Odpowiedz do tematu
: Poljot - dylemat ze wskazówkami
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2012-02-22, 12:58, w całości zmieniany 1 raz
Mam Poljota - foto 1.jpg. Znalazłem w necie foto takiego samego Poljota z zupełnie innymi wskazówkami - czerwony sekundnik. U mnie jest czarny. Które wskazówki są oryginalne?
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2012-02-22, 12:58, w całości zmieniany 1 raz
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
...po mojemu te drugie
:
oba zestawy sa od poljota i oba od werku 2614.N, czy są od dokładnie tego modelu/tej wersji tarczy... tylko katalogi, bo ta "17" to był podstawowy wół roboczy poljota przez prawie 3 dekady - wersja jest od...
:
Dzięki za fachową poradę. Będę szukał w katalogach.
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
:
Ostatnio zmieniony przez Aronus 2012-02-22, 13:49, w całości zmieniany 2 razy
Powiem tak mi się te wskazówki w obu poljotach komponują z tarczą. Moim zdaniem to oryginalne wskazówki od tego zegarka.
Ostatnio zmieniony przez Aronus 2012-02-22, 13:49, w całości zmieniany 2 razy
:
Przejrzałem kilka katalogów w necie.
W zależności od roczników i kopert są i takie i takie.
Niestety mojego nie znalazłem - były, ale podobne, np. taki sam cyferblat ale z napisami w cyrylicy.
Z resztą to nie jest takie ważne. Byłem po prostu ciekaw i założyłem, że któryś z Kumotrów może się z takim zegarkiem już zetknął .
Dziękuję za pomoc.
W zależności od roczników i kopert są i takie i takie.
Niestety mojego nie znalazłem - były, ale podobne, np. taki sam cyferblat ale z napisami w cyrylicy.
Z resztą to nie jest takie ważne. Byłem po prostu ciekaw i założyłem, że któryś z Kumotrów może się z takim zegarkiem już zetknął .
Dziękuję za pomoc.
:
mała podpowiedź:
http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=2941
wieksza podpowiedź:
https://plus.google.com/photos/113098239036073221216/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/113098239036073221216/albums
sygeruję zaczac od katalogu poljota na '72, potem '77 potem "Soviet Wrist Watches (1983?)"oraz '92 i '94 - są tam zbliżone modele, pewnie i trafisz swojego.
Ostatnio zmieniony przez voli 2012-02-22, 14:25, w całości zmieniany 1 raz
Eustachy napisał/a: |
Dzięki za fachową poradę. Będę szukał w katalogach. |
mała podpowiedź:
http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=2941
wieksza podpowiedź:
https://plus.google.com/photos/113098239036073221216/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/113098239036073221216/albums
sygeruję zaczac od katalogu poljota na '72, potem '77 potem "Soviet Wrist Watches (1983?)"oraz '92 i '94 - są tam zbliżone modele, pewnie i trafisz swojego.
Ostatnio zmieniony przez voli 2012-02-22, 14:25, w całości zmieniany 1 raz
:
Ja mam takiego
i jakoś mi ten czerwony sekundnik nie pasuje.
i jakoś mi ten czerwony sekundnik nie pasuje.
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2012-02-22, 18:43, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
@voli
Powiem tak. Zacząłem od lektury spamerki Kumotrów, ale nie ma tam dokładnie takiego modelu "export". Te linki przeglądam już od kilku dni
Ale dziękuję za łagodny ton wypowiedzi. Przynajmiej nie nawrzucałeś mi od melepetów.
@buran
Mój jest 100% taki sam, wiec chyba to jest wzorzec wyglądu.
Czyli możemy temat zamknąć.
edit1. Chociaż jak się dobrze przyjrzeć , to mamy inny krój pisma słowa "Poljot" oraz napis "made in USSR" jest inaczej umieszczony (podzielony).
W sumie to trzy różne zegarki pod względem tarczy. Każdy ma inny rodzaj układu napisów.
Powiem tak. Zacząłem od lektury spamerki Kumotrów, ale nie ma tam dokładnie takiego modelu "export". Te linki przeglądam już od kilku dni
Ale dziękuję za łagodny ton wypowiedzi. Przynajmiej nie nawrzucałeś mi od melepetów.
@buran
Mój jest 100% taki sam, wiec chyba to jest wzorzec wyglądu.
Czyli możemy temat zamknąć.
edit1. Chociaż jak się dobrze przyjrzeć , to mamy inny krój pisma słowa "Poljot" oraz napis "made in USSR" jest inaczej umieszczony (podzielony).
W sumie to trzy różne zegarki pod względem tarczy. Każdy ma inny rodzaj układu napisów.
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2012-02-22, 18:43, w całości zmieniany 2 razy