Odpowiedz do tematu
: W poszukiwaniu koperty do pasówki.
Trafił mi się ładny werk od małej amerykańskiej kieszonki. Idealny na naręczną pasówkę. Tarcza, porcelanka 35 mm, sam werk około 33. Chciałbym wyeksponować ładnie zdobiony mechanizm i stąd pytanie. Może ktoś wie gdzie zdobyć kopertę ze szklanym dekielkiem pasującą wymiarami do tego zegarka. Robi ktoś takie w ogóle ?
:
Pod amerykańca? Zapomnij.
Pozdro!!!
:
Zaraz tam zapomnij... Pasówkę z werkiem od Illinois'a miałem w ręku całkiem niedawno. A New York Standard też się chyba nie obrazi na taką kopertę.
kaido2 napisał/a: |
Pod amerykańca? Zapomnij. |
:
Może mu chodziło nie o amerykańskie a o angielskie, bo te maja wskazówki z prawej strony
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
Marcin, ale czemu? Chodzi Ci o łamany wałek?
kaido2 napisał/a: |
Pod amerykańca? Zapomnij. |
Marcin, ale czemu? Chodzi Ci o łamany wałek?
:
Ano właśnie. Jedyne co można w takiej sytuacji poradzić to szukać kogoś kto taka kopertę śmignie pod dany mechanizm z łamanym kluczem.
Pozdro!!!
:
A jakiej gotowej się nie da przerobić?
*wybacz pytanie lajkonika - nigdy nie miałem w ręku takiego amerykańca z łamanym.
Tylko żem coś czytał o tym i od majstra mojego słyszałem.
A ciekaw jestem wielce, bo pięknie zdobione te mechanizmy są i chętnie bym sobie jakiegoś A... na takim werku zmajstrował
*wybacz pytanie lajkonika - nigdy nie miałem w ręku takiego amerykańca z łamanym.
Tylko żem coś czytał o tym i od majstra mojego słyszałem.
A ciekaw jestem wielce, bo pięknie zdobione te mechanizmy są i chętnie bym sobie jakiegoś A... na takim werku zmajstrował
:
Da się przerobić w prosty sposób kazdaa kopertę jednak otzrymasz coś z armatką podobnego do mojego ulubieńca
Dlatego lepiej zrobić taka pod werk dużą większą gdzie zmieści sie łamana górna częśc klucza ze spręzyną przeskokową. Mozna też przerabiać werk o ile sie da na klucz prosty i wpakowac to w zwykła kopertę pasówkarę, ale to już jest wandalizm.
Dlatego lepiej zrobić taka pod werk dużą większą gdzie zmieści sie łamana górna częśc klucza ze spręzyną przeskokową. Mozna też przerabiać werk o ile sie da na klucz prosty i wpakowac to w zwykła kopertę pasówkarę, ale to już jest wandalizm.
Pozdro!!!
:
No wreszcie Osoba porządne zdjęcie zrobiła temu wynalazku
A w ogóle to mnie się taka koronka bardzo podoba.
Będę polował na jakiś ładny werk hamerykański zatem
Będę polował na jakiś ładny werk hamerykański zatem
:
Wiedziałem co by nie zaglądać
:
No to osoba nie czytała dokładnie wątku z tym wynalazkiem.
Mnie też taka armatka zarajcowała i to podczas tworzenia dlatego taki se zmajstrowałem ale niestety na alpejskim modowanym mécanisme. Z amerykanców pod pasówy polecę:
Walthamy, Illinoisy, Hamiltony.
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2012-03-24, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
Cytat: |
No wreszcie Osoba porządne zdjęcie zrobiła temu wynalazku |
No to osoba nie czytała dokładnie wątku z tym wynalazkiem.
Cytat: |
Będę polował na jakiś ładny werk hamerykański zatem |
Mnie też taka armatka zarajcowała i to podczas tworzenia dlatego taki se zmajstrowałem ale niestety na alpejskim modowanym mécanisme. Z amerykanców pod pasówy polecę:
Walthamy, Illinoisy, Hamiltony.
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2012-03-24, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
:
...te jednostki napędowe są zjawiskowe... osobiście jednak mnie się przejadły
kaido2 napisał/a: | ||
Mnie też taka armatka zarajcowała i to podczas tworzenia dlatego taki se zmajstrowałem ale niestety na alpejskim modowanym mécanisme. Z amerykanców pod pasówy polecę: Walthamy, Illinoisy, Hamiltony. |
...te jednostki napędowe są zjawiskowe... osobiście jednak mnie się przejadły
:
Marcin - Czytałem, czytałem. Jestem Twoim idolem, a Ty moim fanem od dawna
Spam - jak masz jakiegoś na zbyciu, to chętnie przygarnę
Spam - jak masz jakiegoś na zbyciu, to chętnie przygarnę
:
...nie kuś...
Odpowiedz do tematu
Santino napisał/a: |
Marcin - Czytałem, czytałem. Jestem Twoim idolem, a Ty moim fanem od dawna
Spam - jak masz jakiegoś na zbyciu, to chętnie przygarnę |
...nie kuś...