sportiwnoje,co tam powinno byc na tarczy
Odpowiedz do tematu

: sportiwnoje,co tam powinno byc na tarczy
dziś wykopałem takie cudo,czy to możliwe ze jest z 57 roku??
tarcza zdezelowana i wskazówki ,chyba to robota wilgoci, jedynie sekundnik nadal czrwony,ma moze ktos z kolegow fotke takiego zegarka?,bo wszystko co znalazlem to ma inny wzór tarczy,a moze sie komus poniewiera taka tarcza?i wskazówki,chetnie bym odkupil.

Ostatnio zmieniony przez marwal 2012-04-01, 16:01, w całości zmieniany 2 razy
:
Akurat sekundnik to przekładka,cała reszta nie jest taka zła.Niech się wypowiedzą mądrzejsi ale na pierwszy rzut oka ta koperta wygląda na stalową,jeśli tak jest to masz farta. http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=1075

Ostatnio zmieniony przez buran 2012-04-01, 16:15, w całości zmieniany 1 raz
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Wygląda na to, ze jest z '57 roku. Tarcza jest OK, luma nieco uszkodzona, sekundnik nieoryginalny, koperta IMO jednak chromowana... Nienajgorszy :)

Ну, погоди! :wkurzony:
:
pmwas napisał/a:
Wygląda na to, ze jest z '57 roku. Tarcza jest OK, luma nieco uszkodzona, sekundnik nieoryginalny, koperta IMO jednak chromowana... Nienajgorszy :)

a jaki powinien byc orginalnie sekundnik?
nie moge znalezc fotek takiego samego modelu,stop sekunda dzial,i to mi sie w nim spodobalo

dojrzalem juz fotki...

Ostatnio zmieniony przez marwal 2012-04-01, 16:17, w całości zmieniany 1 raz
Spam
[Usunięty]
:
tu masz ruski forum
pooglądaj foty... może coś ci zaświta, a jak jeszcze znasz runy to....

http://forum.watch.ru/sho...%BD%D1%8B%D0%B5

http://forum.watch.ru/sho...%BD%D1%8B%D0%B5

:
a tu jest stalówka http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=1193 ciekawa sprawa bo mam ruhle w dokładnie takiej kopercie :shock:

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Coś tu składakami pachnie, choc może i UMF nakupiła koperty od 1MCzZ, nie wiadomo... natomiast Sportiwny to składak - koperta pochodzi od Poljota, zresztą na tym mechanizmie, ale one nie powstawały z takimi tarczami. Miały tarcze z napisem Poljot, po angielskiemu, przeważnie z lumą, taki właśnie mechanizm i były produkowane na rynek brytyjski, o czym swiadczy napis FOREIGN na deklu. Potem ktoś do takiej koperty wpakował sportowca, ale pierwotnie by to wczesny stalowy Poljot.

:
ruhla na bank oryginalna,widziałem kilka takich na aukcjach,dekiel germański.bardziej prawdopodobne że to UMF robił dla poljota koperty.

:
Niekoniecznie. 1MCzZ robiła tyle stalówek, ze obstawaim, ze mieli swoją linię do produkcji kopert :)

:
Tyle że mam jeszcze trochę mniejszą ruhle z tego samego okresu w stalowej kopercie,a nawet dwie.

:
Wiem, Ruhli w stali tez trochę było :) . Nie ma co prowadzic tutaj uczonych dyskusji na ten temat, bo i tak nic nie wymyślimy ;)

:
Ale podywagować można,c'nie? :grin:

sylwek
[Usunięty]
:
buran, pody ---że co :?: ja myślę ,że bez flaszki nie rozbieriom :wink:

:
buran napisał/a:
Ale podywagować można,c'nie? :grin:

Niby tak, ale dywagacje powinny prowqadzić do wniosków, a tu zacznyamy dyskusję, kto produkował koperty ze stali UMF czy 1MCzZ i niechybnie idziemy w strone wniosku że UMF i/lub 1MCzZ. Więc... gdzie tu sens :twisted: ???

:
Ale wiedziałeś że ruhla i poljot miały takie same koperty?bo ja dopiero dzisiaj zauważyłem.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum