zmiana daty-dnia
Odpowiedz do tematu

: zmiana daty-dnia
Czy to się da z tym coś Panowie Zegarmistrzowie zrobić. Coś wyregulować, coś poprawić. Dzień miesiąca w seikaczu zaczyna mi się zmieniać od godziny 22:45 i drażni mnie to bo jestem nocnego trybu życia wiec 22:50 to środek dnia dla mnie. W Kemenrze na ETA 28 data zmienia się o godz 23:55 ! więc może być normalnie :)

Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
Możesz zdjąć wskazówki, ustawić godzinę na "tuż przed zmianą daty" a potem wskazówki założyć na 12

"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
maciek
[Usunięty]
:
W seiko np. w 7s36 tak po prostu jest. Trzeba się przyzwyczaić albo sprzedać. :wink:

http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=8547

Ostatnio zmieniony przez maciek 2012-02-22, 13:40, w całości zmieniany 1 raz
:
Nie majdruj wskazówkami, to bez sensu. I tak przestawianie dnia tygodnia kończy się koło trzeciej.

J.

:
maciek napisał/a:
W seiko np. w 7s36 tak po prostu jest. Trzeba się przyzwyczaić albo sprzedać. :wink:

http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=8547

Ale to w Seiko ALPINIST :) mechanizm R15. Po prostu za wcześnie się ta data zmienia. Przeskakiwanie daty w okienku trwa w sumie dwie godziny. Od 22:45 do 00:15.
W ETA zmienia się w 10 minut, pstryk i zmieniona, kilka minut przed północą, kilka minut po północy :)
Może do serwisu wysłać na gwarancji w końcu jest ?

Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-02-22, 14:56, w całości zmieniany 3 razy
Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Blaz
[Usunięty]
:
To cecha nie tylko 7sxx, ale i 6R15. Przyzwyczaić się więc albo sprzedać. :wink:

sylwek
[Usunięty]
:
kumpel koronki, u mnie w 6r15 akcja zaczyna się ok 23.35 a kończy tak gdzieś o 0.10 ,ale mnie to absolutnie nie przeszkadza :mrgreen:

:
...a moje Ferrari rozpędza się do setki w 4 sekundy, a Fiat kolegi w dwie minuty :twisted:

...to nie jest ETA tylko Seiko.

...Seiko ma tak jeżeli chodzi o zmianę daty, że trwa to wieczność. Są maechanizmy, w których zmiana daty trwa ułamek sekundy, a są takie, w których trwa to lata świetlne. Seiko zalicza się do tych drugich. Trzeba nauczyć się z tym żyć.

:
..jak żyć Panie Premierze, jak żyć :mrgreen:

:
No dzięki Panowie czyli tak ma być :)

Blaz napisał/a:
To cecha nie tylko 7sxx, ale i 6R15. Przyzwyczaić się więc albo sprzedać. :wink:

Panie jak sprzedać taki zegarek, ukochany zegarek, co robi teraz niecałe dwie sekundy na plus w skali doby :)

Blaz
[Usunięty]
:
kumpel koronki napisał/a:
No dzięki Panowie czyli tak ma być :)

Blaz napisał/a:

Panie jak sprzedać taki zegarek, ukochany zegarek, co robi teraz niecałe dwie sekundy na plus w skali doby :)

Jeśli to miłość to jak Ci może przeszkadzać taki drobiazg jak zmiana daty? :wink:

sylwek
[Usunięty]
:
Blaz, no cycki tej miłości opadły i kumotr się zastanawia czy wysyłać na plastykę :mrgreen:

:
Aaaa, wstyd przd Ryśkiem.
Leczyć:
Rp. Spir. vini rectificati, tinctura libera. Da ad satis.
:twisted: :mrgreen:

Gburques.

:
Panowie Zegarmistrzowie tak przy okazji wybaczcie jeszcze jedno lamerskie pytanie. Otóż moje Seiko po wyjęciu z pudelka na początku spieszyło się 7 sekund na dobę, potem 5-6 sekund, po 3 tygodniach 2-3 sekundy, a teraz przez kilka ostatnich dni chodzi nul-nul czyli przyspieszył nawet nie całą JEDNĄ ! sekundę na 5 dni. Czy coś się zrypało ;) czy tak już zostanie po dotarciu i ułożeniu mechanizmu ? Normalnie jestem w szokującym zdziwieniu . :shock:

:
kumpel koronki, wyrzuć go, coś z nim nie tak - pewnie zaraz wybuchnie :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum