Odpowiedz do tematu
:
Ja tam Atlantica nie mam . Chociaż nie powiem , że mam chrapkę na ten model. < Hejty za wasze Atlantyki > Po dziadku mam natomiast Slave automacie.
:
Fantastycznie Szymek, że masz Sławę w automacie
:
Dobra wrócił od zegarmistrza
Niestety brak wskazówki sekundował bo urwana ośka. Ale będę poszukiwał ośki, wskazówki sekundowej i może lepszej koperty (chromowanie pościerane w niektórych miejscach). Niestety z cenami atlanticów w naszym kraju będzie ciężko.
Jednak za 60 zł (z przeglądem u zegarmistrza) trudno wymagać cudów.
Tarcza była czarna i stan taki sobie ale czyszczenie zdziałało cuda (szkoda że nie zrobiłem foty przed).
Nie przedłużając:
Na koniec postanowiłem pobawić się w Szymka.
Niestety brak wskazówki sekundował bo urwana ośka. Ale będę poszukiwał ośki, wskazówki sekundowej i może lepszej koperty (chromowanie pościerane w niektórych miejscach). Niestety z cenami atlanticów w naszym kraju będzie ciężko.
Jednak za 60 zł (z przeglądem u zegarmistrza) trudno wymagać cudów.
Tarcza była czarna i stan taki sobie ale czyszczenie zdziałało cuda (szkoda że nie zrobiłem foty przed).
Nie przedłużając:
Na koniec postanowiłem pobawić się w Szymka.
:
Fajny staruszek, takie zegarki zawsze warto reanimować, życzę sukcesów w poszukiwaniu brakujących części.
:
Tę kopertę możesz w miarę spokojnie dać do chromowania.Nie powinni zepsuć.
:
Nie precyzyjnie się wyraziłem... Koperta dlatego będzie zmieniana bo jedno uszko jest naderwane nie za dużo ale z biegiem czasu będzie się to pogłębiać
Z częściami już coś tam mam na oku ale głupio mi dawać za zegarek z przeznaczeniem na dawcę więcej niż dałem za zegarek docelowy...
Z częściami już coś tam mam na oku ale głupio mi dawać za zegarek z przeznaczeniem na dawcę więcej niż dałem za zegarek docelowy...
:
Słuchajcie a części do WM można jeszcze gdzieś kupić? Np nowe wskazówki?
:
Owszem można do tych nowych
Stare niestety nie... no chyba, że ja o niczym nie wiem
Stare niestety nie... no chyba, że ja o niczym nie wiem
:
Jak ja swojego robiłem renowację - to można.
Celowo nie ruszałem po namyśle, bo Dziadek takie miał -będę miał i ja
Spinner napisał/a: |
Słuchajcie a części do WM można jeszcze gdzieś kupić? Np nowe wskazówki? |
Jak ja swojego robiłem renowację - to można.
Celowo nie ruszałem po namyśle, bo Dziadek takie miał -będę miał i ja
:
GDZIE?
:
No moje majstry chciały mi wymienić na orydżinał. Ale nie zgłebiałem tematu.
TowRoupas napisał/a: |
GDZIE? |
No moje majstry chciały mi wymienić na orydżinał. Ale nie zgłebiałem tematu.
:
A gdzie robiłes i mieli nowe wskazówki?
:
Zlecałem kompleks u siebie u zegarmistrza. On koordynował działania. Tarcza była u Głowackich robiona. Nie wiem gdzie chromował. Wskazówki miał zapewne z własnych zapasów.
Spinner napisał/a: |
A gdzie robiłes i mieli nowe wskazówki? |
Zlecałem kompleks u siebie u zegarmistrza. On koordynował działania. Tarcza była u Głowackich robiona. Nie wiem gdzie chromował. Wskazówki miał zapewne z własnych zapasów.
:
Odpowiedz do tematu
ALAMO a spytałbyś czy nie ma ośki i wskazówki sekundowej?
Byłbym wdzięczny
Bo mój nie ma
Byłbym wdzięczny
Bo mój nie ma