PILOT P-Sport 43
Odpowiedz do tematu

: PILOT P-Sport 43
Podczas poszukiwań fajnego chrono na rosyjskim werku 3133 bądź jego wariacji z czasem 24 godzinnym czyli 31681 trafiłem przypadkowo na twory PILOTA czyli Juriego Levenberga. Większość chronografów opartych o te werki ma niewielkie wymiar do max 40mm. Wyjątkiem są sturmańskie ale cena stanowczo powyżej 2k nie zachęca. P-Sport ma wymiar 43mm czyli idealny. Modeli dostępnych jest całkiem sporo - a cena przed rabatem to ok, 1570zł co za mechaniczne chrono nie wydaje się duża. Kilka zdjęć modeli z serii P-Sport:
Bardzo fajny czarnuch:

Niebieski faworyt - choć mogli by zrobić coś z bezelkiem,

I pierwszy raz coś do mnie gada w złotej kopercie - pewnie przez tarcze :twisted:

Gdyby nie limit zakupowy na ten rok i jasne cele to pewnie jakiegoś bym popełnił.

:
ten pierwszy czarnuch faktycznie fajny :twisted: :twisted:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Szkoda, że o szkiełko szafirowe się nie pokusili. Kurna, po obejrzeniu większej ilości fotek, czarnuch prowadzi :twisted: 22mm w uszkach, 15mm wysokości, no fajny spartanin... 3ATM w moim przypadku w niczym nie przeszkadza. Z drugiej strony - po co mi by było 3 chrono z powłoką? :roll: :mrgreen:

:
kuffa, ja też się zastanawiam, mam Deep Blue, Techne, zaraz dojdzie Oriencisko, może Magretka :roll: no ale co zrobić jak mi się czarne podobają :roll:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ze dwa są całkiem fajne. Reszta... hmm... nie podoba mi się. Ani nie są zdecydowanie na tyle ładne żeby założyć, ani na tyle brzydkie, żeby coś w sobie miały (jak Kremlovski choćby, kórego zresztą nie zakładam, ale ciekawie na półce wygląda :twisted: ). Tak serio - dałoby sie to zrobic lepiej, ale te mało "krzykliwe" są całkiem spoko. Szkoda tylko, że MakTime zdechł i chrono wkrótce się mogą skończyć :cry:

Ну, погоди! :wkurzony:
:
pmwas, - stąd mój pomysł aby dorzucić do kolekcji rosyjskie chrono. :mrgreen: Pierwszy pomysł - strielka - ale to maleństwo. Potem Junkers - bo ma kilka fajnych modeli a teraz tego dziwaka wypatrzyłem. Aktualnie myślałbym między czarnuchem a niebieskim.

Iks, - Magretka u mnie już na bank będzie. Legalizacja załatwiona - czekam na kaskę i rezerwuję. :twisted:

:
Słoniu napisał/a:
... Aktualnie myślałbym między czarnuchem a niebieskim.

Bier czarniawego. Znając tendencje "kolorowych" ruskich tarcz do tracenia/zmiany barwy tu najmniejsze tego niebezpieczeństwo.
Niebieski za jakiś czas może być fioletowy, później jeszcze inny, a na koniec zostanie zielonkawy ;)

The future will start tomorrow, not today.

G. Gerlach - polskie zegarki
:
Yakovlev napisał/a:
Słoniu napisał/a:
... Aktualnie myślałbym między czarnuchem a niebieskim.

Bier czarniawego. Znając tendencje "kolorowych" ruskich tarcz do tracenia/zmiany barwy tu najmniejsze tego niebezpieczeństwo.
Niebieski za jakiś czas może być fioletowy, później jeszcze inny, a na koniec zostanie zielonkawy ;)

o co kaman z traceniem barw przez tarcze rusyjskich zegarków?

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
ciniol napisał/a:

o co kaman z traceniem barw przez tarcze rusyjskich zegarków?

Napisałem to po doświadczeniach z tarczami noworuskich Amfibii.

Tracą barwę, zmieniają kolor (zwłaszcza intensywnie eksponowane na mocne światło słoneczne), po jakimś czasie nie są takie jak oryginał, który kupiłeś.

Nie wiem jak jest z tymi tarczami, bo nie mam takiego zegarka.
Sygnalizuję tylko możliwy problem.

:
Yakovlev napisał/a:
Tracą barwę, zmieniają kolor (zwłaszcza intensywnie eksponowane na mocne światło słoneczne), po jakimś czasie nie są takie jak oryginał, który kupiłeś.

ale zmieniają tylko odcień koloru czy wogóle zmiania się kolor?

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
ciniol napisał/a:

ale zmieniają tylko odcień koloru czy wogóle zmiania się kolor?

Jak wyżej.

Potrafi radykalnie zmienić kolor z niebieskiej na fioletową, z pomarańczowej na zieloną.
Pewnie jest jeszcze kilka innych opcji, ale nie mam/nie miałem ich aż tylu żeby podać przykłady ;) Oczywiście nie dzieje się to z dnia na dzień, na to trzeba czasu, ale się dzieje.

Myślę, że niektórzy Kumotrzy potwierdzą.

:
Eee tam - kicz.

Gb.

:
A mnie się pierwszy bardzo podoba!

Skate or die!
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum