kaido2 napisał/a: |
Oczywiście robiłbym z tego werku zegarek nareczny |
A w przypadku naręcznego gdzie wyszedłby przycisk repetiera paweł ten mechanizm to 12 czy 14
Paweł, na Twoim miejscy zwymiarowałbym dokładnie ten mechanizm i szukałbym koperty która można by przerobić, bo łatwiej i taniej a i koperta tez stara. |
Paweł z twoim szczęściem to ja bym się zasadził na zatoce i wędkował jakąś przyoryginalną kopertę - a nóż widelec
bo robienie składaka kieszonkowego w dzisiejszych czasach jest małopraktyczne. Kieszonkowy tylko i wyłacznie w oryginalnej kopercie z takiego zegarka. |
Kwestia podejścia i przyzwyczajenia oraz warunków w jakich korzysta się z zegarka Dla mnie to normalne jak odczyt godziny z komórki - kwestia stricte indywidualna choć archaiczna i rzeczywiście nie praktyczna. A jaka była by przyjemność z życia gdyby wszystko było praktyczne
voli napisał/a: |
Na alledrogo masz multum kopert itp. wraków z kieszonek - najtaniej będzie coś dopasować. |
Jeszcze tylko ten przycisk
pmwas napisał/a: |
Ale to odległa przyszłość. Z bliższej przyszłości - mój typ-17 w końcu zmienił miejsce pobytu i po tygodniowej podróży z Samary jest już w Moskwie, także do Polski powinien dotrzeć "wkrótce", być może pod koniec przyszłego tygodnia, lub na początku tego następnego (bardzije realne). Muszę przyznać że poczta rosyjska nie przestaje mnie zadziwiać. U nich przesyłka idzie dłużej z Samary do Moskwy niż paczki z USA do Polski . Naprawdę przed ruska pocztą jest jeszcze dłuuuga droga. Ale za to ukraińcy bardzo ostatnio przyspieszyli, z tego, co widzę |
jakaś tam wieś w obwodzie Charków-Przemyśl 7 dni kalendarzowych- mój rekord
Wczoraj (sobota) gość wysłał mi kopertę z gwintowanym kominkiem/rękawem/wałkiem z Doniecka - myślę że w piątek już będę coś składał