Kilka iskier z aukro
Odpowiedz do tematu
:
:
Jedna ma piękny mechanizm Saluta z '47, szkoda, ze taki zdemolowany... Co do iskry klamocika, to mam tylko wątpliwośc, czy nie jest to kompletny mechanizm Mołnii z przełożonym kołem z Iskry, bo sam mechanzim, jako taki, jest oczywiście całkiem dobry. Jeśli już, to został wymieniony w całości.
Ну, погоди!
:
i tu jeszcze salucik
:
Czy tak jest, nikt nie stwierdzi z całą 100% pewnością.
Możemy się tu rozwodzić nad oryginalnością kółek, śrubek, itp a i tak do niczego nie dojdziemy.
Radziecka produkcja rządziła się swoimi prawami. Modyfikowali kiedy im się podobało przy okazji mieszając części składanych zegarków tych sprzed modyfikacji i tych po, bo przecież trzeba było wykorzystać części i opróżnić magazyny.
Jednym słowem klamocik ma fajny zegarek
pmwas napisał/a: |
... Co do iskry klamocika, to mam tylko wątpliwośc, czy nie jest to kompletny mechanizm Mołnii z przełożonym kołem z Iskry, bo sam mechanzim, jako taki, jest oczywiście całkiem dobry. Jeśli już, to został wymieniony w całości. |
Czy tak jest, nikt nie stwierdzi z całą 100% pewnością.
Możemy się tu rozwodzić nad oryginalnością kółek, śrubek, itp a i tak do niczego nie dojdziemy.
Radziecka produkcja rządziła się swoimi prawami. Modyfikowali kiedy im się podobało przy okazji mieszając części składanych zegarków tych sprzed modyfikacji i tych po, bo przecież trzeba było wykorzystać części i opróżnić magazyny.
Jednym słowem klamocik ma fajny zegarek
:
I owszem - jakbym już miał to bym nie wyrzucił .
Ну, погоди!
:
Dziękuję za podtrzymanie wiary w tą Iskrę. Dalej będę myślał że w takim zestawieniu opuściła fabrykę.
:
No i dobrze, bo z dużym prawdopodobieństwem tak właśnie było.
klamocik007 napisał/a: |
Dziękuję za podtrzymanie wiary w tą Iskrę. Dalej będę myślał że w takim zestawieniu opuściła fabrykę. |
No i dobrze, bo z dużym prawdopodobieństwem tak właśnie było.
:
Bądź co bądź piękne są te mechanizmy ale strasznie jak dla mnie małe. Ostatnio nawet jedną mołnię puściłem do pewnego obywatela z Łodzi i powiem szczerze dobiło mnie ze była taka cienka ... a ja do żyletek nie jestem przyzwyczajony -- wiadomo dla poniektórych mołnia to nie żyletka, a dla mnie jednak
:
Spam, Nie martw się, można w grubszą kopertę włożyć
Będzie z niej pożytek
Będzie z niej pożytek
:
Tylko nie mów, że to iskra, albo kristal
Cytat: |
Będzie z niej pożytek |
Tylko nie mów, że to iskra, albo kristal
:
Nie no, ja się chyba jednak wybiorę do tej Łodzi
Santino napisał/a: |
z mikroregulacją |
Nie no, ja się chyba jednak wybiorę do tej Łodzi
:
Cezar, już dawno powinieneś był
:
Odpowiedz do tematu
No przeca cały czas zapraszam!
BędzieszPanZadowolony - za tydzień, w czwartek, 15 (chyba) mamy spotkanie forumowe
Ludzi poznasz, pogadamy, się dogadamy.
BędzieszPanZadowolony - za tydzień, w czwartek, 15 (chyba) mamy spotkanie forumowe
Ludzi poznasz, pogadamy, się dogadamy.