No i stało się... po wizycie w jednym z centrów handlowych i obejrzeniu paru modeli i paru przymiarkach wróciłem do domu, zrobiłem bilans zysków i start i okazało się... że po nadchodzącej premii... będzie nowy nabytek
Dwa modele szczególnie przypadły mi do gustu...
Citizen NJ0011-01E
fajny zegareczek, na gumowym pasku (raczej zmiana na skórę), bardzo fajnie leżał mi na ręce... cud, miód... cena w SWISS'ie 978 PLN, myślę, że da się go kupić jednak taniej na jakiś "ebajach" i innych - mam rację?
Seiko SRP162K1
to była chyba miłość od pierwszego założenia... drażni mnie tylko to czerwone "SPORTS" no i to czarne PVD... powiedzcie, że nie jest takie złe
cena w TT to 1100 PLN, z racji pewnych konszachtów miałbym na niego -30%, czyli jakieś 770 PLN, myślę, że cena dobra, może udałoby się go kupić taniej, ale niewiele... tu przynajmniej gwarancja na miejscu
trzeci... którego jeszcze nigdy nie widziałem na żywo, ale od dawna mi się podoba...
Seiko SKX007
tego zegarka chyba nie muszę nikomu przedstawiać... ...
co do ceny... również koło 1000, myślę że gdzieś można go dostać za jakieś mniejsze pieniądze
ewentualnie coś podobnego... szukałem też jakiegoś fajnego Pulsara w tym stylu, ale nie mogłem nic znaleźć...
zdjęcia drogą kradzieży i grabieży ściągnięte bezczelnie z sieci...
Odpowiedz do tematu
: Citizen NJ0011-01E vs Seiko SRP162K1 vs Seiko SKX007
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-03-04, 19:48, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-03-04, 19:48, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Citek chyba jednak najładniejszy z trzech zaproponowanych...Jakoś zawsze się boję PVD
Ale jakoś mi ta guma do niego nie pasi...Więc moim skromnym zdaniem albo jakiś jniejszy pasek, albo wersja na stali:
http://www.demus-zegarki....NJ0010-55L.html
Ale jakoś mi ta guma do niego nie pasi...Więc moim skromnym zdaniem albo jakiś jniejszy pasek, albo wersja na stali:
http://www.demus-zegarki....NJ0010-55L.html
Pozdrawiam,
Bartek
Bartek
:
Citek albo to 3cie klasyczne Seiko.
Citek chyba mniej opatrzony, w tym kierunku bym szedł.
Citek chyba mniej opatrzony, w tym kierunku bym szedł.
:
no właśnie na tym silikonie wygląda dziwnie... może dlatego bardziej spodobał mi się Seikacz, a ten niebieski... widziałem go, ale jakoś miałem mieszane uczucia...
Rudolf, ten zakup nie oznacza, że rezygnuję z Portugalczyka, czekam na info jak dotrą do Ciebie
Rudolf, ten zakup nie oznacza, że rezygnuję z Portugalczyka, czekam na info jak dotrą do Ciebie
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
007
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-03-04, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
Citizen ale może niebieski?
Btw w Demusie i na E-Bay'u cena czarnego podobna ..
Btw w Demusie i na E-Bay'u cena czarnego podobna ..
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-03-04, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
:
Michał, wprawdzie sam mi tą fotkę podesłałeś ale nie mogę się powstrzymać...
Na tym pachu jest cud, miód i orzeszki!!!
Na tym pachu jest cud, miód i orzeszki!!!
Pozdrawiam,
Bartek
Bartek
:
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-03-04, 20:36, w całości zmieniany 2 razy
bartek.siwiec, fotkę znalazłem w jakiś archiwach forum, nie chciałem jej zapożyczać nie wiedząc nawet od kogo ale... na tym pasku faktycznie jest mega...
Tomek, właśnie wyżej pisałem, że niebieskiego też widziałem... ale jakoś mam z nim mieszane uczucia...
tak jeszcze myślę... a taka Alpha? dużo gorzej jakościowo?
Tomek, właśnie wyżej pisałem, że niebieskiego też widziałem... ale jakoś mam z nim mieszane uczucia...
tak jeszcze myślę... a taka Alpha? dużo gorzej jakościowo?
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-03-04, 20:36, w całości zmieniany 2 razy
:
Jak chcesz coś rolkopodobnego to polecam:
Uploaded with ImageShack.us
Tylko nie wiem, czy teraz jeszcze gdzieś takiego dostaniesz. Chyba wykupiliśmy już wszystkie swego czasu.
Tu masz cały wątek: http://www.chinawatches.p...der=asc&start=0
Uploaded with ImageShack.us
Tylko nie wiem, czy teraz jeszcze gdzieś takiego dostaniesz. Chyba wykupiliśmy już wszystkie swego czasu.
Tu masz cały wątek: http://www.chinawatches.p...der=asc&start=0
Pozdrawiam,
Bartek
Bartek
:
nie nie nie, dobra nie szukam już chińczyków, ten zakup miał być skoncentrowany na czymś japońskim...
Tomek, z ceną na ebay mówisz o Seiko? bo Citka za nic nie mogę tam znaleźć... albo ja szukać nie umiem, ale wyszukiwarka ebajowa daje "no suggestions"
Tomek, z ceną na ebay mówisz o Seiko? bo Citka za nic nie mogę tam znaleźć... albo ja szukać nie umiem, ale wyszukiwarka ebajowa daje "no suggestions"
:
Citizen, bo trochę mniej oklepany niż SKX
Jeśli nie to SKX i tyle...
Jeśli nie to SKX i tyle...
:
Citek!
:
Najtańsza opcja KLIK , jest opcja "Best offer" na Ebay.com, może coś urwiesz, sprzedawca z UE więc bez cła i VAT, inne TUTAJ KLIK
A w Polsce jest w Demusie ale drożej KLIK
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-03-05, 11:22, w całości zmieniany 2 razy
MichalKrk napisał/a: |
Tomek, z ceną na ebay mówisz o Seiko? bo Citka za nic nie mogę tam znaleźć... |
Najtańsza opcja KLIK , jest opcja "Best offer" na Ebay.com, może coś urwiesz, sprzedawca z UE więc bez cła i VAT, inne TUTAJ KLIK
A w Polsce jest w Demusie ale drożej KLIK
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-03-05, 11:22, w całości zmieniany 2 razy
:
Odpowiedz do tematu
Kupowałem od tego sprzedawcy z Włoch , mogę polecić wszystko sprawnie , a przesyłka w domu po 4 dniach.