mm? Zastanawiam sie nad jedną ale boje się, że będzie za mała i zle u niej proporcjami....
:
Sprowadziłem jedną sztukę na forum i jest ona proporcjonalnie mniejsza od wersji 44 mm .
Więcej powie kumotr który ony zegarek posiada .
Więcej powie kumotr który ony zegarek posiada .
:
Ostatnio zmieniony przez andrewjohn 2012-02-02, 16:44, w całości zmieniany 1 raz
Jak dla mnie ta Maryna 40 mm jest całkiem OK, jeżel ichodzi o wielkość, ale ja nie mam wielkiej łapy i najbatrdziej lubie właśnie zegarki w podobnym rozmiarze. Natomiast co do proporcji to są jak najbardziej w porządku, zegarek ładnie sie prezentuje. Mogę wrzucić fotki jak wrócę do domu..
[ Dodano: 2012-02-02, 16:42 ]
[ Dodano: 2012-02-02, 16:42 ]
Ostatnio zmieniony przez andrewjohn 2012-02-02, 16:44, w całości zmieniany 1 raz
:
Fajna ta 40mm !!
Chętnie bym nabył drogą kupna
Bosson
Chętnie bym nabył drogą kupna
Bosson
Bosson
:
Ostatnio zmieniony przez Słoniu 2012-03-03, 16:44, w całości zmieniany 1 raz
Bosson, - to uderz do Rudolfa - uczynny z niego człek i chętnie pomoże
Ostatnio zmieniony przez Słoniu 2012-03-03, 16:44, w całości zmieniany 1 raz
:
Nie miałem na łapie, ale po mojemu trochę mały rozmiar jak na ten wzór koperty
G. Gerlach - polskie zegarki
Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!
Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!
:
Słusznie prawi, ja swoją też mam od Rudolfa.
Słoniu napisał/a: |
Bosson, - to uderz do Rudolfa - uczynny z niego człek i chętnie pomoże |
Słusznie prawi, ja swoją też mam od Rudolfa.
:
Czy ktoś się orientuje kto składa 40ki w wersji sterylnej - czarna tarcza / biała luma / dwie czarne wskazówki / szafirowe szkielko..?
A tak najchętniej w kopercie radiomira (nadal 40mm)
A tak najchętniej w kopercie radiomira (nadal 40mm)
:
Tego to chyba nie ma , ale nawet 47 na cienką łapkę podchodzi.
Mniejszy to już dla nawet dla dam jest /
dezz napisał/a: |
A tak najchętniej w kopercie radiomira (nadal 40mm) |
Tego to chyba nie ma , ale nawet 47 na cienką łapkę podchodzi.
Mniejszy to już dla nawet dla dam jest /
:
Zapomnij o 40mm, maryna 44mm (szczególnie w kopercie mini fiddy) leży lepiej na chudej ręce niż większość zwykłych 40-ek. A radio 45mm ma podobnie, tylko on taki trochę delikates jest.
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak
:
Pozwolę sobie odkopać... Ktoś może widział? Fajna sprawa pod bardziej eleganckie projekty by była, coś a'la "Stantino's A"
Cytat: |
Ja czekam, moze Radka 42mm tego nowego będą robić...:-) |
Cytat: |
Natomiast Radio 42mm powitałbym z radością. |
Pozwolę sobie odkopać... Ktoś może widział? Fajna sprawa pod bardziej eleganckie projekty by była, coś a'la "Stantino's A"
:
Dla siebie mam juz upatrzona 45ke..
Ale jak maja byc kolejne budziki w kolekcji to 'ksiegowosc' tez musi interes w tym miec, a raczke ma chudziutka 40mm max
Ale jak maja byc kolejne budziki w kolekcji to 'ksiegowosc' tez musi interes w tym miec, a raczke ma chudziutka 40mm max
:
Odpowiedz do tematu
Witam. Pytanie odnośnie marin 40mm. Jaka jest ich faktyczna grubość oraz długość lug to lug. Różne źródł różnie podają. Najczęściej widziałem, że l2l wynosi 48mm, ale grubość jedni piszą 15mm a drudzy 16,5mm. Mógłby ktoś potwierdzić te informacje. Sprawa o tyle ważna, że łapkę mam chudą a chciałbym, żeby mm zagościła na moim nadgarstku w niedługim czasie. Pozdrawiam.