Pany, fajny zegar z dupnym deklem,... a tam jest taki ładny mechanizm:
myślę jak to załatwić... i wpadł mi pomysł, który chcę skonsultować.
Jakby zamiast tej blachy iść do optyka i dorobić szkło z okularów?
Krzywizna podobna, tylko nie wiem jak wyfrezować krawędzie, żeby to "wpadło" odpowiednio w kopertę. Dziurki na śrubki to raczej nie problem...
co wy na to?
btw - zapraszam do galerii, wstawiłem fotki po polerce
Odpowiedz do tematu
: dekiel do zenita
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-04-20, 20:14, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-04-20, 20:14, w całości zmieniany 2 razy
Skate or die!
:
Ty wiesz, że to jst BARDZO fajny pomysl
Trzeba by Grzesia spytać czy wyfrezuje takie coś ...
Może być ekstra efekt!
Trzeba by Grzesia spytać czy wyfrezuje takie coś ...
Może być ekstra efekt!
:
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-04-20, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
w sensie, że GrzechKowal, G. ?.... przepraszam ale mam słabą pamięć do imion i nicków.
Jest u nas ktoś kto mógłby pomóc w temacie? miałbym wysłać dekiel, wymiary czy coś?
jeszcze 2 kwestie mnie niepokoją:
1. grubość szkła (blaszka ma 0,3 mm około
2. jak wygląda pierścień centrujący - bo to może być niemiła niespodzianka...
Jest u nas ktoś kto mógłby pomóc w temacie? miałbym wysłać dekiel, wymiary czy coś?
jeszcze 2 kwestie mnie niepokoją:
1. grubość szkła (blaszka ma 0,3 mm około
2. jak wygląda pierścień centrujący - bo to może być niemiła niespodzianka...
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-04-20, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
:
GrzecH - w koncu to optyk i ma jakąś frezarkę do szkieł chyba
Tutaj może faktycznie to w deklu jest faza centrująca mechanizm, ale jak go mi nie rozbierzesz to figę widzę
Tutaj może faktycznie to w deklu jest faza centrująca mechanizm, ale jak go mi nie rozbierzesz to figę widzę
:
Ale, że co? Bo nie kumam... Chyba lepiej widzieć mechanizm niż gola blachę...
No chyba, że znalazlbym gdzieś taki dekiel
http://forums.watchuseek....rve-441649.html
No chyba, że znalazlbym gdzieś taki dekiel
http://forums.watchuseek....rve-441649.html
Skate or die!
:
Moim zdaniem, to spier... znaczy zniszczysz ten dekiel, jak zaczniesz kombinować
A szkoda, bo zegarek jest fajny.
A szkoda, bo zegarek jest fajny.
: Re: dekiel do zenita
No to poka ten mechanizm. Jak znam życie to zapewne będzie to standardówa nie warta aż takiego wychwalania przez szybke.
Mozna to zrobic tak samo jak ja to zróbiłem tu:
bez wielkiego przekombinatorstwa.
prezesso79 napisał/a: |
Pany, fajny zegar z dupnym deklem,... a tam jest taki ładny mechanizm:
|
No to poka ten mechanizm. Jak znam życie to zapewne będzie to standardówa nie warta aż takiego wychwalania przez szybke.
Cytat: |
myślę jak to załatwić... i wpadł mi pomysł, który chcę skonsultować.
Jakby zamiast tej blachy iść do optyka i dorobić szkło z okularów? Krzywizna podobna, tylko nie wiem jak wyfrezować krawędzie, żeby to "wpadło" odpowiednio w kopertę. Dziurki na śrubki to raczej nie problem... co wy na to? btw - zapraszam do galerii, wstawiłem fotki po polerce |
Mozna to zrobic tak samo jak ja to zróbiłem tu:
bez wielkiego przekombinatorstwa.
Pozdro!!!
:
Sylwek, ale ja chce odkręcić ten dekiel a przykręcić dorobione szkielko więc o jakim zniszczeniu mówisz bo nie rozumiem...
Kaido- jak wyglada mechanizm to masz w linku, który wkleiłem. Rewelacji nie ma ale jest to lepsze niż blacha która jest teraz
Kaido- jak wyglada mechanizm to masz w linku, który wkleiłem. Rewelacji nie ma ale jest to lepsze niż blacha która jest teraz
Skate or die!
:
Aaaa, znaczy, że cały szklany ten dekiel będzie?
Imo nadal średni pomysł, bo mechanizm zapewne jest okrągły w plastyczanym pierścieniu centrującym - estetyka -10
Ale to tylko moje zdanie, jak jest inaczej, to odszczekam
Imo nadal średni pomysł, bo mechanizm zapewne jest okrągły w plastyczanym pierścieniu centrującym - estetyka -10
Ale to tylko moje zdanie, jak jest inaczej, to odszczekam
:
Link? jaki link? gdzie jest ten link.Halo, halo ślepy jestem?Ktoś widzi jakiś link?
Pozdro!!!
:
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-04-21, 14:59, w całości zmieniany 1 raz
Dokładnie!
Ale jak popatrzeć jak wy czytacie to ręce opadają. Kaido nie widzi linka, a to co powiedziałeś o pierscieniu napisałem w poście nr 3 podpunkt 2.
Ale jak popatrzeć jak wy czytacie to ręce opadają. Kaido nie widzi linka, a to co powiedziałeś o pierscieniu napisałem w poście nr 3 podpunkt 2.
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-04-21, 14:59, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
:
Sylwek ma rację - tam może być plasticzany holder, jak w większości 'kłalit' Weź to najpierw sprawdź, bo jeśli tak - to ci jeszcze dojdzie robienie pierscienia mocującego, i to też z pleexi można by było.
:
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2012-04-21, 15:16, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
Proszę się nie obrazić, ale wolałbnym aby ta stadardt swiss kałlita została sobie głeboko pod tym nieprzeszklonym deklem. Mam se takie coś dziś przypadkiem upolowane do celów rozpierdalawczo badawczych :
i mimo że na pierwszy rzut oka jeszcze jakoś wygląda to przy penetrowaniu tego juz jest niezła komedia.Dodam że to jest póla wyżej jak 2824.2
Kolego napisze tak:
Daruj sobie jakiekolwiek grzebatwo przy tym , najlepiej pozbądź się tego. Powaga.
i mimo że na pierwszy rzut oka jeszcze jakoś wygląda to przy penetrowaniu tego juz jest niezła komedia.Dodam że to jest póla wyżej jak 2824.2
Kolego napisze tak:
Daruj sobie jakiekolwiek grzebatwo przy tym , najlepiej pozbądź się tego. Powaga.
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2012-04-21, 15:16, w całości zmieniany 2 razy
Pozdro!!!