To akurat czy wygląda karykaturalnie to mocno kwestia gustu, a już szczególnie przy kopertach 45mm. Jak dla mnie pasek 22 czy 24mm jest jak najbardziej odpowiedni. Lubię wiedzieć, że mam coś na ręce
Poza tym, takie szersze paski wyglądają po prostu ładnie
Odpowiedz do tematu
:
:
Jasne, ze rzecz gustu A mój gust na takie cuś jak pokazałem, reaguje zagwozdką z gatunku: Czy to jest pasek do zegarka, czy raczej zegarek do paska Tak czy inaczej, wszystko opiera się na proporcjach....
:
Mówiąc szczerze nie widzę w tym nic karykaturalnego. Wręcz przeciwnie - szerokość paska idealnie pasuje do stylu zegarka. A w sumo nie pasuje 20mm do stylu wielkiego, ciężkiego divera, ot co.
Co więcej - śmiem twierdzić, że w 99,99 przypadkach przy kopertach 45mm to pasek 20mm wygląda karykaturalnie. Jeszcze się nie spotkałem z kopertą o takich rozmiarach, w której pasek o szerokości 20mm układałby się harmonijnie z kopertą.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-02-11, 09:30, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Machu napisał/a: |
Ja tam nie rozumiem tego upodobania do maksymalnie szerokich pasków, bo wszystko powinno miec odpowiednie proporcje, a mało który zegarek to Big Egi, żeby potrzebował paska jak od spodni Przy rozmiarach koperty rzedu +-45 mm pasek szerszy niż 20 mm ( a zwłaszcza nie zwężany i z szeroką szlufką plus masywną klamrą ) wyglada wręcz karykaturalnie
Przykład |
Mówiąc szczerze nie widzę w tym nic karykaturalnego. Wręcz przeciwnie - szerokość paska idealnie pasuje do stylu zegarka. A w sumo nie pasuje 20mm do stylu wielkiego, ciężkiego divera, ot co.
Co więcej - śmiem twierdzić, że w 99,99 przypadkach przy kopertach 45mm to pasek 20mm wygląda karykaturalnie. Jeszcze się nie spotkałem z kopertą o takich rozmiarach, w której pasek o szerokości 20mm układałby się harmonijnie z kopertą.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-02-11, 09:30, w całości zmieniany 1 raz