Poddaję się - od dzisiaj chyba już nie powiem złego słowa na Wostoki i inny szmelc, bo ja mam po prostu takiego pecha
. Nie wiem, kto regulował tego Prima, ale to jest po prostu horror - dzisiaj na noc ustawiłem Prima w pudełku nieco bardziej pionowo niż zwykle i przyspieszył łącznie w ciągu doby o 2 minuty! To przecież za dużo nawet dla Amfibii, nie mówiąc juz o Primie
. Sprawdziłem, czy moze nie jest to sama końcvówka rezerwy chodu (wtedy różne cuda się dzieją), ale nie, balans ma spore wychylenia. Wygląda na to, ze moje wstępne przypuszczenia są prawdziwe - zegarek ma ogromne odchyłki pozycyjne, co w zasadzie (przy dobrej amplitudzie, którą ma) świadczy o źle ustawionej pozycji neutralnej balansu, gdzieś obok widełek kotwicy. Nie powiem, zeby mi to specjalnie przeszkadzało, bo i tak bedzie uruchamiany rzadko i odchyłka nie będzie zauważalna w ciągu całego dnia. Zresztą - mój Tissot ma to samo, ale Tissot ma 70 lat. Kompletnie nie wiem, z czego to wynika, że aż tyle z kupowanych przeze mnie zegarków okazuje się wadliwa, ale to już chyba przesądza sprawę, ze po prostu ewidentnie mam pecha do nowych zegarków!