Odpowiedz do tematu
:
chcecie powiedzieć, że on się inspiruje... adriaticą?
:
Yyyy, a że tak spytam, bo dopiero teraz zauważyłem... po co mu ta subtarcza w kolorze tarczy, która przysłania cyfry na indeksach...?
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Też próbuję dociec czym się inspiruje wg Michała
maciek napisał/a: |
chcecie powiedzieć, że on się inspiruje... adriaticą? |
Też próbuję dociec czym się inspiruje wg Michała
:
Jak tak rzucisz okiem na zegarek i nie dojrzysz tych komplikacji to trochę tak mi się kojarzy, przyglądając się dokładniej... już trochę mniej. Tylko zastanawia mnie ta dodatkowa subtarcza, o której pisałem wyżej...
Cytat: |
chcecie powiedzieć, że on się inspiruje... adriaticą? |
Jak tak rzucisz okiem na zegarek i nie dojrzysz tych komplikacji to trochę tak mi się kojarzy, przyglądając się dokładniej... już trochę mniej. Tylko zastanawia mnie ta dodatkowa subtarcza, o której pisałem wyżej...
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
ekhm... czyli?
Michał G. napisał/a: | ||
Jak tak rzucisz okiem na zegarek i nie dojrzysz tych komplikacji to trochę tak mi się kojarzy, przyglądając się dokładniej... już trochę mniej. Tylko zastanawia mnie ta dodatkowa subtarcza, o której pisałem wyżej... |
ekhm... czyli?
:
Teraz zwariowałem, nie wiem czy ja czegoś nie łapię, czy Ty...
maciek napisał/a: | ||||
ekhm... czyli? |
Teraz zwariowałem, nie wiem czy ja czegoś nie łapię, czy Ty...
:
Podzielam Twoje zdanie. Patrząc z odległości 50 m jest bardzo podobny do Adriatici (jak również do wielu innych zegarków), a z odległości 50 cm to podobieństwo gdzieś zanika
Michał G. napisał/a: | ||
Jak tak rzucisz okiem na zegarek i nie dojrzysz tych komplikacji to trochę tak mi się kojarzy, przyglądając się dokładniej... już trochę mniej. Tylko zastanawia mnie ta dodatkowa subtarcza, o której pisałem wyżej... |
Podzielam Twoje zdanie. Patrząc z odległości 50 m jest bardzo podobny do Adriatici (jak również do wielu innych zegarków), a z odległości 50 cm to podobieństwo gdzieś zanika
:
Ostatnio zmieniony przez bEEf 2012-05-15, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
Moim zdaniem to jest ewidentnie design z tej Adriatiki pojechany, miejscami nawet w zabawny sposób, bo ta ucięta 10-ka jest tam, gdzie w A jest tarcza chrono, której jako żywo nie ma w Żanie z powodu ponieważ inny jest mechanizm i komplikacje Chodzi wprawdzie bardziej o ogólny pomysł niż detale, wkład własny należy docenić, efekt końcowy niekoniecznie, bardzo dobrze, trzy z dwoma na zachętę
Ostatnio zmieniony przez bEEf 2012-05-15, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
:
Brawo ten Pan.
Chodzi wprawdzie bardziej o ogólny pomysł niż detale |
Brawo ten Pan.
:
Troja na szelkach - jednym slowem
bEEf napisał/a: |
...efekt końcowy niekoniecznie,... trzy z dwoma na zachętę |
Troja na szelkach - jednym slowem
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Na szynach się mówi Panie, na szynach... znaczy się, tak się mówiło jeszcze 6 lat temu...
na szelkach |
Na szynach się mówi Panie, na szynach... znaczy się, tak się mówiło jeszcze 6 lat temu...
:
Brzydka tarczka rezerwy, reszta całkiem OK.
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak
:
przyjrzyj się dokładnie, jeśli byłoby tak jak mówisz, obcięte byłyby również 6 i 3. W żanie jest dodatkowy okrąg za linią indeksów który tnie równo wszystko dookoła A zresztą, tarcze do Adriatici to chyba i tak w Chinach robią nie??
bEEf napisał/a: |
bo ta ucięta 10-ka jest tam, gdzie w A jest tarcza chrono, której jako żywo nie ma w Żanie z powodu ponieważ inny jest mechanizm i komplikacje |
przyjrzyj się dokładnie, jeśli byłoby tak jak mówisz, obcięte byłyby również 6 i 3. W żanie jest dodatkowy okrąg za linią indeksów który tnie równo wszystko dookoła A zresztą, tarcze do Adriatici to chyba i tak w Chinach robią nie??
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
tak w ogole, to mam taka adriatice tylko nie w chrono - spoko zegar, ale jakoscia nie powala...
beceen | ***** ***
:
Bo nie wyjesz Jakbyś wył tobyś chciał mieć...
zdrawki
Odpowiedz do tematu
Michał G. napisał/a: |
Dla mnie komplikacja z fazami księżyca to dramat w każdym zegarku, poza tym tak jak koledzy powyżej - uważam, że się zbyt mocno inspiruje. |
Bo nie wyjesz Jakbyś wył tobyś chciał mieć...
zdrawki