Bratrzikowie - pomóżta!
Żona otrzymała taką oto 17-dżulsową Sławę po babci.
Chciałbym ję nieco odnowić, coby była jeszcze ładniejsza (bo piętkna jest, cza jej przyznać...).
Koperta db+, wskazówki db, za to tarcza ma kilka grubszych wgnieceń i odprysków. Stąd wnoszę, że wymiana tarczy byłaby najskuteczniejszym z ekonomicznych rozwiązań.
Teraz - gdzie taką znaleźć? Najlepiej identyczną, bo ładniejszej chyba nie ma w tym rozmiarze (a może?)...
Może któryś z Was coś takiego ma zachomikowanne? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Odpowiedz do tematu
: Damska Slava - jak odnowić?
: Re: Damska Slava - jak odnowić?
Powinienś szukać jakiegoś dawcy tarczy na allegro, za niewielkie pieniądza da się kupić. Ze złoceniem będzie problem, bo mało kto to robi.
:
Ostatnio zmieniony przez anduril 2012-02-01, 10:59, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki, będę zerkał. Złocenia raczej nie będę ruszał, koperta jest w dobrym stanie.
Gdyby któryś z Kumłotrów rusofilów wypatrzył takę tarczę, proszę o namiar.
Póki co widzę tylko z klasycznymi indeksami, a to już nie to samo:
http://skleppankracy.strefa.pl/prl/zega2.JPG
Gdyby któryś z Kumłotrów rusofilów wypatrzył takę tarczę, proszę o namiar.
Póki co widzę tylko z klasycznymi indeksami, a to już nie to samo:
http://skleppankracy.strefa.pl/prl/zega2.JPG
Ostatnio zmieniony przez anduril 2012-02-01, 10:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Tak jak piszesz tarcza do wymiany ewentualny przegląd u majstra i żona ma świetny zegarek, a co najważniejsze z historią.
anduril napisał/a: |
Dzięki, będę zerkał. Złocenia raczej nie będę ruszał, koperta jest w dobrym stanie.
Gdyby któryś z Kumłotrów rusofilów wypatrzył takę tarczę, proszę o namiar. Póki co widzę tylko z klasycznymi indeksami, a to już nie to samo: http://skleppankracy.strefa.pl/prl/zega2.JPG |
Tak jak piszesz tarcza do wymiany ewentualny przegląd u majstra i żona ma świetny zegarek, a co najważniejsze z historią.
:
Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
Powiem Ci, że mam kilka zegarków od dziadka również takich z uszkodzeniami, przebarwieniami na tarczy itp. Nie wymienię w nich tarczy, bo dla mnie wtedy zegarek traci to coś, jest wtedy już "moim" zegarkiem a nie pamiątką. Jeśli te uszkodzenia nie są jakieś ogromne to skupiłbym się na czyszczeniu złota, polerce szkła i przeserwisowaniem mechanizmu.
Takie moje subiektywne zdanie
Acha tarczy nie mam, ale jakbyś chciał to mogę Ci mechanizm wyczyścić i przesmarować - za darmo, co by nie wyjść z wprawy. Jakby co pisz na PW.
Takie moje subiektywne zdanie
Acha tarczy nie mam, ale jakbyś chciał to mogę Ci mechanizm wyczyścić i przesmarować - za darmo, co by nie wyjść z wprawy. Jakby co pisz na PW.
:
kaer
+1
Rodzinna pamiątka (nieważne co nią jest) ma zostać taka jaka jest !
Jeśli to zegarek, to nawet jak niesprawny i nie da się go naprawić, powinien leżeć na honorowym miejscu na półce.
Jeśli działa - tym lepiej ! Nosić z zadowoleniem, że ma się coś takiego dzięki komuś o kim się pamięta.
+1
Rodzinna pamiątka (nieważne co nią jest) ma zostać taka jaka jest !
Jeśli to zegarek, to nawet jak niesprawny i nie da się go naprawić, powinien leżeć na honorowym miejscu na półce.
Jeśli działa - tym lepiej ! Nosić z zadowoleniem, że ma się coś takiego dzięki komuś o kim się pamięta.
:
Coś w tym jest co piszecie. Szczególnie, że nie ma dramatu z tą tarczą.
@kaer - wielkie dzięki za propozycję... bardzo chętnie, trochę tylko boję się wysyłać zegarek pocztą, w końcu w razie W nawet ubezpieczenie nie zwróci tego konkretnego egzemplarza.
@kaer - wielkie dzięki za propozycję... bardzo chętnie, trochę tylko boję się wysyłać zegarek pocztą, w końcu w razie W nawet ubezpieczenie nie zwróci tego konkretnego egzemplarza.
:
U mnie podobnie jak kaer napisał.
Mam amfibie uszata po ojcu. Chcialem ja odnowic- nowe szklo, koronka etc. Z czasem doszedłem do wniosku ze odświeżenie wystarczy: polerka, czyszczenie tarczy. Wymieniajac lub mocno odnawiajac traci swoj rodzinny urok.
Mam amfibie uszata po ojcu. Chcialem ja odnowic- nowe szklo, koronka etc. Z czasem doszedłem do wniosku ze odświeżenie wystarczy: polerka, czyszczenie tarczy. Wymieniajac lub mocno odnawiajac traci swoj rodzinny urok.
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Takie małe zobrazowanie. Dwa Starty K-26.
Jak się domyślacie po prawo zegarek po dziadku, dziadek był rolnikiem a to był jego jedyny zegarek w życiu, więc zegarek lekko nie miał.
Po lewej zegarek kupiony na dawcę, jakbym poprzekładał wszystko to co chciałem odświeżyć to tak naprawdę jakbym przełożył lewy na prawą stronę a prawy na lewą i nie byłoby już pamiątki.
A tu link jakby ktoś chciał sobie przypomnieć moją FOTORENOWACJA K-26 .
Jak się domyślacie po prawo zegarek po dziadku, dziadek był rolnikiem a to był jego jedyny zegarek w życiu, więc zegarek lekko nie miał.
Po lewej zegarek kupiony na dawcę, jakbym poprzekładał wszystko to co chciałem odświeżyć to tak naprawdę jakbym przełożył lewy na prawą stronę a prawy na lewą i nie byłoby już pamiątki.
A tu link jakby ktoś chciał sobie przypomnieć moją FOTORENOWACJA K-26 .
:
Niestety, sprawa się rypła - żona kategorycznie stwierdziła, że nie wyśle. Ale dzięki za propozycję
Jakieś 2 miesiące temu sprzedałęm pół wiaderka damek - była w nim również taka Sławka w stanie ideał
anduril napisał/a: |
Bratrzikowie - pomóżta!
Może któryś z Was coś takiego ma zachomikowanne? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Obrazek |
Jakieś 2 miesiące temu sprzedałęm pół wiaderka damek - była w nim również taka Sławka w stanie ideał
Życie Tak mi się ta żonina spodobała, że zacząłem patrzeć na rusy, może jakiegoś garniturowca sobie kupię...
Odpowiedz do tematu
quest napisał/a: |
Jakieś 2 miesiące temu sprzedałęm pół wiaderka damek - była w nim również taka Sławka w stanie ideał |
Życie Tak mi się ta żonina spodobała, że zacząłem patrzeć na rusy, może jakiegoś garniturowca sobie kupię...