W poszukiwaniu koperty do pasówki.
Odpowiedz do tematu

M_alice
[Usunięty]
:
kaido2 napisał/a:
Da się przerobić w prosty sposób kazdaa kopertę jednak otzrymasz coś z armatką podobnego do mojego ulubieńca
Ja z Illinois'em pójdę inną drogą :mrgreen: A wracając do tematu, widział ktoś taka małą kopertę?

:
Cytat:
Marcin, ty mu wypełniałeś porcelane tą metodą co mówiłeś? Czy ona nie jest wypełniana ?

Tak proszem ja Pana, na glinkę go ,ale zrobiłem to na szybko grubym papierem i widac kuppę.

Cytat:
...te jednostki napędowe są zjawiskowe... osobiście jednak mnie się przejadły

A co ja mam napisać? ja na mechanizmy jakiekolwiek to już patrzeć nie mogę.

Cytat:
Jestem Twoim idolem, a Ty moim fanem od dawna

A nie dowrotnie? :D Raczej to miało brzmieć tak: jestem Twoją kochank(ą)iem, a Ty mojem.

Cytat:
...nie kuś...

No daj,daj, nie bądź Pan żyła.

Pozdro!!!
sylwek
[Usunięty]
:
kaido2, zbuduj swój własny zegar w końcu ,,proszę :roll:

:
No ja w sumie tylko swe własne noszę nie te w 100% własne , ale własne .

Pozdro!!!
sylwek
[Usunięty]
:
kaido2, wyczułem Kumotra na tyle ,by stało się dla MUA oczywistą oczywistością ,, niemniej jednak czas nadszedł najwyższy ,by dokonać dzieła szoku swoją ,inhouse , super mega kłalytą :roll:

Spam
[Usunięty]
:
Wracając do koperty modowej pod hamerykański silnik może lepiej zacząć nie od szukania koperty pod werk a werku pod kopertę. Warto może zamiast kombinować kominki pod rękaw i wałek w kopercie poszukać werku który na modłę europejską wałek ma montowany w tradycyjny sposób. Waltham jak i Hamilton, zapewne i inni producenci, w latach 40 montowali wałki w werku a nie w kopercie, a i trafiały się takie rozwiązania już w produkcjach przedwojennych.
...aby nie być gołosłownym mam kieszonkę firmowaną przez South Bend Watch Co. z lat 20 ubiegłego wieku gdzie wałek nie jest montowany przez rękaw w kopercie a "tradycyjnie" właśnie w werku.

Jest wszystko co potrzeba - śwajcialski układ mostków, wensze wizualne w postaci pasów genewskich i bogatych sygnatur. Są i wensze techniczne regulatora balansowego

... a co najważniejsze wałek jest montowany w werku

...przy tym układzie tarcza sekundnika w modzie wypada na godzinę 9 ale jak pokazuje model A1 satanisty wygląda to świetnie

...jak pokazuje życie wszystko da się zrobić. Można przerobić kopertę. Można też ustrzelić jakieś artdeco na zatoce, ale najłatwiej to chyba zaadoptować werk z gotowym już rozwiązaniem

:
Czy ten co chcesz się na moją rzecz pozbyć?
Piękny stan - trochę szkoda chyba...?

Spam
[Usunięty]
:
Santino nie znasz litości :mrgreen: Ten ma dożywocie :twisted:

:
No właśnie mam i by było go szkoda rozbebeszać do pasówki.

Raczej bym jakiś taki zmęczony bardziej wolał, tylko, żeby werk był sprawny. ;-)
No i nie za duży (max 37 mm - żeby kombinacji z kopertą nie trzeba było robić)

Spam
[Usunięty]
:
Santino napisał/a:
No właśnie mam i by było go szkoda rozbebeszać do pasówki.

Raczej bym jakiś taki zmęczony bardziej wolał, tylko, żeby werk był sprawny. ;-)
No i nie za duży (max 37 mm - żeby kombinacji z kopertą nie trzeba było robić)

Ten to akurat size 12 i ma jakieś 38-39mm

:
czyli muszę szukać size 11?

Spam
[Usunięty]
:
Santino napisał/a:
czyli muszę szukać size 11?

Trzeba zapytać Pawła - ja jeszcze 11 nie widziałem. 10 tak. Nie wiem czy tłukli werki w każdym rozmiarze czy skokowo

:
Znalazłem info, że generalnie to robili 12, 14, 16, 18 i 20.
Ale szukam jak to w mm wygląda ;-)

Jednak kojarzę jakiegoś Hamiltona Size 11 - ale mogę się mylić ;-)

Spam
[Usunięty]
:
Santino napisał/a:
Znalazłem info, że generalnie to robili 12, 14, 16, 18 i 20.
Ale szukam jak to w mm wygląda ;-)

Jednak kojarzę jakiegoś Hamiltona Size 11 - ale mogę się mylić ;-)

na watchwiki jest tabela ale... coś mi nie pasuje

http://watch-wiki.org/index.php?title=Size

:
Jakbyście gdzieś Kumotrzy spotkali taki mechanizm/kieszonkę ładną hamerykanską, max 37 mm średnicy, to ja chętnie. Byle sprawny był mechanizm :-)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum