Pytanie o moda FFF
Odpowiedz do tematu

: Pytanie o moda FFF
panowie, krotkie pytanie:
tarcza modowa FFF (ta z WUSa) jest robiona pod seikacze SNZH5X na 7s36 -
czy bedzie ona pasowac do seiko SNZF15K1, na tym samym mechanizmie?

SNZF ma jeszcze ring wewnetrzny, ale moze da sie wsadzic tarcze FFF do tego modelu?

chodzi o ten zegarek:

beceen | ***** ***
:
w monsterze jak modowałem to można było wyjąć ring i było ok. Tutaj podejrzewam, że powinno się udać ale jak by był problem to ring też można zdemontować - trzeba sprawdzić czy miejsce na tarczę pozbawione ringu nie ma przypadkiem większej średnicy niż tarcza - trza zmierzyć.
Tylko chyba w takim wypadku trzeba się liczyć z tym, że trzeba to zrobić przez szkło... tak miałem w 7002.

ogólnie bym się nie bał - większość tarcz seiko pod dany mechanizm ma tą samą średnicę. WG mojej wiedzy...

Skate or die!
:
prezesso79 napisał/a:
Tylko chyba w takim wypadku trzeba się liczyć z tym, że trzeba to zrobić przez szkło... tak miałem w 7002.

sorry, nie lapie, co zrobic przez szklo?
ze moze trzeba bedzie wyjac szklo?

beceen | ***** ***
:
jak chciałem wyjąć ring wewnętrzny z 7002 to musiałem zdemontowac szkło, dołem nie chciał wylatać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale imo na 99% nie będziesz musiał demontować ringu.

wysyłam ci pw

Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-04-19, 13:44, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
:
ok, dzieki za informacje :mrgreen:
lubie pepsi bezele, a SNZH ma wg mnie za szeroki bezel, stad pomysl na wsadzenie tarczy FFF do tego modelu.

teraz pytanie praktyczne: czy ktos z kumotrow bylby mi w stanie w tym pomoc? tzn. zrobic to za mnie? :mrgreen: bo nie ufam swoim horologicznym umiejetnosciom jeszcze na tyle...

beceen | ***** ***
:
idż do zegarmistrza - zwykła wymiana tarczy, parę złotych. Jak średnica nie będzie pasować to złoży z powrotem i powie, że nie da rady i zapłacisz z 5zł za fatygę...

Skate or die!
Blaz
[Usunięty]
:
Mówiąc szczerze dla większości obecnych zegarmistrzów ta zwykła wymiana tarczy to jest dość niezwykła robota, więc przedtem bym jednak zasięgnął języka co do umiejętności danego zegarmistrza.

:
Blaz, w warszawie znam tylko Rosiaka, ale on jest bardziej od seriwsu vintage'ow.
Moze ktorys z kumotrow by mi polecil jakiegos majstra, ktory by to potrafil zrobic. Albo moze ktos z naszych moderow? stawiam flaszke rudej wodki :mrgreen:

beceen | ***** ***
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum