Odpowiedz do tematu
: Szukam dobrego kwarcoka ...
Ostatnio zmieniony przez dariusz79 2012-03-16, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Hej szukam dobrego kwarcoka . Bransoleta , czarna tarcza , tematyka sportowa , może byc diver oby nie za ciężki . Bez chrono . Super wykonanie . Cena do 2 tys . Jakieś sugestie ? Dzięki za pomoc .
Ostatnio zmieniony przez dariusz79 2012-03-16, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
:
Na bazarku jest fajny Citizen Nighthawk Eco-drive na kajdanie za 700 zł.
:
Do 2 tys w kawarcakach możesz wybierać do woli. Ja bym polecił poniższe 4 zegarki:
1) Wenger Battalion - delikatny jak na divera
2) Wenger Aquagraph - super wodoszczelność
3) Victorinox Maverick
4) Certina DS First
1) Wenger Battalion - delikatny jak na divera
2) Wenger Aquagraph - super wodoszczelność
3) Victorinox Maverick
4) Certina DS First
:
Tu masz używaną perełkę za $500
http://forums.watchuseek....ics-661859.html
Polecam też Oceanusy.
Na Rakuten, akurat nie widzę, żadnego z czarną tarczą. Tu przykładowo biały model:
http://global.rakuten.com...odo/item/w1386/
http://forums.watchuseek....ics-661859.html
Polecam też Oceanusy.
Na Rakuten, akurat nie widzę, żadnego z czarną tarczą. Tu przykładowo biały model:
http://global.rakuten.com...odo/item/w1386/
:
Ostatnio zmieniony przez irek1981 2012-03-16, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez irek1981 2012-03-16, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
:
HEJKA
Możesz popatrzeć na ciut mniej popularne tu
„niemieckie” Junkersy i Zeppeliny – te co widziałem dobrze zrobione w cenie się zmieścisz też
Możesz popatrzeć na ciut mniej popularne tu
„niemieckie” Junkersy i Zeppeliny – te co widziałem dobrze zrobione w cenie się zmieścisz też
:
hm hm hm sportowe to to wim wim ---TIMEX --- prawda że dobry strzał
:
A tak bardziej na serio to myślę że Suunto Elementum --- można do 2 tyś wyrwać szczególnie Terre -- sportowo outodorowy i jeśli ktoś lubi się wałęsać w terenie to jest spoko naprawdę mocny grat--- nio tak ale bez wskazówek
Wykonanie serii Aqua --- jest bardzo dobre na wysokim poziomie
Wykonanie serii Aqua --- jest bardzo dobre na wysokim poziomie
:
Osobiście jakbym szukał kwarca w tym budżecie to coś pokroju Casio Oceanus, czy podobne Seiko/Citizen, bo mamy i dobre wykonanie i mechanizmy "radio controlled" czy może jakaś "namiastka" HEQ.
Ewentualnie za cześć tego budżetu, też IMHO można wybrać ciekawe "Obywatele" czy "Sękacze", eco-drive czy kinetic/solar/direct drive, w wielu różnych wariacjach.
A co jest ciekawego w porównaniu z nimi w tych "scyzorykach" i "cytrynkach"?
Ewentualnie za cześć tego budżetu, też IMHO można wybrać ciekawe "Obywatele" czy "Sękacze", eco-drive czy kinetic/solar/direct drive, w wielu różnych wariacjach.
A co jest ciekawego w porównaniu z nimi w tych "scyzorykach" i "cytrynkach"?
:
Też się zastanawiam .
:
Dobry kwarcok tzn radiocontrolled, tytan, szafir, extra świecenie i wogóle - tylko z Japonii Panie, tylko z Japonii...
Poszukaj w Oceanusach, Seiko Brightz (moje ulubione akurat to SAGA) i lepszych Citkach.
Jakbyś w tej kategorii nie wybrał, to zrobisz lepszy użytek ze swoich złotówek niż w śwajcarach, które od dziesięcioleci uparcie ignorują, że technologia idzie naprzód także w zegarkach za mniej niż 4000 Euro.
Poszukaj w Oceanusach, Seiko Brightz (moje ulubione akurat to SAGA) i lepszych Citkach.
Jakbyś w tej kategorii nie wybrał, to zrobisz lepszy użytek ze swoich złotówek niż w śwajcarach, które od dziesięcioleci uparcie ignorują, że technologia idzie naprzód także w zegarkach za mniej niż 4000 Euro.
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Oceanusy od pewnego momentu są już zaliczane do kwarców HEQ.
modrzew napisał/a: |
Osobiście jakbym szukał kwarca w tym budżecie to coś pokroju Casio Oceanus, czy podobne Seiko/Citizen, bo mamy i dobre wykonanie i mechanizmy "radio controlled" czy może jakaś "namiastka" HEQ.
|
Oceanusy od pewnego momentu są już zaliczane do kwarców HEQ.
:
Odpowiedz do tematu
Tytanowy Oceanus to jest to. W ogóle są tak piękne, że gdyby sekundnik im płynął już bym zbierał kasę