Odpowiedz do tematu
:
Jacek., jeszcze nie czytałem,a podwójnie widzę
:
Ciekawe jest to, że w ruskich cofając nastawiasz np datę. Tam to jakoś nawet w instrukcji podają aby cofać.
:
kurczaki.... człowiek się uczy przez całe życie...
Segoy
:
Taki niuansik konstrukcyjny. A w Sportiwnym nabity nz chama ćwoertnik nosi nazwę "hack feature" (u gawiedzi: stop - sekunda)
Gbu.
[ Dodano: 2012-03-12, 19:32 ]
Może Ty ekomutant jesteś? Troszkę katrofelków, cuś słodkiego na deserek i rusza fermentacja?
Gbou.
Słoniu napisał/a: |
Ciekawe jest to, że w ruskich cofając nastawiasz np datę. Tam to jakoś nawet w instrukcji podają aby cofać. |
Taki niuansik konstrukcyjny. A w Sportiwnym nabity nz chama ćwoertnik nosi nazwę "hack feature" (u gawiedzi: stop - sekunda)
Gbu.
[ Dodano: 2012-03-12, 19:32 ]
sylwek napisał/a: |
Jacek., jeszcze nie czytałem,a podwójnie widzę |
Może Ty ekomutant jesteś? Troszkę katrofelków, cuś słodkiego na deserek i rusza fermentacja?
Gbou.
:
A w Sportiwnym nabity nz chama ćwoertnik nosi nazwę "hack feature"
A ja myślałem, że to błąd konstrukcyjny
A ja myślałem, że to błąd konstrukcyjny
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
no jeśli zegarek ma stop sekundę to jak najbardziej gorzej jak jej nie ma wtedy trzeba kręcić
Cytat: |
Iks, kurde ,a ja pamietam zawsze mi mówiono właśnie ,że nigdy sie zegarka nie cofa
[ Dodano: 2012-03-12, 21:01 ] a od korekty 2 min to je stopsekunda |
no jeśli zegarek ma stop sekundę to jak najbardziej gorzej jak jej nie ma wtedy trzeba kręcić
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
W ST25 , a taki mechanizm jest w tym zegarku, czas ustawia się (czyli do przodu) w odwrotną stronę do kierunku ruchu wskazówek zegara, bo tak jest to tam skonstruowane. Zresztą takich mechanizmów z odwrotnym nastawem jest wiele od tych najstarszych ponad 100 letnich zaczynając.
Cytat: |
W moim jest tak samo - nastawianie kręcąc koronką w lewo, czyli odwrotnie niż nakręcanie. |
W ST25 , a taki mechanizm jest w tym zegarku, czas ustawia się (czyli do przodu) w odwrotną stronę do kierunku ruchu wskazówek zegara, bo tak jest to tam skonstruowane. Zresztą takich mechanizmów z odwrotnym nastawem jest wiele od tych najstarszych ponad 100 letnich zaczynając.
Pozdro!!!
:
Marcin jak zwykle wszystko konstruktywnie wyjaśnił.
:
Kurcze, a ja jeszcze w żadnym zegarku nie zwróciłem na to uwagi
:
Odpowiedz do tematu
Ja też nie. Autor spytał, to z ciekawości pokręciłem sobie pokrętłem
hrg.pl