Dawno nabyty zegarek , który został Ocalony od zapomnienia
Trochę info:
Rok produkcji: Lata 70
Nr seryjny: 4016
Mechanizm: Automatyczny, 30 kamieni , Anty Wstrząsowy, 1 klasa dokładności ? (dane z katalogu)
Kaliber:2016
Zdjęcia:
Mechanizm
Odpowiedz do tematu
: Damka z wahnikiem , czyli Zaria 2016
:
no bardzo ładna dameczka!
:
Szymek , jest świetna, pamiętam jak pokazywałeś ją na kizi, o ile sobie przypominam dosyć rzadko spotykany egzemplarz. Przydało by się werk zobaczyć.
:
Dokładnie jutro ją otworze , bo teraz nie pora na zdjęcia
A tu macie na sprzedaż http://cgi.ebay.com/ZARIA...=item19b8fd2aa9
svedos napisał: |
Szymek , jest świetna, pamiętam jak pokazywałeś ją na kizi, o ile sobie przypominam dosyć rzadko spotykany egzemplarz. Przydało by się werk zobaczyć. |
Dokładnie jutro ją otworze , bo teraz nie pora na zdjęcia
A tu macie na sprzedaż http://cgi.ebay.com/ZARIA...=item19b8fd2aa9
:
Pokazalem mojej Pani i ... podoba sie ... nawet z checia by kupila ale 92 $ z aukcji - odstraszaja.
Piekna jest !
Piekna jest !
:
Piękna jest!
Pierwsza klasa oznaczała mechanizmy wyższej jakości. Na przykład w 1801 Łucza "Pierwyj Kłas" gwarantował dokładność chodu +15/-30 zamiast standardowych +45/-60 - więc róznica była BARDZO duża. Większość werków miało taką sygnaturę na mostku obok/pod numerem mechanizmu.
Pierwsza klasa oznaczała mechanizmy wyższej jakości. Na przykład w 1801 Łucza "Pierwyj Kłas" gwarantował dokładność chodu +15/-30 zamiast standardowych +45/-60 - więc róznica była BARDZO duża. Większość werków miało taką sygnaturę na mostku obok/pod numerem mechanizmu.
:
Czasami na Aukro się pojawiają , w cenach zaskakująco niskich jak na ten model , chciałem dokupić parkę , ale sprzedawca nie wysyłał za granicę
p.s Nie wiem czy mogę ją otworzyć , bo mam gwarancje do Kwietnia na nią
hotwax napisał: |
Pokazalem mojej Pani i ... podoba sie ... nawet z checia by kupila ale 92 $ z aukcji - odstraszaja.
Piekna jest ! |
Czasami na Aukro się pojawiają , w cenach zaskakująco niskich jak na ten model , chciałem dokupić parkę , ale sprzedawca nie wysyłał za granicę
p.s Nie wiem czy mogę ją otworzyć , bo mam gwarancje do Kwietnia na nią
:
Bądź twardy! Otwieraj!
:
Wot zgrywus ...
A jak Pan Gwarantodawca mianowicie miałby poznać iż był on otwierany ?? Zastawił pułapki jak w piramidach na deklu ??
Szymek napisał: |
p.s Nie wiem czy mogę ją otworzyć , bo mam gwarancje do Kwietnia na nią |
Wot zgrywus ...
A jak Pan Gwarantodawca mianowicie miałby poznać iż był on otwierany ?? Zastawił pułapki jak w piramidach na deklu ??
:
Hahaha Nie. Aktualizacja zdjęć
ALAMO napisał: | ||
Wot zgrywus ... A jak Pan Gwarantodawca mianowicie miałby poznać iż był on otwierany ?? Zastawił pułapki jak w piramidach na deklu ?? |
Hahaha Nie. Aktualizacja zdjęć
:
Szymek, za te damkę to nienawidzę Ciebie serdecznie i z całego serca
:
Bardzo ładna, jeszcze bardziej mi się podoba
:
No, Zaria robi wrażenie, od mechanizmu wzroku nie można oderwać
:
Ale piramidka!
:
Ciekawe jak to wszystko upchnęli w niej , no i strasznie dokładna, jak przez tydzień ją obserwowałem to co do minuty odmierzała czas
Odpowiedz do tematu
Karol Kłósek napisał: |
No, Zaria robi wrażenie, od mechanizmu wzroku nie można oderwać |
Ciekawe jak to wszystko upchnęli w niej , no i strasznie dokładna, jak przez tydzień ją obserwowałem to co do minuty odmierzała czas