Odpowiedz do tematu
:
ja to robie przy chodzącym
爱好手表
:
Chodzi mi o tą funkcję gmt. O ile trzeba koronkę wyciągnąć itp., aby ustawić oddzielnie tą wskazówkę ze strzałką na końcu i do czego to ma służyć, jak to odczytywać.. Szukałem, ale nie znalazłem żadnej informacji.
Jacek. napisał/a: |
pretor: a co tej Maryce trzeba ustawić? J. |
Chodzi mi o tą funkcję gmt. O ile trzeba koronkę wyciągnąć itp., aby ustawić oddzielnie tą wskazówkę ze strzałką na końcu i do czego to ma służyć, jak to odczytywać.. Szukałem, ale nie znalazłem żadnej informacji.
:
pretor, w czasie gdy koronka jest w funkcji ustawienia daty kręcisz w kierunku przeciwnym niż jak ustawiasz datę .
:
Dziękuję.
:
Ostatnio zmieniony przez Mroovkoyad 2012-01-18, 21:11, w całości zmieniany 2 razy
Powinni wynaleźć jakiś łatwiejszy system regulacji. Wziąłem szpilkę i przy maksymalnym skupieniu starałem się przesunąć dźwigienkę o jak najmniejszą odległość. Przesunąłem może o jeden milimetr albo i mniej. Zamiast spieszyć o prawie minutę, zegarek zaczął się opóźniać o prawie minutę (względem kwarca). Przesunąłem drugi raz, tym razem na plus i po 6h odchyłka wynosi zero. Jeżeli utrzyma się w granicach +/-10s na dobę to odtrąbię sukces
Aha, i jeszcze jedno pytanie. Wraz z wiekiem i zużywaniem się mechanizmu, zegarek będzie przyspieszał czy zwalniał?
Aha, i jeszcze jedno pytanie. Wraz z wiekiem i zużywaniem się mechanizmu, zegarek będzie przyspieszał czy zwalniał?
Ostatnio zmieniony przez Mroovkoyad 2012-01-18, 21:11, w całości zmieniany 2 razy
:
Dokładna regulacja przesuwka polega na przesunięciu jej o dosłownie 10 części milimetra, takie delikatne "pyknięcie" wkrętakiem zegarmistrzowskim albo........wykałaczką
:
Spróbuj siły woli
Cytat: |
Dokładna regulacja przesuwka polega na przesunięciu jej o dosłownie 10 części milimetra, takie delikatne "pyknięcie" wkrętakiem zegarmistrzowskim albo........wykałaczką |
Spróbuj siły woli
G. Gerlach - polskie zegarki
Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!
:
Kupili mi, łotry, rozpuszczalną, a to gówno nie daje fusów, więc nie mam pojęcia
Gbougbou.
Mroovkoyad napisał/a: |
Aha, i jeszcze jedno pytanie. Wraz z wiekiem i zużywaniem się mechanizmu, zegarek będzie przyspieszał czy zwalniał? |
Kupili mi, łotry, rozpuszczalną, a to gówno nie daje fusów, więc nie mam pojęcia
Gbougbou.
:
zacznij pić herbatę
Kupili mi, łotry, rozpuszczalną, a to gówno nie daje fusów, więc nie mam pojęcia |
zacznij pić herbatę
G. Gerlach - polskie zegarki
:
Upieke marchewkowe muffinki i będę wróżył z układu brązowych kropek
Gbou.
Upieke marchewkowe muffinki i będę wróżył z układu brązowych kropek
Gbou.
:
Myślałem, że jest jakaś zasada. Na chłopski rozum każda sprężyna wraz z wiekiem staje się coraz mniej sprężysta, ale czy ma to wpływ na chód zegarka?
[ Dodano: 2012-01-19, 15:23 ]
Ale się trafiło ślepej kurze ziarno! Po drugiej regulacji dobowa odchyłka wynosi 1-2s na +. Oby się tak utrzymało.
Kupili mi, łotry, rozpuszczalną, a to gówno nie daje fusów, więc nie mam pojęcia |
[ Dodano: 2012-01-19, 15:23 ]
Ale się trafiło ślepej kurze ziarno! Po drugiej regulacji dobowa odchyłka wynosi 1-2s na +. Oby się tak utrzymało.
:
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-01-30, 15:54, w całości zmieniany 2 razy
Podepnę się. Jak tutaj wyregulować dokładność. Nie widzę dźwigienki:
[ Dodano: 2012-01-30, 15:54 ]
Mam taką wizję, żeby przesunąć delikatnie kółko wokół balansu wsadzając szpilkę w szparę, którą zaznaczyłem strzałką.
Dobrze myślę?
[ Dodano: 2012-01-30, 15:54 ]
Mam taką wizję, żeby przesunąć delikatnie kółko wokół balansu wsadzając szpilkę w szparę, którą zaznaczyłem strzałką.
Dobrze myślę?
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-01-30, 15:54, w całości zmieniany 2 razy
:
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2012-01-30, 14:56, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2012-01-30, 14:56, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
RKR: Czy masz zegarek z tym werkiem? Hindustany są bardzo rzadkie u nas.
J.
J.