Jaki pierwszy prawdziwy zegarek
Odpowiedz do tematu

: Jaki pierwszy prawdziwy zegarek
Chciałbym zakupić sobie pierwszy mechaniczny zegarek. Chciałbym zmieścić się do 500 zł.
Zainteresowały mnie:
Orient Big Mako O taki
MM szczotkowana 44/47 milimetrów z białymi indeksami i najlepiej z dużą sekundą, na 6497 z łabędzią szyją. Prawie taka
Sea Gull M177 Prawie taki tylko na białej tarczy

Każdy z nich jest zupełnie inny :razz:
Orient jest ładnym zegarkiem, ale jak dla mnie spora cena i jego wygląd powoduje, że nie wszędzie pasuje. Co jest dla mnie sporym minusem, bo to będzie na razie jedyny zegarek.
MM podoba mi się bardzo, ale nie mogę znaleźć interesującej mnie konfiguracji. Wygląd jest na tyle stonowany, że zakładając go do codziennego stroju nie czuł bym się jak ... Wiem nawet jakiego paska bym do niej szukał.
Mewa ładna, klasyczna. Cena fajna dopóki nie pomyślę o opłatach w UC. I wtedy zbliża się ona do Orienta. Kompletnie nie mam wyobrażenia jak wygląda ona na nadgarstku.

Jakby dysponował ktoś zdjęciami tych zegarków na ~19cm nadgarstku był bym wdzięczny za nie. Mógłby mi ktoś coś doradzić, zasugerować inne modele. :?:
Z góry dzięki za pomoc :mrgreen:

:
MSZ to właśnie Bigmak jest najbardziej uniwersalny ze wszystkich propozycji, popatrz jeszcze na wersję z czarną tarczą :razz: Na czarnym pasku podejdzie nawet do koszuli i marynarki (koperta jest dosyć cienka), na pasku brązowym czy bransolecie będzie świetnym zegarkiem EDC do stroju Casual, założysz mu gumę czy nato - podejdzie do luźniejszego stroju :wink: :wink:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ciężko w tym budżecie znaleźć zegarek do wszystkiego... z resztą to i tak bez sensu, bo za moment zakupisz kolejne :mrgreen:

Z tych 3 brałbym Orienta, jeśli ma być bardziej uniwersalny to ten jest fajny:

http://www.orientuhren.de...upetov61njk9k51

:
Mewka na 18cm:

Opłaty celne to loteria - jednak ja za mewkę nie płaciłem.
Wpisz w szukajce mewka w nadgarstkowych to wiele Ci wyskoczy :wink:

:
A może na pierwszy ogień coś takiego, jak na naszym bazarku - bardzo zacne Alphy:

http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=8618

http://www.chinawatches.p...bae4be6d#356499

Kupisz, sprawdzisz, zobaczysz o co chodzi i będziesz bogatszy o doświadczenie bez ceł, podatków itp. Zegarki są, można rzec, na miejscu - możesz je mieć w 2 dni u siebie, a co też istotne, cena jest bardzo przyjazna :-)

:
Dzięki za pomoc. Sprzedam stary telefon i pewnie kupię czarnego big maka :grin:

maciek
[Usunięty]
:
Zsim napisał/a:
Dzięki za pomoc. Sprzedam stary telefon i pewnie kupię czarnego big maka :grin:

no i cudo, tylko niech to będzie blue big mak. :twisted:

:
niech to nie będzie blue big mak :!: , na żywca ten granat dla mnie odrzucający był. W excursioniście - ekstra, macik w Boschecie - ekstra, a ten - błeeeee, jak stare ortalionowe dresy :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
maciek
[Usunięty]
:
Iks1984 napisał/a:
niech to nie będzie blue big mak :!: , na żywca ten granat dla mnie odrzucający był. W excursioniście - ekstra, macik w Boschecie - ekstra, a ten - błeeeee, jak stare ortalionowe dresy :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

cwaniak z Ciebie, pewnie właśnie go kliknąłeś. :mrgreen:

:
Kupuj Mewe M177S bo to piękny zegarek i w pełni funkcjonalny. Ma stop sekundę oraz możliwość dokręcania. Na ebaju kupisz za 400zł w tym przesyłka , to nawet jak vat Ci dolicza to sie w 500zł wyrobisz.

Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
matyr napisał/a:

cwaniak z Ciebie, pewnie właśnie go kliknąłeś. :mrgreen:

tu akurat poważnie mówiłem, no, może przesadziłem trochę, ale naprawdę mnie nie powalił na żywca. Miałem go przez chwilę przed świętami, przymierzyłem, ponosiłem, pogapiłem się, No i nie, odrzuca mnie ten konkretny niebieski. :neutral: :razz:

Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-02-07, 07:33, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Pomyśl też o zwykłej makówce .

:
Big Mako jest duży, ale wygląda jak milion dularów.

Jak na razie jest moim ulubionym zegarkiem, ale do garnituru pasuje mniej więcej tak jak glany.

Pozdrawiam
Eryk

:
Patrząc na big mako myśle o Omedze PO . Wadą orienta jest zbyt mała i odpustowa koronka .

Ostatnio zmieniony przez dariusz79 2012-02-20, 23:52, w całości zmieniany 1 raz
:
dariusz79 napisał/a:
Wadą orienta jest zbyt mała i odpustowa koronka .

Większa się nie zmieści ;)
A odpustowość w jaki sposób się wyraża?

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum