Ice, ice ALPHA...!
Odpowiedz do tematu

:
:shock: :arrow: :shock: :arrow: :? :arrow: :shock: :arrow: :idea:

Alamo, nigdy nie dostaniesz żadnego mojego zegarka do łapy! :wink:

:
Alamo tylko swoich ruskich tak nie potraktuj :P

:
niby czemu nie Rudolf?

pierwszy taki test został przeprowadzony na Amfibii!

:
Amfa to wyjatek :)

Mir Czajka Luch Poljot de luxe ...

:
hehehe - no wiadomo przecież że nikt nic takiego nie zrobi! te zegarki nie mają żadnej wodoszczelności!

choć można by przeprowadzić test zamrażania na sucho :)

:
andre napisał:
Ciekaw jestem co sie może zgiąć od upadku bo w chinczykach tak samo jak w innych od upadku pękają osie balansów....a zgiąc sie werku nie ma co.

Wlasnie tez mnie to zdziwilo i lekko podrazylem temat...zegarmistrz twierdzil ze w szwajcarskich sa materialy twarde co skutkuje lamaniem przy upadkach natomiast w chinczykach materialy gorszej jakosci (miekkie) i sie gnie przy upadku czesc.

Jaka to roznica w uzytkowaniu to nie wiem : )

I czekam z niecierpliwoscia na dalsze testy !

:
Test trwał od niedzieli 11:00 do dzisiaj 18:30, odbywał sie w takiej oto lodowej trumnie :wink: :

Zegarek został w jego ramach zamrożony w temperaturze -25 st, rozmrożony wrzątkiem, po czym zalany ponownie wodą i wystawiony na 22h na temperaturę od -6 do -2 st. C, po czym po sesji foto rozmrożony klasycznie.

Efekt to +30 sekund w całym badanym okresie, zegarek działał cały czas.

Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2010-07-31, 07:01, w całości zmieniany 1 raz
:
To jest test który prawi o wyższości Chińskich zegarków nad ich helveckimi odpowiednikami, ciekawi mnie kto z jedynie słusznych zdecyduje się zamrozić i potraktować wrzątkiem swoją Omegę.

Blaz
[Usunięty]
:
Znajdźmy takiego, co to gada o tym, że Switzerland uber alles i go namówmy. :D

:
Odpowie że "on nie musi niczego udowadniać" :lol: Poza tym możemy mieć niejaki problem by znaleźć takiego co ma zegarek :lol: :lol: :lol: :twisted:

Zresztą i ja nie chciałem nikomu niczego udowadniać, stwierdziłem że trochę zabawy się przyda ! :D Interesowało mnie czy zegarek wytrzyma takie traktowanie. Wytrzymał bez jakiejkolwiek wątpliwości!

Blaz
[Usunięty]
:
No to jak to podsumować? Alpha to taki mechaniczny odpowiednik G-shocka? :D

:
No może nie do końca , ale daje radę :wink: :lol:

:
A co ma nie dać ...??

Ja się tak po prawdzie najbardziej obawiałem, czy szkiełko wytrzyma!

W Amfie szkiełko jest grube i specjalnie profilowane żeby wytrzymywać nacisk - tutaj jest zwykłe szkiełko sferyczne, hardlexowe. Ale po raz kolejny (test Parniego chrono na futrynie Al :wink: ) okazuje się że nie wiem z czego oni je robią, ale sa cholernie mocne!

:
Widzę że zamrażanie moją metodą dało lepszy skutek!

Fajne foty Alamo :)

:
A dziękować, dzięować! Zaprzyjaźniłem się bliżej ze swoim Pentakiem - odpuchło mi chwilowo na lustrzankę. Ale i tak jest na liście nabytków ...

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum