Automat a dekiel
Odpowiedz do tematu

: Automat a dekiel
Panowie mam taką zagwozdkę wstawiłem sobie automat do amfibii sześciokątnej i jak założyłem dekiel od automatu to pomiędzy wahnikiem, a deklem jest trochę większa odległość niż w standardowym automacie. Niestety automat mi padł lub był padnięty tego właśnie dokładnie nie wiem, ale do meritum :mrgreen: Czy wahnik w automacie powinien ślizgać się po deklu, czy dekiel jest jakby podporą dla wahnika, czy nie? No i czy zwiększenie odległości wahnika od dekla może zepsuć automat :???:

:
nie powinien się ślizgać, jak sę ślizga, lub uderza o dekiel, to co z nim nie tak :)

:
selassje napisał/a:
nie powinien się ślizgać, jak sę ślizga, lub uderza o dekiel, to co z nim nie tak :)

No właśnie ja mam odwrotnie stąd moje pytanie, czy zbyt duża odległość wahnika od dekla może zepsuć automat?

:
Sama z siebie? Nie ma prawa.

Gb.

:
Jacek. napisał/a:
Sama z siebie? Nie ma prawa.

Gb.

Czyli musiał być już wcześniej zepsuty. Dzięki

:
Łożyskowanie wahnika w Sławie 2427 jest tak złe, że gorzej już się nie da. Taki mechanizm niestety :(

Ну, погоди! :wkurzony:
:
pmwas napisał/a:
Łożyskowanie wahnika w Sławie 2427 jest tak złe, że gorzej już się nie da. Taki mechanizm niestety :(

Ale to o amfibię automata chodzi :wink: ale tam łożyskowanie też chyba nie jest rewelacyjne.

:
A wahnik jest solidnie przykręcony?

J.

:
Jacek. napisał/a:
A wahnik jest solidnie przykręcony?

J.

Tak, dzięki za info, no to zegar ląduje u majstra :!:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum